News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η προσγείωση του Vallejo, ενός «κομματιού ψωμί» για τ’αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Του Victor Garcia

Η εσωστρεφής προσωπικότητα του νέου στόπερ

Ο 20χρονος Vallejo δεν πρόκειται να εξηγήσει τι κάνει έξω απ’το γήπεδο μέσω των κοινωνικών του δικτύων. Δεν χρειάζεται. Ο χαρακτήρας του, ιδιαίτερος, θα ψηθεί πλέον από περίπλοκα αποδυτήρια όπως είναι της Μαδρίτης

Επιφυλακτικός, ήρεμος, εσωστρεφής, υπεύθυνος ... ο Jesús Vallejo (5 Ιανουαρίου του 1997, Σαραγόσα) έχει ένα ιδιαίτερο προφίλ μέσα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Φίλος της σιωπής έξω απ’το γήπεδο, ο χαρακτήρας του μέσα στο γήπεδο τον έχει οδηγήσει να γίνει ο νέος στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Στα 20 του έχει εκπληρώσει ένα «όνειρο» ερχόμενος σ’ένα απ’τα καλύτερα κλαμπ στον κόσμο και σε αποδυτήρια απ’αυτά που συγκεντρώνουν τους περισσότερους αστέρες του ποδοσφαίρου. Έλαμψε στη Σαραγόσα, κι επίσης στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τώρα πρέπει ν’αποδείξει ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί για μια θέση σ’ένα απ’τα πιο δύσκολα ρόστερ γι’αυτό. Η προσωπικότητά του θα’χει να πει πολλά.

Δεν του αρέσουν τα κοινωνικά δίκτυα -δεν έχει λογαριασμό ούτε στο Twitter ούτε στο Facebook ούτε στο Instagram (θα’ταν ο μόνος στη Μαδρίτη υπό αυτή την έννοια) - και θ’αλλάζει, κάθε μέρα, με συμπαίκτες των οποίων οι εικόνες θα βρίσκονται στην θέα εκατομμυρίων ανθρώπων. Τουλάχιστον για την ώρα, μ’αυτόν δεν πρόκειται για την δημιουργία μιας «μάρκας» στο στυλ αυτής που έχει κάθε παίκτης στα λευκά αποδυτήρια. Ο Vallejo είναι ένας «χιλιετής» που ενδιαφέρεται για τις σπουδές του στο INEF (στη Σαραγόσα πήγαινε στο κολλέγιο τα απογεύματα), για τη φίλη του, την οικογένεια, τους φίλους και το ποδόσφαιρο, επίκεντρο γύρω απ’το οποίο περιστρέφεται η ζωή του. Αλλά για το σόου που περιστρέφεται γύρω απ’το ποδόσφαιρο... όχι. Ούτε για τις τεχνολογίες όπως το WhatsApp, εφαρμογή με την οποία ασχολείται μόνο όταν χαλαρώνει κι αποσυνδέεται απ’το θόρυβο μιας καθημερινής μέρας. Η στάση του συγκρούεται μ’αυτό που θα βρει στα madridista αποδυτήρια (και η οποία απορρίπτει αυτόν τον τρόπο επιπλέον εισοδήματος που μπορεί να του αποφέρει ένα κοινωνικό δίκτυο παίζοντας στη Μαδρίτη).

«Αυτό το παιδί πρόκειται να’ναι ένα σκάνδαλο»

Στο χόρτο κατέκτησε σύντομα την Σαραγόσα. Πήδηξε απ’την ομάδα νέων στην πρώτη ομάδα (παρακάμπτοντας την «Β») στα 17 του όντας βασικός στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος. Εκείνη την ίδια σεζόν, του 2014-15, θα κατέληγε να γίνει ο αρχηγός του maño συνόλου. Μια προβολή που τον έκανε να υπογράψει με τη Μαδρίτη, αν και την επόμενη σεζόν θα συνέχιζε να παίζει στη γενέτειρά του. Πέρυσι, ανέβηκε ένα σκαλοπάτι στη Γερμανία για να εξασκήσει την ταχύτητά του, τα κοψίματα, τα τάκλινγκ και τις βαθιές πάσες ενάντια σε γίγαντες όπως η Μπάγερν ή η Μπορούσια. Και του έχει έρθει πολύ, πολύ καλά: «Αυτό το παιδί πρόκειται να’ναι ένα σκάνδαλο», έφτασε να πει ο μέχρι τώρα τεχνικός του στην Φρανκφούρτη, Νίκο Κόβατς.

