News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane 2020

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Θ’ανανεώσει στο τέλος της σεζόν

3 τίτλους έχει κερδίσει ο Zizou: Champions League, Παγκόσμιο Κύπελλο και Supercopa

17 μήνες έχει ο Γάλλος τεχνικός στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης

Τελικός του Champions League, μάχη για τη Liga και σύντομα ο madridismo θα’χει έναν επιπλέον λόγο για να διευρύνει αυτή την ευτυχία στην οποία ζει κι αυτός δεν είναι άλλος απ’τον Ζινεντίν Ζιντάν και την ανανέωσή του μέχρι το 2020. Αυτή είναι η φιλοδοξία του Florentino Pérez και θα γίνει πραγματικότητα τη στιγμή που θέλει κι επιθυμεί ο Γάλλος. Την επέκταση του συμβολαίου, κλεισμένη, την έχει στο τραπέζι του γραφείου στο Valdebebas κι όταν το κρίνει σκόπιμο θα βάλει την υπογραφή με την οποία θα δει την σύνδεση που τον ενώνει με την Ρεάλ Μαδρίτης, να λήγει στις 30 Ιουνίου του 2020 κι όχι την ημερομηνία του 2018, όπως προκύπτει απ’την τρέχουσα.

Ο προπονητής έχει ήδη το νέο συμβόλαιο στο τραπέζι του στο Valdebebas, έτοιμο για υπογραφή όποτε θέλει

Η υπάρχουσα συμφωνία και η συνενοχή μεταξύ προπονητή και προέδρου είναι τέτοιου μεγέθους που οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν ως τέτοιες, άλλα ως συναντήσεις εργασίας μεταξύ του ηγέτη και του προπονητή, που έχει επικυρώσει την επιθυμία του madridismo να δει τον Ζιντάν να μετατρέπεται στην αθλητική αναφορά της Ρεάλ Μαδρίτης για πολλά χρόνια, από τώρα μέχρι το 2020.

Πλήρης ευτυχία


Ο Ζιντάν είναι η ζωντανή εικόνα της ευτυχίας ενός madridismo που ταυτίζεται με τον προπονητή του, όπως σπάνια το’χε κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Ζιντάν απαντά πάντα με υπεκφυγές στις ερωτήσεις που του έχουν γίνει σχετικά με τη συνέχειά του στον madridista πάγκο. Ο Γάλλος θεωρεί ότι είναι πάνω από μια συμφωνία κι ότι σε μια οντότητα όπως τη madridista, οι συμβάσεις πρέπει να υπόκεινται στις επιτυχίες ή τις αποτυχίες της ομάδας. Κι αυτό γιατί ο Zizou θεωρεί μια αποτυχία να μην παίρνει τίτλο κάθε χρόνο.

Ο προπονητής της πρώτης λευκής ομάδας γνωρίζει την εμπιστοσύνη που υπάρχει μαζί του, το τι αντιπροσωπεύει, αλλά γι 'αυτόν τον λόγο δεν θέλει να χαλαρώσει ή να σκεφτεί τίποτα άλλο πέρα απ’τον καθαρό και σκληρό ανταγωνισμό μέχρι τη στιγμή που θα τελειώσει ο ανταγωνισμός στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ. Αυτή θα’ναι η στιγμή στην οποία θα κάτσει στο τραπέζι του και θα υπογράψει τη σύμβαση, αλλά θα το κάνει με ολοκληρωμένη την υποχρέωση και γνωρίζοντας την ανταπόκριση που είχε η ομάδα, θεμελιώδης αρχή την οποία βάζει πάντα μπροστά.


Όπως ο Μουρίνιο

Επαναλαμβάνεται η ιστορία που βιώθηκε με τον Μουρίνιο. Στην περίπτωση του Πορτογάλου ήταν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο δεύτερο έτος του (2012), η επιλεγμένη στιγμή για να σφραγιστεί μια παράταση μιας σύμβασης που 12 μήνες αργότερα τινάχτηκε στον αέρα. Πρόεδρος και τεχνικός έκλεισαν τη συμφωνία πριν βδομάδες, αλλά ανακοινώθηκε όταν έκλεισε η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ζιντάν είναι ευτυχής στον λευκό πάγκο. Ξέρει πώς να κουβαλά την πίεση που συνεπάγεται και γνωρίζει τη φθορά που υποφέρει, ως εκ τούτου, απ’το κεφάλι του δεν περνάει μια υπερβολικά μακρά διαμονή. Τώρα αισθάνεται καλά, άνετος και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των παικτών και των ηγετών, βασικοί παράγοντες για να θεωρεί ο Γάλλος θετική τη συνέχειά του.

Ο προπονητής το’χει ξεκάθαρο και τη στιγμή την οποία θα μπορέσει ν’αντιληφθεί κάποια αποστασιοποίηση του ρόστερ, των ηγετών ή των οπαδών, ο madridismo του θα τον εμποδίσει να συνεχίσει, αλλά αυτή τη στιγμή η περίπτωση δεν είναι αυτή, ούτε στο ελάχιστο. Ολική κι απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ο μακροβιότερος τεχνικός, αν ολοκληρώσει το συμβόλαιο

Η πρώτη υπογραφή του ήταν σε μια χαρτοπετσέτα το 2000. Ο Ζινεντίν Ζιντάν εντάχθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούλιο του 2001, αλλά η πρώτη υπογραφή του ως madridista ήρθε πριν από ένα χρόνο στο Μονακό. Ήταν σε μια χαρτοπετσέτα σε ένα γκαλά της UEFA. Από εκείνη τη στιγμή, πρόεδρος και προπονητής έχουν περπατήσει χέρι-χέρι. Ο Florentino Pérez έχει θελήσει να’χει πάντα κοντά του τον Γάλλο κι ο χρόνος τον δικαιώνει. Σε περίπτωση που ολοκληρώσει τη σύμβαση, ο Zizou θα μετατρέπονταν στον μακροβιότερο τεχνικό με τον Pérez.

Όπως είναι λογικό η σύμβαση θα ταιριάξει σε νούμερα στην κατηγορία ενός προπονητή ο οποίος προς το παρόν έχει κερδίσει το Champions League, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, επιπλέον με το ότι, προς το παρόν, φτάνει σ’έναν ακόμα τελικό της κορυφαίας ηπειρωτικής διοργάνωσης κι έχει ένα πρωτάθλημα έτοιμο προς κατάκτηση. Κι όλα αυτά 17 μήνες μετά το ντεμπούτο του στην Primera.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.