News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane έχει ήδη το «σχέδιο Juve»

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Του Santiago Siguero

Οι προετοιμασίες ενόψει του τελικού του Cardiff


Η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε χθες την προετοιμασία του τελικού του Κάρντιφ, στον οποίο θα ψάξει ενάντια στη Γιουβέντους το δωδέκατο στέμμα της της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο La Rosaleda και τις γιορτές στο ίδιο το γήπεδο της Μάλαγα, στην Cibeles (ξημερώματα Δευτέρας) και την παρουσίαση του τίτλου στα θεσμικά όργανα της Μαδρίτης (Δευτέρα πρωί), ο Ζιντάν έδωσε στο ρόστερ δύο μέρες ξεκούρασης με μια συγκεκριμένη εντολή: να αποσυνδεθούν απ’το ποδόσφαιρο και να επιστρέψουν με τις μπαταρίες γεμάτες γι’αυτό που περιμένει. Κι αυτό που περιμένει δεν είναι τίποτα λιγότερο από έναν ακόμα τελικό του Champions League, ο τρίτος μέσα σε τέσσερα χρόνια για το λευκό ρόστερ, συνηθισμένο να τα βάζει πλέον με τέτοιου είδους προκλήσεις. Στο ψυχολογικό επίπεδο, η κατάσταση της ομάδας είναι ασυναγώνιστη. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενός πολυπόθητου στόχου απ’το ρόστερ και το σύλλογο έχει σημάνει μια ηθική ένεση του μέγιστου μεγέθους για τους λευκούς. Αν και οι πανηγυρισμοί του πρωταθλήματος είναι πλέον παρελθόν. Είναι η δικτατορία της Μαδρίτης. Κανένας τίτλος δεν διαρκεί για πάντα.

Φυσικότητα στυλ ZZ

Σε επίπεδο προπονήσεων, δεν θα υπάρξουν σημαντικές ειδήσεις στις δέκα μέρες που απομένουν για τον τελικό στο στάδιο Millennium, που είναι έντεκα υπολογίζοντας αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες. Ο Ζιντάν θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στη δουλειά με τη μπάλα, όπως έχει κάνει σ’όλη τη σεζόν. Λογικά, θα υπάρξει συγκεκριμένη δουλειά σε τακτική και βίντεο επικεντρώνοντας στη Γιουβέντους, αλλά χωρίς να ενοχλήσει τους παίκτες. Δεν είναι το στυλ του Ζιντάν, που φέρει μέχρι τα τελευταία συμπεράσματά του εκείνη την κοινή θέση, τόσο διαδεδομένη στο ποδόσφαιρο του «αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι αυτό που κάνουμε εμείς, όχι ο αντίπαλος».

Σε σωματικό επίπεδο, η κατάσταση του ρόστερ θεωρείται βέλτιστη απ’το προπονητικό επιτελείο. Υπό αυτή την έννοια, η ενσωμάτωση του Antonio Pintus έχει καλύψει όλες τις προσδοκίες που ο σύλλογος (και κυρίως ο ίδιος ο Ζιντάν) είχε τοποθετήσει στον Ιταλό προπονητή φυσικής κατάστασης. Τώρα πρόκειται για την επέκταση αυτής της φυσικής κατάστασης για μιάμιση εβδομάδα. Όπως συνέβη την περασμένη σεζόν, η ομάδα φτάνει σε μια καλή στιγμή φόρμας στην τελική ευθεία της σεζόν.

Ανταγωνιστικός ρυθμός

Στο δρόμο προς το Κάρντιφ υπάρχει ένα εμπόδιο. Είναι δύο εβδομάδες (δεκατρείς μέρες, για να’μαστε συγκεκριμένοι), χωρίς έναν αγώνα. Ένα πάρα πολύ επιζήμιο διάλειμμα για μια ομάδα που παίζει κατά μέσο όρο δύο παιχνίδια την εβδομάδα σχεδόν σ’όλο το 2017.

Γι’αυτό, ο Ζιντάν έχει αποφασίσει να παίξουν οι άνδρες του έναν αγώνα προπόνησης απέναντι σ’έναν συνδυασμό από παίκτες της cantera, που θα πραγματοποιούνταν πιθανότατα το Σάββατο. Πρόκειται για τη διατήρηση του αγωνιστικού ρυθμού, πάντα, φυσικά, σ’ένα περιβάλλον που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο τραυματισμών ενόψει του τελικού.

Carvajal και Bale

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο παίκτες που εξακολουθούν να προπονούνται, τουλάχιστον εν μέρει, έξω απ’την ομάδα. Πρόκειται για τους Dani Carvajal και Gareth Bale. Ο πρώτος, όπως ενημέρωσε χθες η MARCA, πέρασε την Τρίτη μια δοκιμή κι όλα δείχνουν ότι θα φτάσει στον τελικό, κι ως βασικός. Περισσότερες αμφιβολίες υπάρχουν στην περίπτωση του Ουαλού. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για την εκμετάλλευση των επόμενων ημερών για να γίνει προσπάθεια να φτάσουν και οι δύο στη μονομαχία της 3ης Ιουνίου στην καλύτερη δυνατή σωματική κατάσταση. Αυτό και, φυσικά, το σταύρωμα των δαχτύλων για να μην συμβούν νέες αναποδιές.

Δύο μέρες ρεπό

Για τον Ζιντάν, η υπερβολική πίεση δεν είναι ποτέ καλή. Προσπάθησε να εφαρμόσει αυτό το αξίωμα κατά τη διάρκεια της περιόδου του ως παίκτης και τώρα, σαν προπονητής, προσπαθεί να’ναι συνεπής μ’αυτή την αρχή. Ως εκ τούτου, παρά τη σημασία του τίτλου που διακυβεύεται, ο προπονητής έχει αποφασίσει να μην αλλάξει τις συνήθειες του. Θα δώσει δύο μέρες ρεπό στους παίκτες του: την Κυριακή και τη Δευτέρα. Μια ακόμα μίνι περίοδο αποσύνδεσης έτσι ώστε οι παίκτες του ν’απολαύσουν την συντροφιά των οικογενειών και των φίλων και να ξεχάσουν τη μπάλα και την ένταση που δημιουργεί ένας τελικός Champions League.

Ταξίδι στο Κάρντιφ την Παρασκευή

Εντός της φυσικότητας της οποίας προτίθεται ο Ζιντάν να περιβάλει την προετοιμασία του τελικού, δεν θα τροποποιηθούν ούτε και οι ταξιδιωτικές συνήθειες του ρόστερ. Όπως συνέβη και πέρυσι στον τελικό του Μιλάνου, η ομάδα θα μεταβεί στο Κάρντιφ την παραμονή του αγώνα. Το ταξίδι θα λάβει χώρα την Παρασκευή το πρωί. Η ομάδα θα μείνει σ’ένα απ’τα ξενοδοχεία που προορίζονται για την UEFA-το Mercure στην περίπτωση των λευκών- και θα προπονηθεί στο Milenium το απόγευμα πριν τη μέρα του τελικού, αφού δώσει την επίσημη και υποχρεωτική συνέντευξη Τύπου. Όπως πάντα, με τον Ζιντάν, η φυσικότητα είναι νόμος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.