Στον γήπεδο, λίγες αμφιβολίες έχει αφήσει για να διαισθανθεί ότι είναι έτοιμος για ν’ανταγωνιστεί με το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης στο στήθος του. Μέσα στο merengue club, ενώπιον της μη ανανέωσης του Pepe, το είχαν αρκετά ξεκάθαρο... άλλο πράγμα είναι ο Ζιντάν, ο οποίος έχει αυτό το καλοκαίρι για να ηρεμίσει με τον aragonés και την βοήθεια του Nacho για να καλύψει τις πιθανές απουσίες του Sergio Ramos και του Varane. Τώρα, ο εσωστρεφής χαρακτήρας του πρέπει επίσης να ασχοληθεί με όλα τα λευκά αστέρια (τα εγώ και τα ενδιαφέροντά τους) στ’αποδυτήρια. Σ’αυτό το πλαίσιο, μπορεί να υπολογίζει σε μορφές της ηλικίας του, όπως ο Asensio ή ο Mayoral, συμπαίκτες του στην Ισπανία Κ 21, για μια πιο γλυκιά προσαρμογή.

Τα φιλικά του αποδυτήρια

Ακριβώς στην Κ 21 βρίσκεται τώρα, προετοιμάζοντας το Euro που θα προηγηθεί των διακοπών του. Σ’αυτήν την εθνική αυτή που κατευθύνει ο Albert Celades, ο Vallejo είναι ένας απ’τους πιο σεβαστούς τόσο για την δουλειά του στο γήπεδο όσο και για την προσωπικότητά του έξω απ’αυτό. «Είμαστε μια ομάδα φίλων που είναι πολύ ενωμένη», είπε χθες ο διεθνείς με την Κ 21 Dani Ceballos στον Τύπο, σχόλιο που μοιάζει μ’αυτό που έκανε ο Ζιντάν μετά τον τελικό του Champions League: «Το κλειδί είναι ότι οι παίκτες τα πάνε γαμάτα». Πιο εύκολο για τον Vallejo.

«Όταν υπέγραψα πριν από δύο χρόνια για την Ρεάλ Μαδρίτης, το όνειρό μου ήταν να ενταχθώ στην πρώτη ομάδα. Αυτό το όνειρο εκπληρώνεται τώρα, αλλά χωρίς βοήθεια απ’την Άιντραχτ αυτό δεν θα’ταν ποτέ εφικτό. Γι 'αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπεύθυνους, ιδιαίτερα τους Fredi Bobic, Bruno Hubner και Niko Kovac. Επίσης να δώσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στους συμπαίκτες μου στην ομάδα. Έχω μπορέσει να μάθω πολλά απ’αυτούς και ν’απολαύσω πολύ το ποδόσφαιρο. Είμαι επίσης εξαιρετικά ευγνώμων στους φανταστικούς οπαδούς. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς με υποδέχτηκαν σ’αυτήν τη μεγάλη οικογένεια. Θα θέλαμε πολύ να’χαμε κερδίσει το Κύπελλο γι’αυτούς», στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του, που εκδίδεται απ’τη γερμανική ομάδα (ο Vallejo δεν έχει κοινωνικά δίκτυα) μοιράζει αγάπη σε όλους. 100% Vallejo. Τώρα αρχίζει μια νέα πορεία που θα δοκιμάσει όχι μόνο την ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού του ταλέντου, αλλά επίσης και την ωριμότητα ενός εικοσάρη με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.