News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Vinicius: «Μαδρίτη ή Barça; Θέλω να παίξω στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου»

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Της Virtudes Sanchez

Έτσι έγινε η άφιξη του galáctico παιδιού στο λευκό σύνολο

Οι Frederico Pena και Lucas Mineiro είναι οι εκπρόσωποι του Vinicius Júnior. Εργάζονται στο Talento Football Management, εξαρτώμενο στο γραφείο Traffic. Ανακάλυψαν τη νέα υπόσχεση του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου όταν ήταν 13 ετών. Τότε δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, συμπεριλαμβανομένων των Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona, θα κολλούσαν μ’αυτόν, χωρίς καν να έχει παίξει ως επαγγελματίας. Έτσι κινείται τώρα το ποδόσφαιρο.

Χρειάστηκαν μόνο να δουν ένα παιχνίδι για να μάθουν ότι ο ViniGol, όπως αυτοαποκαλείται, είχε ένστικτο σκόρερ και ταλέντο. Η διαρκής πάλη, η αφοσίωσή του, η ταχύτητά του και μια ικανότητα να ντριμπλάρει, ασυνήθιστη για την ηλικία του, τράβηξαν την προσοχή των ανιχνευτών. Στο ένας εναντίον ενός θαυματουργούσε. Παίρνοντας ένα υψηλό ρίσκο και πληρώνοντας ένα ασυνήθιστο ποσό γι'αυτές τις ηλικίες, η Ρεάλ Μαδρίτης προσπέρασε τη Barcelona, καταβάλλοντας 45 εκατομμύρια ευρώ για το πρώιμο αστέρι του São Gonçalo. Μετατρέπονταν στον πρώτο galáctico έφηβο.

Η διαπραγμάτευση θα μείνει στην ιστορία. Κράτησε μόλις 70 μέρες απ'την στιγμή που η Μαδρίτη επικέντρωσε στον παίκτη. Οι παράγοντες έμαθαν για το ενδιαφέρον και η λευκή μηχανή μετέτρεψε τον Vinicius Junior στον πιο ακριβό έφηβο παίκτη όλων των εποχών.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα μπορούσε να'χε επιλέξει μεταξύ των καλύτερων κλαμπ στον κόσμο, κάτι για το οποίο  μπορούν να καυχηθούν λίγοι. «Πού θες να πας, στη Ρεάλ Μαδρίτης ή στη Μπαρτσελόνα;», τον ρώτησαν. «Θέλω να παίξω στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, Hala Madrid!», απάντησε.

Frederico Peña: «Το είχε ξεκάθαρο, ότι ήθελε να παίξει στη μεγαλύτερη ομάδα»

Ο Frederico Pena έχει υπάρξει μία απ’τις κινητήριες δυνάμεις πίσω απ’την μεταγραφή του Vinicius Jr. για τη Μαδρίτη. Λίγοι γνωρίζουν καλύτερα το βραζιλιάνικο θαύμα.

Πόσο καιρό διήρκεσε η διαπραγμάτευση με τη Ρεάλ Μαδρίτης;

Διήρκεσε 70 ημέρες. Αυτή ήταν η περίοδος από τότε που ξεκίνησε μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας της μεταγραφής.

Από πότε παρακολουθούσε τον παίκτη η Μαδρίτη;

Αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι παρακολουθούσαν τον Vinicius απ’τα 14 του. Ήταν πάντα διαφορετικός απ’τους υπόλοιπους, ανώτερος απ’το μέσο όρο τεχνικά. Παρακολουθούνταν  εδώ και χρόνια. Η Μαδρίτη συγκεκριμένα δεν ξέρω.

Ήταν δύσκολο;

Ήταν μια ασυνήθιστη διαπραγμάτευση για την ηλικία του Vinicius και για τα ποσά για τα οποία πρόκειται, αλλά δεν ήταν δύσκολη.

Ποτέ δεν είχε πληρώσει ένας σύλλογος 45 εκατομμύρια για έναν 16χρονο. Πιστεύετε ότι θα ανοίξει τον δρόμο για άλλους παίκτες όπως είπε ο Γκουαρντιόλα;

Πιστεύω πως ναι. Αυτή η διαπραγμάτευση αντιπροσωπεύει μια ρήξη των παραδειγμάτων. Η αγορά αλλάζει από τώρα και στο εξής. Επιπλέον, είναι ένα χαρακτηριστικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ένα επιθετικό club, ένα club που ξέρει τι θέλει. Όταν μπαίνει στον πλειστηριασμό, μπαίνει για να κερδίσει. Η αγορά θ’αλλάξει, ναι.


