News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το χάος στη Barcelona είναι πλέον επίσημο: η ομάδα απ’τη μία πλευρά και η διοίκηση... απ’την άλλη

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Της Gemma Herrero

Το περιβάλλον κάθε μέρα που περνάει είναι όλο και πιο φορτωμένο

Το ράγισμα στο barcelonismo κάθε μέρα που περνά είναι μεγαλύτερο. Παίκτες κι οπαδοί δεν αντέχουν τον Bartomeu. Εν τω μεταξύ, μέσα στ’αποδυτήρια το Supercopa Ισπανίας θεωρείται χαμένο

Το δεύτερο σκέλος του Supercopa Ισπανίας βιώνεται στη Βαρκελώνη απ’την απόλυτη κατάθλιψη. Κανείς δεν πιστεύει στην ανατροπή, στο θαύμα. Επιπλέον, η ιδέα είναι να μην βγουν απ’το Bernabeu πολύ ζεματισμένοι. Η ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσε να’ναι πιο μοιρολατρική ούτε και πιο συγκεχυμένη. Η σχέση μεταξύ της διοίκησης και των παικτών, μεταξύ της αθλητικής διαχείρισης και του ρόστερ, δεν είναι ότι είναι ανύπαρκτη, είναι ότι είναι άμεσα κακή. Κακή του να στέλνει μηνυματάκια μέσω του Τύπου, το οποίο είναι πλέον το τελευταίο, διότι αυτό σημαίνει ότι ούτε καν μιλάνε πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο Sergio Busquets είναι ένας απ’τους αρχηγούς της Barça. Ένας τύπος του οποίου η ομιλία είναι συνήθως επίπεδη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά απ’αυτούς που όλοι εμπιστεύονται μέσα σ’ένα αγωνιστικό χώρο. Ένας νόμιμος τύπος. Χθες έσπασε το συνηθισμένο μειλίχιο τόνο του, στην αίθουσα Τύπου, βγαίνοντας να υπερασπιστεί τον Pique και ν’ανακατέψει τον Πεπ Σεγκούρα, νεοδιορισθείς γενικός διευθυντής της Barça. Ο Segura, με το που τελείωσε το πρώτο σκέλος ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης, έδειξε τον Πικέ, ο οποίος είχε βάλει το πρώτο γκολ στο τέρμα του: «Το λάθος στο πρώτο γκολ ήταν καθοριστικό, έχει καθορίσει το παιχνίδι», είπε. Ο Busquets, πάντα τόσο σεμνός, βγήκε απ’τους κανόνες του για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του και να δώσει μια σοβαρή προειδοποίηση στον Σεγκούρα: «Δεν συμφωνώ. Χάσαμε 1-3 επειδή αυτοί ήταν καλοί και πιστεύω ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης μέσα στο σύλλογο και λιγότερο να υποδεικνύεις έναν παίκτη».

Ο Pique ξεκίνησε με τον Neymar

Είναι αλήθεια ότι ο Pique είχε αρχίσει. Τη μέρα πριν απ’το πρώτο παιχνίδι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης αποκάλυψε ότι ο ίδιος κι άλλοι παίκτες γνώριζαν απ’το γάμο του Μέσι, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου, ότι ο Neymar έφευγε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Κι ότι κανένας τους δεν προειδοποίησε ούτε τον Bartomeu ούτε τα στελέχη. Το χάσμα είναι του μεγέθους του Grand Canyon κι ο Pique δεν έκανε βελονιά χωρίς νήμα. Σ’αυτή τη νέα εποχή της δημοσιογραφίας στην οποία μας προσφέρονται 15 λεπτά προπονήσεων και οι παίκτες είναι στην άλλη πλευρά του γηπέδου, είναι περίεργο να αποκρυπτογραφήσεις πώς λειτουργούν οι σχέσεις. Και τις δύο τελευταίες φορές που έχει επισκεφτεί ο Bartomeu το ρόστερ στην προπόνηση, οι εικόνες που προσφέρθηκαν απ’τον σύλλογο μιλάνε από μόνες τους. Ο Μέσι ούτε που τον κοίταζε στο πρόσωπό, έδωσε το χέρι λοξά κι έφυγε βιαστικά. Το ίδιο συνέβη και με τον Luis Suarez. Ψάξτε τες. Μιλούν από μόνες τους.

Η απόσταση μεταξύ των γραφείων και των αποδυτηρίων είναι αστρική. Και στην περίπτωση του Neymar, οι βαρεών βαρών Μέσι, Luis Suarez και Pique είχαν λόγια αγάπης για τον Βραζιλιάνο στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο Ινιέστα, -ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει αποδεχθεί την προσφορά της ανανέωσης του συλλόγου -είπε ότι θα προτιμούσε τον Neymar παρά 200 ή 300 εκατομμύρια ευρώ. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Busquets τόνισε την ιδέα ότι «χρειάζονται μεταγραφές» ασκώντας έτσι πίεση στην αθλητική διαχείριση, της οποίας επικεφαλής είναι ο José Segura, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν μιλά με τον Robert Fernández, τον αρμόδιο για την υπογραφή του Paulinho την οποία ο Busquets ευλόγησε: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης που μπορεί να μας προσφέρει πολλά».

Έρχονται αναταράξεις

Το μόνο καλό νέο είναι η φυσικότητα και η προφανής ευκολία με την οποία παίρνει τα πάντα ο Ernesto Valverde. Έχει φτάσει στη Barca στη χειρότερη δυνατή στιγμή, αλλά παραμένει ατάραχος προς το παρόν, αν και στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της σημερινής αναμέτρησης μόνο δύο ερωτήσεις είχαν να κάνουν άμεσα με τον τίτλο. Ο Valverde βγαίνει απ’τα υπόλοιπα όπως μπορεί, σα να μην ήταν μ’αυτόν. Κι έτσι είναι: τα’χει βρει. Εν μέσω τόσης αγανάκτησης κι εκκρεμών λογαριασμών, ο Valverde είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Θα δούμε αν θα καταλήξει μολυσμένος.

Το ρόστερ απ’τη μια πλευρά, η διοίκηση και η διαχείριση του αθλητισμού απ’την άλλη. Και πλέον ούτε καν κρύβονται. Όταν υπάρχει ένα μικρόφωνο μπροστά, ξαποστέλνουν όπως θέλουν. Αυτό είναι το περιβάλλον με το οποίο αντιμετωπίζει η Barcelona το 1-3 του πρώτου αγώνα. Θα μπορούσε να’ταν χειρότερο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ πώς. Αν ο Pep Guardiola είπε εκείνη την φράση στην παρουσίασή του στο Gamper, «Δέστε καλά τις ζώνες σας, θα περάσουμε ωραία», το σύνθημα του Valverde τώρα θα’πρεπε να’ναι «Δέστε καλά τις ζώνες σας, έρχονται αναταράξεις».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.