News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Mourinho θέλει τον Morata στην επιχείρηση De Gea

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Ο Ισπανός επιθετικός δεν στερείται μνηστήρων

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει ήδη πει στην Ρεάλ Μαδρίτης ποια είναι η τιμή του τερματοφύλακά του: 75 εκατομμύρια ή ο Morata συν 25 εκ.


Αν κι ο Άλβαρο Μοράτα φαίνεται να΄χει επιλέξει ήδη την πρόταση της Milan, που προτίθεται να τον υπογράψει ως μεγάλο αστέρι για την επίθεσή της, στην Premier τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Τσέλσι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις του madridista canterano, γνωρίζοντας ότι είναι αποφασισμένος ν’αφήσει ήδη την πειθαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης σε αναζήτηση μεγαλύτερου ρόλου. Και το ξέρουν από πρώτο χέρι γιατί μέσω ενός ενδιάμεσου έχουν ήδη πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους εκπροσώπους του.

Καθόλη της διάρκεια της σεζόν ο Morata υπήρξε μία απ’τις δύο κύριες επιλογές της πρωταθλήτριας Αγγλίας, της Τσέλσι, για να ενισχύσει την επίθεσή της, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες ο Antonio Conte έχει κλίνει περισσότερο προς την άλλη εναλλακτική, τον Ρομελού Λουκακού, τον Βέλγο επιθετικό της Έβερτον. Σε ηλικία μόλις 24 ετών ο Lukaku έχει κάνει μια εξαιρετική σεζόν (26 γκολ σε 39 παιχνίδια), έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019 κι έχει αρνηθεί να ανανεώσει με την ομάδα του Koeman. Αρχικά, ο Morata ήταν ο πρώτος στις σημειώσεις του Conte, αλλά το γεγονός ότι ο Lukaku πληροί την προϋπόθεση ότι έχει προέλθει απ’την cantera του αγγλικού ποδοσφαίρου, του δίνει ένα συν, δεδομένου ότι οι κανόνες της Premier υποχρεώνουν να υπάρχουν οκτώ παίκτες με την εν λόγω κατάσταση σε κάθε ρόστερ. Η Έβερτον, μετά την υπογραφή του πριν από δύο καλοκαίρια για 35 εκατομμύρια, αφού τον είχε δανεικό απ’την Τσέλσι κατά τη διάρκεια της σεζόν 13/14, ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ 115 εκατομμύρια για το αστέρι της.

2η επιλογή του Conte, 1η του Mou

Αυτός που παραμένει πολύ ενδιαφερόμενος για την υπογραφή του είναι ο José Mourinho. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πάντα σε μια μεγάλη επαγγελματική και προσωπική εκτίμηση τον Morata από τότε που συνυπήρξαν κατά τη διάρκεια της εποχής τους στη Μαδρίτη, μια εποχή στην οποία ο canterano ήταν μεταξύ της πρώτης ομάδας (με την οποία έπαιξε 18 αγώνες και σκόραρε δύο γκολ σ’αυτές τις τρεις σεζόν) και της Ρεάλ Μαδρίτης Β


Γι 'αυτό, στις συζητήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιήσει και οι δύο σύλλογοι μέσω μεσαζόντων για την υπογραφή του τερματοφύλακα David De Gea, ο Μουρίνιο έχει κάνει γνωστό στη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης, ότι μελετά μόνο δύο επιλογές για να προχωρήσει στη μεταγραφή του τερματοφύλακά του: 75 εκατομμύρια ή να συμπεριληφθεί κάλλιστα ο Morata στην επιχείρηση συν 25 εκ. Δηλαδή, ο Πορτογάλος προπονητής αξιολογεί τον Morata στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Και του ταιριάζει αρκετά περισσότερο ο επιθετικός παρά ο James Rodríguez, παρά τις φήμες που επιμένουν να βάζουν τον Κολομβιανό επιτελικό μέσο στους 'red devils'.

Ωστόσο, στα γραφεία του Bernabéu δεν είναι διατεθειμένοι ν’απαλλαγούν απ’τον πολύτιμο παίκτη τους για λιγότερο από 70-75 εκατομμύρια, με το οποίο τόσο η Milan όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να αυξήσουν τις προσφορές τους, αν θέλουν να υπογράψουν τον Morata, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021.

Μια άλλη ομάδα που τον έχει ως στόχο είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ρώτησε ήδη γι’αυτόν το περασμένο καλοκαίρι. Εν αναμονή της απόφασης του CAS για να τους επιτρέψει να υπογράψουν αυτό το καλοκαίρι, στο rojiblanco club γνωρίζουν ήδη ότι η απάντηση της Μαδρίτης είναι η ίδια μ’αυτήν που δίνουν οι ίδιοι στην γείτονα: η ρήτρα του παίκτη, σ’αυτή την περίπτωση 300 εκ. Η περίπτωση του Theo Hernández δεν έχει βοηθήσει να βελτιωθούν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.