Απ’αυτές τις ομάδες που ενδιαφέρονταν για τον Vinicius, υπήρξε κάποια που να πρόσφερε περισσότερα χρήματα απ’ό, τι η Ρεάλ Μαδρίτης;

Λάβαμε μια ανώτερη πρόταση που ήταν της αντιπάλου της Μαδρίτης, της Barcelona, που πρόσφερε ένα συμβόλαιο καλύτερης αμοιβής για τον παίκτη.

Ήταν μια μεγάλη διαφορά;

Αναμφίβολα, αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό ήταν η απόφαση του Vinicius που είχε ήδη ληφθεί. Αποφάσισε για το πρότζεκτ της Μαδρίτης. Ένιωσε ότι ήταν το καλύτερο για την καριέρα του. Αυτό ήταν πιο σημαντικό από τα χρήματα. Μπόρεσε να επιλέξει το μέλλον του. Αυτό δεν είναι πολύ φυσιολογικό. Συνήθως οι παίκτες έχουν περιορισμένες επιλογές. Στην περίπτωση του Vinicius, λόγω του ότι είναι πολύ νέος, θεωρήθηκε ως μια στρατηγική διαπραγμάτευση για όλους τους ενδιαφερόμενους συλλόγους. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξει κι επέλεξε το πρότζεκτ που του άρεσε περισσότερο, που ήταν της Μαδρίτης.

Τι είπε ο Vinicius κατά τη στιγμή της λήψης της απόφασης; Γιατί ήθελε να πάει στη Μαδρίτη;

Ήταν μια καλά μελετημένη απόφαση. Τα λόγια του ήταν: «Θέλω να παίξω στη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Hala Madrid!» Αυτά ήταν τα λόγια του κατά τη στιγμή της απόφασης. Η συγκεκριμένη επιλογή επηρεάστηκε από άλλους παράγοντες. Στο τέλος ο παίκτης όταν πάει για ύπνο είναι αυτός που πρέπει να δει πού φαντάζεται τον εαυτό του να παίζει, με ποια φανέλα, σε ποιο στάδιο, με ποιους συμπαίκτες ... ήταν αυτό που επηρέασε περισσότερο.

Τόσο η Μαδρίτη όσο και η Φλαμένγκο έχουν ανακοινώσει τη συμφωνία για 45 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν αυτοί που ανεβάζουν το ποσό αυτό στα 61. Γιατί εμφανίζεται αυτό το ποσό;

Το ποσό αυτό έχει εμφανιστεί σε μερικές ειδήσεις που διέρρευσαν απ’τον Τύπο της Barcelona. Το ποσό αυτό είναι απολύτως ψευδές.

Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα; Δεν θυμίζει αυτό την υπογραφή του Neymar;

Δεν έχει καμία σχέση. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του πατέρα του Vinicius και της Μαδρίτης. Δεν υπάρχει καμία εταιρεία στο όνομα του πατέρα.

Ποιος θα αποφασίσει πότε θα’ρθει τελικά στη Μαδρίτη;

Θα’ναι μια κοινή απόφαση. Η μεταβίβαση των Ομοσπονδιακών δικαιωμάτων γίνεται τον Ιούλιο του 2018 κι επιστρέφει αυτόματα δανεικός στην Φλαμένγκο για ένα έτος. Εάν αυτή η σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους ή λιγότερου χρόνου, ας πούμε για έξι μήνες, θα εξαρτηθεί απ’αυτήν την κοινή απόφαση.

Το πιο πιθανόν, λοιπόν, είναι να ταξιδέψει στην Ισπανία το καλοκαίρι του 2018, να παρουσιαστεί και να επιστρέψει στο Ρίο;

Ναι, αυτό είναι το πιο πιθανό να συμβεί.

Lucas Mineiro: «Στα 19 του θα'ναι προετοιμασμένος για την Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Lucas Mineiro περιγράφει πως ανακάλυψε τον Vinicius, τι πρέπει να βελτιώσει και τι τον διαφοροποιεί απ'τον Neymar, παίκτη με τον οποίο συγκρίνεται.

Πώς και πού ανακαλύψατε τον Vinicius;

Στις κατηγορίες βάσεις της Φλαμένγκο όταν ήταν 13ών. Πήγα να δω έναν τελικό Flamengo-Fluminense. Σ'εκείνο το παιχνίδι τράβηξε πολύ την προσοχή λόγω της ταχύτητάς του, της ευφυΐας του και της αντίληψής του στην κατεύθυνση του γκολ. Στη συνέχεια, είδαμε τρία ή τέσσερα περισσότερα παιχνίδια και δεν έριχνε το επίπεδό του, συνέχιζε με τον ίδιο στόχο κι αυτό μου τράβηξε πολύ την προσοχή. Τη σήμερον ημέρα είναι δύσκολο για έναν παίκτη να ψάχνει έτσι το γκολ, να'χει την ικανότητα να ντριμπλάρει. Ήταν φοβερό.

