News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino Pérez πλησιάζει τον καλύτερο της ιστορίας

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Τα τρία Champions League σε τέσσερα χρόνια, ρεκόρ


Ο Florentino Pérez έχει ήδη πετύχει, λόγω του πόσο πολύ έχει εργαστεί κι αγωνιστεί απ’το 1995 που προσπάθησε να γίνει πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και που ένα περίεργο μπλακ άουτ το άφησε στο τίποτα. Από εκείνη τη στιγμή, η μεγάλη αθλητική εμμονή του ήταν και συνεχίζει να’ναι το να γράψει ιστορία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και να τοποθετήσει τη madridista οντότητα στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Λοιπόν, στις 3 Ιουνίου του 2017 έχει καταφέρει αυτό που λαχταρούσε, και το έχει κάνει κατακτώντας το Δωδέκατο Champions League και επιτυγχάνοντας ένα νταμπλ που η λευκή ομάδα δεν έκανε απ’το 1958. Η ιστορία και το παρόν είναι δικά του.

Ο Florentino Pérez ποτέ δεν έκρυψε ότι πηγή έμπνευσής του ήταν ο Santiago Bernabeu. Συνέχισε την πορεία του και ήθελε να χτίσει μια Ρεάλ Μαδρίτης κατ’ εικόνα και καθ’ομοίωση αυτού που έγινε απ’τον λευκό πατριάρχη. Τους τίτλους αρχίζει να τους βλέπει όλο και πιο κοντά, τη Ciudad Deportiva την έχει ήδη και τώρα, μετά την κατάκτηση του Champions League, σκέφτεται το νέο Μπερναμπέου ως θεμελιώδες έργο για να συνεχίσει την ανάπτυξη μιας Ρεάλ Μαδρίτης που παλεύει κόντρα στα εκατομμύρια των σεΐχηδων και το κάνει με τα δικά της επιχειρήματα και φαντασία.

Ο λευκός πρόεδρος έχει πλέον 19 τίτλους στα δύο στάδια του ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με την κατάκτηση στο Κάρντιφ, έχει καταφέρει να σπάσει ορόσημα, όπως του να γίνεται η πρώτη ομάδα που είναι σε θέση να κατακτά διαδοχικά τον τίτλο μετά την αλλαγή μορφής στο Κύπελλο Ευρώπης. Κανείς δεν ήταν σε θέση να κατακτήσει διαδοχικά τον τίτλο και η Ρεάλ Μαδρίτης του Florentino Pérez ήταν σε θέση να το κάνει.

Πριν το θρίαμβο, το πρωί στο ξενοδοχείο της ομάδας, μιλούσε για το πόσο δύσκολο είναι να φτάνεις μέχρι έναν τελικό και την αξία των τριών σε τέσσερα χρόνια. Ώρες αργότερα, ήταν ο πιο ευτυχισμένος πρόεδρος της γης. Ήταν εκτός εαυτού βλέποντας το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης ως τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά του κόσμου του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει αντίπαλος. Έχει γράψει ιστορία και το όνομά του ανήκει ήδη δικαιωματικά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κάθε μέρα και πιο κοντά στα πεπραγμένα του Santiago Bernabeu.

Στα 14 χρόνια ως πρόεδρος της madridista οντότητας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πλέον 4 πρωταθλήματα, 4 Champions League, 2 Copa del Rey, 2 Mundial Συλλόγων, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ κι άλλα τόσα Ισπανίας και 1 Διηπειρωτικό. Οι 31 τίτλοι του Bernabeu είναι ακόμη μακριά, αλλά με πολύ λιγότερα χρόνια απ’τα 35 που ήταν ο θρυλικός πρόεδρος.

Ο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ήρθε στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης το 1943, κερδίζοντας 31 τίτλους στα 35 χρόνια του ως ιδιοκτήτης της προεδρικής καρέκλας. 6 Ευρωπαϊκά Κύπελλα, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, δύο Latin Cup, 16 Πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ισπανίας.


Οι τρεις τίτλοι μέσα σε τέσσερα χρόνια μετατρέπουν την τωρινή Ρεάλ Μαδρίτης στο αφεντικό του ποδοσφαίρου. Η ιστορία λέει ότι η λευκή ομάδα έχει φτάσει σε 15 τελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης, κερδίζοντας 12 εξ αυτών, αλλά οι τρεις πρόσφατες επιτυχίες ανυψώνουν την κλάση μιας ομάδας που έπρεπε να παλέψει ενάντια στην, όπως λένε, καλύτερη Μπαρτσελόνα της ιστορίας, με τον καλύτερο παίκτης της ιστορίας, σημάδι του ότι είμαστε ενώπιον μιας λευκής ομάδας που προσεγγίζει το καλύτερο των 116 χρόνων της ιστορίας της.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.