News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ομιλία του Zidane που άλλαξε τον τελικό: «Είστε καλύτεροι και πρέπει να κερδίσετε»

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Του Pablo Polo

Ο προπονητής, κλειδί με τα λόγια του στο ημίχρονο


Το δέκατο ήταν ο τελικός του 93ου λεπτού. Το Ενδέκατο, των πέναλτι. Και το τελευταίο θα μείνει στην ιστορία για το παιχνίδι, ειδικά για την παράσταση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά τι είπε ο Ζιντάν στους δικούς του για να υποβάλουν τη Juve σε τέτοια κυρίαρχη καθήλωση μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο; Οι παίκτες το κατέστησαν σαφές στο τέλος του παιχνιδιού. Η ομιλία του προπονητή τους άνοιξε τα μάτια κι αποδείχτηκε κλειδί για να υποτάξουν την ομάδα του Allegri. Ενόψει των εντυπώσεων των πρωταγωνιστών, ο προπονητής έδωσε κάποια τακτικά συνθήματα, και άλλα, τα οποία χειρίζεται όπως κανένας άλλος, αυτά της συναισθηματικής πτυχής. «Έχετε φτάσει εδώ, απολαύστε το, γιατί είστε οι καλύτεροι και πρέπει να κερδίσετε».

Και η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες βγήκαν πεπεισμένοι για την ανωτερότητά τους. Ο Modric εξηγούσε αυτό που διόρθωσε ο προπονητής: «Κάναμε ένα υπέροχο δεύτερο μέρος, πρέπει να’μαστε υπερήφανοι Ο προπονητής μας είπε ότι ήμασταν καλά, αλλά ότι μπορούσαμε να βελτιωθούμε πολύ, να γίνουμε πιο επιθετικοί, να πιέσουμε πιο ψηλά, να μην αφήσουμε τη Juve να παίξει εύκολα, όπως στο πρώτο μέρος και να’μαστε πιο δυνατοί στις ατομικές μονομαχίες. Βγήκαμε στην πρίζα».

Ο Asensio, ο συγγραφέας του τελευταίου γκολ, εξήρε την ευκολία του Γάλλου για να κάνει το μήνυμά του να τους φτάσει. «Ξέρει πώς να μας αντιμετωπίσει, ξέρει τι πρέπει να πει. Στο διάλειμμα μας μίλησε για να διορθώσουμε λίγο τα λάθη και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, στο πώς να κυκλοφορούμε τη μπάλα απ’τη μια πλευρά στην άλλη».

Απόλαυσαν το παιχνίδι

Ο Isco μιλούσε για την ικανότητα της ομάδας να δίνει το καλύτερο όταν στραβώνουν τα πράγματα. Η Juve είχε ισοφαρίσει και ήταν η στιγμή να καθαρίσουν τις αμφιβολίες. Κι έτσι έγινε στο διάλειμμα. «Όσο πιο δύσκολο γίνεται το πράγμα τόσο καλύτερα ανταποκρίνεται αυτή η ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε απολαύσει όλοι το ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο», σχολίαζε ο Isco, ο οποίος έδωσε ένα ρεσιτάλ πασών και κοντρόλ σ’αυτό το δεύτερο μέρος.

Ο Nacho παραδέχεται ότι το ρεσιτάλ που δόθηκε ίσως να εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε αλλάξει, δεν το περιμέναμε να δοθεί τόσο καλά. Έχουμε κυριαρχήσει. Ο προπονητής μιλάει πάντα στο ημίχρονο».

Απ’την πλευρά του, ο Morata, ο οποίος είχε επίσης τα λεπτά του κι έχει κάνει μια καταπληκτική χρονιά, υπογράμμιζε την αξία της Μαδρίτης πάνω απ’την Γιούβε, που είδε τον εαυτό της να ξεπερνιέται απ’την λευκή θύελλα: «Ο προπονητής μας έχει πει ότι το πιο σημαντικό ήταν να φτάσουμε εδώ και τώρα να το απολαύσουμε, ότι έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι, επειδή ήμασταν καλύτεροι. Είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι η Γιουβέντους ήταν κακή, αλλά είναι ότι στο δεύτερο έχουμε υπάρξει απίστευτοι».


Από τότε που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Η Μαδρίτη βγήκε για τη Juve, πίεσε ψηλά κι αποσύνδεσε το παιχνίδι των Ιταλών. Το αποτέλεσμα το ξέρουν πλέον όλοι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.