Πόσα παιχνίδια είδατε πριν απ'τη λήψη της απόφασης να τον υπογράψετε για την εταιρεία σας;

Την πρώτη φορά που τον είδα το είπα ήδη στην εταιρεία. Μετά πήγα μόνο για να επιβεβαιώσω αυτό που είχα δει, αλλά ένα και μόνο παιχνίδι ήταν αρκετό.

Ο Vinicius έπαιζε πάντα με αγόρια μεγαλύτερα απ'αυτόν. Τι τον κάνει τόσο διαφορετικό απ'τους υπόλοιπους;

Έπαιζε πάντα σε ανώτερες κατηγορίες και δεν φοβόταν ποτέ να δείξει την ασέβειά του, παρά το ότι οι άλλοι ήταν πάντα ένα ή δύο χρόνια μεγαλύτεροι.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν τον Vinicius έναν αστέρα όπως περιμένουν πολλοί άνθρωποι;

Η ταχύτητά του, η ευκολία να αλλάζει την κατεύθυνση της μπάλας και η ικανότητά του. Αυτό είναι φοβερό. Καταφέρνει ν'αλλάξει την κατεύθυνση της μπάλας, να επιταχύνει και να επιβραδύνει. Είναι θανατηφόρος στο ένας εναντίον ενός.

Του λείπει ακόμα πολύ πρόοδος;

Υπάρχουν πράγματα που χρειάζεται ακόμα να βελτιώσει. Μ'αυτό το άλμα στην επαγγελματική ομάδα της Φλαμένγκο θα ωριμάσει πολύ γρήγορα και στα 19 του θα'ναι έτοιμος να πάει στη Μαδρίτη.

Ο Vinicius συγκρίνεται συχνά με τον Neymar κι ακόμη και με τον Ρομπίνιο. Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές ομοιότητες και διαφορές;

Μπορούν να'ναι παρόμοιοι σε ικανότητα και ταχύτητα, αλλά ο Vinicius έχει κάτι που ο Neymar δεν είχε στην ηλικία του, δύναμή. Είναι πιο ανεπτυγμένος κι επιπλέον, λόγω του βιότυπου της οικογένειας που είναι δυνατοί, νομίζω ότι θα γίνει λίγο πιο δυνατός και πιο ψηλός απ'τον Neymar. Σε ταχύτητα, ευκολία ν'αλλάζει κατεύθυνση και ικανότητα, οι δύο τους είναι παρόμοιοι.

Πώς είναι ο Vinicius ως άτομο;

Είναι ένα πολύ συγκεντρωμένο παιδί, δεν σκέφτεται τα χρήματα, δεν σκέφτεται τη νύχτα, το πάρτι ... Ζει μόνο γελώντας, ασχολείται μόνο με το κινητό του τηλέφωνο, με παπούτσια και με ποδοσφαιρικά. Για τα υπόλοιπα δεν ανησυχεί. Δεν ξέρει τι κερδίζει. Ενδιαφέρεται μόνο να παίζει ποδόσφαιρο.

Η ζωή του Vinicius έχει αλλάξει πολύ σε 6 μήνες. Έφυγε απ'το São Gonçalo για να πάει να ζήσει κοντά στο προπονητικό κέντρο, και σύντομα θ'αλλάξει ακόμα περισσότερο με την μετακίνησή του στην Ισπανία. Πώς πιστεύετε ότι θα το αντιμετωπίσει όλο αυτό;

Νομίζω ότι πρόκειται να το πάρει καλά, γιατί σ'όλες τις προηγούμενες αλλαγές αντέδρασε καλά. Δεν θ'ανησυχήσει για τις αλλαγές, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παίζει.

Φαντάζεται ήδη τη Μαδρίτη, λέει κάτι για τους παίκτες που θα'ναι οι συμπαίκτες του;

Το όνειρό του ήταν να παίξει στην Φλαμένγκο πριν. Επικεντρώνεται στο να γίνει πρωταθλητής Βραζιλίας, να περάσει την ομάδα και πάλι στο Λιμπερταδόρες. Είπε μόνο ότι θα'ναι μια καλή αριστερή πλευρά αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης μ'αυτόν και τον Μαρσέλο.

Οι Βραζιλιάνοι της ομάδας του δίνουν πολλή υποστήριξη ήδη πριν έρθει, έτσι δεν είναι;

Ναι, ναι, ειδικά ο Marcelo ο οποίος ήταν μια μορφή κλειδί. Του έστειλε μηνύματα για να του ζητήσει να πάει στη Μαδρίτη, ότι εκεί επρόκειτο να του δώσουν πολλή υποστήριξη. Ο Vinicius είναι ένα αγαπητό παιδί για όλους όσους τον γνωρίζουν.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.