News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Ο Morata δεν αξίζει λιγότερο απ’τον Mbappé»

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Άλβαρο Μοράτα βάζει εκ νέου σήμερα το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης. Και θα το κάνει με την όρεξη της πρώτης μέρας κατά την οποία όντας παιδί φόρεσε τα λευκά madridista. Η απογοήτευση της Πέμπτης έχει δώσει τη θέση στο madridismo που περικλείει αυτό το σώμα του εννέα που ζητούσε κι έψαχνε μόνο να αισθάνεται σημαντικός, ακριβώς για το οποίο θα παλέψει από τώρα και στο εξής στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τις τελευταίες ημέρες ο επιθετικός φαίνονταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα κλαμπ διαπραγματεύτηκαν και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατέβηκε ούτε μια δεκάρα απ’τα 90 εκατομμύρια ευρώ ως η τιμή ενός επιθετικού ο οποίος έπιασε τα 20 γκολ και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πρωταθλήτριας Ευρώπης. Λογικό.

Η εξίσωση είναι πολύ απλή. Αν πουλάς τον Morata για 75 εκατομμύρια, δεν μπορείς να πληρώσεις την επόμενη μέρα, 140 εκατομμύρια για τον Mbappé, πρότζεκτ σπουδαίου παίκτη ο οποίος δεν έχει υπερβεί ακόμη το 30 ματς στην πρώτη κατηγορία και που ακούγεται υπέροχα, αλλά που δεν έχει ακόμη τον τίτλο του αστέρα στο χέρι του.

Ο Morata, τη σήμερον ημέρα, δεν είναι λιγότερο από ό, τι ο Mbappé. Ο ένας έχει σκοράρει 20 γκολ στην Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να’ναι αδιαμφισβήτητος βασικός κι ο άλλος θα’πρεπε να το δείξει. Όπως σε λίγο καιρό  θα τον αφήσει πίσω, αλλά για την ώρα ο ακόμα madridista είναι πιο αξιόπιστος, όπως λένε οι αριθμοί. Ο Ζιντάν έφυγε για διακοπές και το έκανε μετά την εξομολόγηση στο αυτί του προέδρου, ότι αν δεν του πείραζαν το ρόστερ, καλύτερα. Φυσικά, με την εξαίρεση των Pepe, Coentrao και Mariano. Ακόμη κι αν μείνει ο James, αυτό δεν ενοχλεί τον Γάλλο.

Ο Ζιντάν θέλει τον Mbappé, αλλά η ιδέα του ήταν να περιμένει ένα χρόνο πριν του δώσει την εναλλακτική, με το BBC με δώδεκα μήνες ακόμα και κάποια άλλη ασθένεια. Και θα’ταν διατεθειμένος να του κάνει μια θέση τώρα, αλλά στο μυαλό του Γάλλου είναι ό, τι έγινε με τον Morata αυτή την περασμένη σεζόν και δεν το ξεχνάει. Υπολογίζει σ’αυτόν και στα γκολ του για την σεζόν που ξεκινά σήμερα.

Ο Morata θα βάλει σήμερα τα παπούτσια και πρέπει να δώσει τα πάντα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και θα το κάνει σα να μην υπήρχε αύριο. Είναι ένας επαγγελματίας που έψαχνε κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει βρει, που δεν είναι τίποτα άλλο απ’το να αισθάνεται σημαντικός στις καθοριστικές αναμετρήσεις, σ’αυτές που είναι σημαδεμένες με κόκκινο χρώμα από όλους τους παίκτες.

Με περισσότερες από 50 ημέρες αγοράς μπροστά, η κατάσταση μπορεί ν’αλλάξει. Αρκετές ομάδες έχουν ρωτήσει ήδη, αλλά να ξέρουν όλοι ότι για λιγότερο από 90 δεν υπάρχει τίποτα να γίνει. Και λιγότερο όταν για τον Lukaku έχουν καταβληθεί 85 εκατομμύρια ευρώ.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.