News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Catalina Miñarro, η πρώτη εκτελεστική του Florentino: η καταγωγή της συνηγορίας

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Του Rafael Méndez

Πρώτη γυναίκα στην Δ.Σ. απ’το 1989

Αντιπρόεδρος της Mapfre και σύμβουλος της ACS, μετατρέπεται στη γυναίκα με την περισσότερη βαρύτητα στην εποχή του Perez στη Μαδρίτη. Ο Florentino αναζητά, μια νέα Συνήγορο του Κράτους, της εμπιστοσύνης του

Η Catalina Miñarro Brugarolas θα’ναι η πρώτη εκτελεστική της Ρεάλ Μαδρίτης στην εποχή του Florentino Pérez. Ο πρόεδρος, ο οποίος στα 14 χρόνια του στο πόστο δεν είχε διορίσει ποτέ μια γυναίκα στο συμβούλιό του, έχει επιλέξει αυτή τη συνήγορο του Κράτους, με καταγωγή από μια οικογένεια με παράδοση στο σώμα και σ’ένα πυρήνα των συνηγόρων του Κράτους συνηθισμένων να συμβιβάζουν την δημόσια και την ιδιωτική εργασία, για την πέμπτη θητεία του στο σύλλογο. Η αντιπρόεδρος της Mapfre, σύμβουλος της ACS, με τη θέση της στη Ρεάλ Μαδρίτης μετατρέπεται έτσι σε μια απ’τις γυναίκες που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη στη μαδριλένικη εξουσία, σε μια στιγμή που οι παίκτες του αντιμετωπίζουν πολλές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. Απ’το 1989, όταν η Petra Mateos άφησε το πόστο, η Μαδρίτη δεν είχε καμία γυναίκα ως εκτελεστική.

Η Catalina Miñarro Miñarro είναι κόρη του Enrique Miñarro Montoya, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Συνηγορίας του Κράτους στο Ανώτατο και διακεκριμένος για την απαγόρευση του Batasuna το 2003. Προερχόμενη από μια οικογένεια του Λόρκα (Μούρθια), γνωστή για τα καταστήματα της κλωστοϋφαντουργίας της και ρούχων, η Catalina συνέχισε την πατρική παράδοση κι έβγαλε τον συνήγορο κατηγορίας του Κράτους το 1989. Ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Κράτους απ’το 2003 έως και το 2007.

Ήταν ενεργή στο Εθνικό Δικαστήριο όταν το 2013 διορίστηκε σύμβουλος της Mapfre. Αντικατέστησε λόγω συνταξιοδότησης τον Francisco Ruiz Ruisueño, συνήγορο εν ενεργεία του Κράτους και μέχρι τότε αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής. Ο Ruiz Ruisueño, της φατρίας των συνηγόρων του Κράτους της Μούρθια, όπως ο πατέρας Miñarro, συνταξιοδοτήθηκε και η Catalina «κληρονόμησε» τη θέση. Ήταν πράγματα που πριν φαίνονταν φυσιολογικά, όταν ο Ruiz Ruisueño πήγαινε στην Ακρόαση με τον σοφέρ της εταιρείας. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει και αν και η Catalina Miñarro ξεκίνησε συμφιλιώνοντας τις δύο θέσεις, έπρεπε σύντομα να ζητήσει άδεια και ν’αφήσει το γκουρμέ club της Ομάδας Α της Δικηγορίας, αυτούς που έχουν ταυτόχρονα μια δημόσια και μια ιδιωτική δουλειά και που συχνά είναι πολύ εκτιμώμενοι απ’τις μεγάλες εταιρείες.

Άρχισε τότε μια μετεωρική καριέρα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τον Απρίλιο του 2015 διορίστηκε σύμβουλος της ACS, όπου είναι μια απ’τις μόλις τρεις γυναίκες στο διοικητικό συμβούλιο. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους διορίστηκε αντιπρόεδρος της Mapfre. Ο Γραμματέας της ACS είναι ο José Luis 'Chitín' del Valle Ruiz της φατρίας των Ruiz Ruisueño και του πατέρα Miñarro, σύμφωνα με πηγές του κλάδου. Ο Del Valle έχει μπει, επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης. Η επαφή του με τον Florentino προέρχεται απ’αυτό το γκρουπ, εξηγούν πηγές του κλάδου, που εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να έρθει επαφή μ’αυτούς κατά τη διάρκεια της εποχής του στην Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (UCD).

Η Catalina Miñarro φτάνει να’χει περισσότερη δύναμη από ό, τι είχε η Marta Silva Lapuerta, επίσης Συνήγορος του Κράτους και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου που το 2012 διορίστηκε γενική συνήγορος του Κράτους. Το παρελθόν της madridista Marta Silva Lapuerta, ανιψιά του Álvaro Lapuerta, πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος PP, προκάλεσε, απ’τη Μπαρτσελόνα και το περιβάλλον της, να την κατηγορήσουν ότι δείχνει μια ευνοϊκή μεταχείριση στην Ρεάλ Μαδρίτης μην κατηγορώντας τους παίκτες της. Τώρα, με τις καταγγελίες των Ρονάλντο, Coentrao, Carvalho και Di Maria, αυτή η συζήτηση έχει καταπέσει. Η αλήθεια είναι ότι η Barcelona είχε επίσης τον δικό της συνήγορο του Κράτους. Για χρόνια, ήταν στην εκτελεστική επιτροπή της ο Marcos Mas Rauchwerk, ο οποίος ήταν ενεργός.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.