News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη επιταχύνει για τον Ceballos μετά το ενδιαφέρον της Barça

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Των David G. Medina και Miguel Á. Morán

Οι λευκοί δεν θέλουν να του ξεφύγει ο παίκτης της Μπέτις

Στη Barcelona θα’χε πιθανότητες να παίξει απ’την επόμενη


Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να υπογράψει τον Dani Ceballos. Δεν είναι κάτι νέο, ούτε καν. Το προσπάθησε ήδη το καλοκαίρι του 2015, μετά το εντυπωσιακό του ευρωπαϊκό Κ 19 στην Ελλάδα. Και το περασμένο καλοκαίρι, αν και με λιγότερη ένταση, το όνομά του βρέθηκε εκ νέου στο τραπέζι του Florentino Pérez. Αλλά αυτή τη φορά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης φαίνεται απόλυτα αποφασισμένη να ντύσει στα λευκά στον utrerano, ένα απ’τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η φανταστική σεζόν που έκανε το bético αστέρι, ειδικά μετά την αποχώρηση απ'την Heliópolis του Ουρουγουανού προπονητή, Gustavo Poyet -με τον οποίο έζησε μια πολύπλοκη προσωπική και αθλητική κατάσταση-, και ειδικά το εντυπωσιακό Euro Κ 21 που ολοκληρώνει υπό τις εντολές του Albert Celades στην Πολωνία, έχουν καταλήξει να πείσουν τη Μαδρίτη, που θέλει να εξασφαλίσει τα δικαιώματα ενός ποδοσφαιριστή που καλείται για προκλήσεις πραγματικά φιλόδοξες.

Πριν δύο χρόνια, η αξία της ρήτρας του Ceballos προκάλεσε διαμάχη μεταξύ της Μπέτις, η οποία την όρισε σε 12 εκατομμύρια μετά την υπογραφή του επαγγελματικού του συμβολαίου, και του γραφείου που εκπροσωπεί τον παίκτη, του Bahía Internacional, που ήταν πεπεισμένο ότι ήταν τρία εκατομμύρια, μέχρι να’παιζε ο Dani κάποιον αγώνα στην Primera. Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις συνομιλίες με τον τότε verdiblanco αθλητικό διευθυντή, Eduardo Macià, και με τον ίδιο τον παίκτη, η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να αναβάλει την επιχείρηση για να συνεχίσει την λεπτομερή παρακολούθηση της εξέλιξης του  bético 10.

Τώρα, συνεχίζοντας με την πολιτική του της απόκτησης νεαρών ταλέντων, ο σύλλογος της Concha Espina θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατό την απόκτηση του Ceballos, του οποίου η ρήτρα αποδέσμευσης αυξήθηκε σε 15 εκατομμύρια ευρώ, μετά την τελευταία ανανέωσή του τον Οκτώβριο του 2015. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό επίπεδο του ρόστερ του και τις λίγες πιθανότητές που θα’χε για να προσθέσει λεπτά, η Μαδρίτη θέλει να υπογράψει τον Ceballos και να τον αφήσει δανεικό (η Μπέτις είναι μια επιλογή, αλλά όχι η μόνη που εξετάζεται).

Η Barca δεν τα παρατάει

Εκεί είναι όπου τα madridistas συμφέροντα συγκρούονται με τις επιθυμίες της Μπέτις. Οι verdiblancos έθεσαν στο τραπέζι του Ceballos πριν από λίγες εβδομάδες μια πρόταση ανανέωσης που θα τον μετέτρεπε στον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο ρόστερ τους, -πάνω από 2 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν-, αυξάνοντας την ρήτρα του στα 30 εκατομμύρια. Αλλά ο Dani και η οικογένειά του αποφάσισαν να μην υπογράψουν μέχρι να τελειώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στην ευγενή περιοχή του Villamarin ξέρουν ότι μια επιχείρηση στην οποία θα λάβει η Μπέτις τα 15 εκατομμύρια της ρήτρας, εκ των οποίων περισσότερα από τρία θα’ταν για τον παίκτη και το γραφείο εκπροσώπησής του λόγω του συμβολαίου, και να μείνει ο Ceballos δανεικός, δεν θα’ταν πολύ καλοδεχούμενη απ’τους οπαδούς τους, εκτός κι αν καταφέρει ο σύλλογος να πάρει κάποια πρόσθετα οφέλη. Κι εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα χρήματα και τα ονόματα.

Η Μαδρίτη θα’ταν διατεθειμένη, όπως και στην υπογραφή του Theo, να καταβάλει ένα ποσό ελαφρώς υψηλότερο απ’την αξία της ρήτρας και να κάνει τη μεταγραφή φιλικά. Οι λευκοί θα μπορούσαν να φθάσουν στα 18 εκατομμύρια, τρία περισσότερα απ’την τιμή της μονομερούς καταγγελίας, συν την ήδη αναφερόμενη δυνατότητα να συνεχίσει ο Ceballos δανεικός (για το σκοπό αυτό, η Μαδρίτη πρέπει να φτάσει πρώτα σε μια συμφωνία με τον παίκτη).

Στη Μπέτις πάνε παραπέρα. Στις επόμενες μέρες έχει καθοριστεί συνάντηση μεταξύ των κορυφαίων verdiblancos υπευθύνων και της Μαδρίτης, ορισμένη εκ των προτέρων για θέματα που δεν σχετίζονται με την υπόθεση Ceballos, όπου φτάνοντας η υπόθεση, θα ζητούσαν απ’τον Florentino ένα ποσό μεγαλύτερο απ’αυτό της ρήτρας, τον δανεισμό του Dani και κάποιον ακόμα δανεισμό, με τον Marcos Llorente ως κύριο στόχο των Serra Ferrer και Setien.

Ο bético πρόεδρος, Ángel Haro, επιβεβαίωσε χθες την επιθυμία του να συνεχίσει ο Dani στην Μπέτις, αν και στον σύλλογο αρχίζουν να μελετούν ως το μικρότερο κακό μια μεταγραφή στην οποία θα πετύχουν μια αποζημίωση ανώτερη των 15 εκατομμυρίων της ρήτρας. Φυσικά, υπάρχουν περισσότεροι σύλλογοι που ενδιαφέρονται για τον παίκτη, οι οποίοι έχουν τηλεφωνήσει ήδη στο Villamarin... όπως η Μπάρτσα, η οποία δεν τον χάνει απ’τα μάτια της και θα του διασφάλιζε ήδη από τώρα μια θέση στο ρόστερ. Τώρα η απόφαση είναι στα χέρια του παίκτη.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.