News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η τζίφρα του Simeone: μόνο οι Oblak και Griezmann θα’παιζαν στη Μαδρίτη

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Του Enrique Marín

Η Ατλέτικο του Cholo, μια ομάδα του συγγραφέα, ξεπεράστηκε στο σκορ, ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι, από μια Μαδρίτη στην οποία περιέργως ο Ζιντάν δεν έχει το καθεστώς του Αργεντινού


«Δεν μου αρέσει αυτό που προτείνει ο Simeone κι έτσι του το είπα, αλλά αυτό που έχει επιτύχει με την Ατλέτικο είναι εξαιρετικό». Ο Quique Setién, νυν προπονητής της UD Las Palmas και, ελλείψει επιβεβαίωσης, επόμενος της Βαλένθια, είναι ένας ασυνήθιστος προπονητής, γιατί δεν λέει μόνο αυτό που σκέφτεται, αλλά εξηγεί επίσης κι αυτό που αισθάνεται. Και, φυσικά, φυσιολογικό ότι αν ομολογεί ότι δεν του αρέσει η πρόταση του Cholo δεν έχει ενδοιασμούς ούτε και να πει ότι «οι προπονητές θα μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερα απ’τους εαυτούς μας, αν βλέπαμε το ποδόσφαιρο ως θέαμα κι όχι ως αποτελέσματα, αλλά για εμάς είναι ένας αγώνας για επιβίωση. Τώρα δεν πρόκειται να κερδίσεις, αλλά το σημαντικό είναι να μην χάσεις». Σας θυμίζει κάτι;

Αυτές οι σκέψεις του Setién σε ένα πρωινό που διοργανώθηκε απ’τον Οργανισμό EFE χρησιμεύουν για να μας βοηθήσουν να αναλύσουμε την τελευταία αναμέτρηση μεταξύ αυτής της υπερπαραγωγής που είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο του Simeone, μια ομάδα του συγγραφέα, αν και χθες η υπογραφή του κατέληξε να’ναι μια τζίφρα. Στα μουλωχτά, δηλαδή, στο πιο καθαρό ύφος του δασκάλου του και προκατόχου του, Κάρλο Αντσελότι, ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να κερδίσει και πάλι την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά», παρεμπιπτόντως, τον τίτλο που ο Μουρίνιο δεν ήταν σε θέση να πάρει τα τρία χρόνια που ήταν στον πάγκο του Μπερναμπέου. Ο Zizou δεν έχει ούτε δύο, κι εκτός από madridista εκατόμβη στο Καλντερόν, στις 3 Ιουνίου θα’χει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, καθώς καμία ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει το Champions League δύο φορές στη σειρά.

Ένα στατιστικό: αν και είναι γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο είναι στο DNA της Ρεάλ Μαδρίτης, οι λευκοί έχουν κερδίσει μόλις τέσσερα απ’τα τελευταία 16 επίσημα παιχνίδια τους εναντίον της Ατλέτικο, αλλά τρία απ’αυτά ήταν στο Champions League, συμπεριλαμβανομένου του χθεσινού 3-0 που ουσιαστικά έχει κλειδώσει την πρόκρισή τους στον τελικό του Κάρντιφ. Από εκείνο το πανό το Νοέμβριο του 2011 «ζητείται αξιοπρεπής αντίπαλος για αξιοπρεπές ντέρμπι», η Ατλέτικο έχει κερδίσει στο Μπερναμπέου τόσες φορές όσες κι έχει χάσει -τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες-, αλλά είναι σαφές ότι το Champions League είναι μια άλλη ιστορία για τους Colchoneros, όσο κι αν στον πάγκο τους είναι ο Simeone.


«Η τακτική εφευρέθηκε για να σταματήσει το ταλέντο», λέει ο Quique Setién, αν και παραδέχεται ότι συγκεκριμένα τώρα αυτός είναι ο πρώτος που καταφεύγει στην τακτική, αλλά για να ενισχύσει το ταλέντο των παικτών του. «Στο τέλος καταλήγεις να επηρεάζεις τους παίκτες σου και να τους μεταδίδεις πράγματα που είναι ανεξήγητα. Για να κερδίσουμε, είμαστε ικανοί για τα πάντα. Ποτέ δεν θα’πρεπε να κερδίζουμε όπως και να’χει» υποστηρίζει ο cántabro, όπως μπορεί να διαπιστωθεί, στους αντίποδες του Cholo. Ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο, το οποίο τον αποκλείει από ύποπτο ή μεροληπτικό, δεν θα απολάμβανε το παιχνίδι του Μπερναμπέου, όμως όχι τόσο λόγω του αποτελέσματος, που επίσης και γι’αυτό, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν τα κατάφεραν οι rojiblancos με μια Μαδρίτη που ήταν πολύ ανώτερη.

Αναφορικά με τον Ζιντάν, τον οποίο ο τραυματισμός του Μπέιλ του διευκόλυνε την είσοδο του Isco στην εντεκάδα και, αργότερα, του άλλου υπερκλάσης όπως τον Marco Asensio, ο Setién έκανε επίσης μια ενδιαφέρουσα σκέψη. «Ο σχηματισμός και η διαχείριση ενός ρόστερ είναι πολύ περίπλοκος, διότι υπάρχουν κάποια εσωτερικά ενδιαφέροντά, εντός των ίδιων των συλλόγων, και δεν είναι όλα αθλητικά. Ο προπονητής είναι το πιο αδύναμο κομμάτι και δεν μπορείς να κάνεις όλα όσα θέλεις». «Το καθεστώς του προπονητή που αποφασίζει πρέπει να το κερδίσεις», δήλωσε ο cántabro. Υπό αυτή την έννοια είναι περίεργο πως ενώ ο Simeone το έχει κερδίσει στην Ατλέτικο, στον Ζιντάν θα συνεχίσουν να το αρνούνται, όσο κι αν καταλήξει να πάρει τη Liga και να κάνει ριπίτ στο Champions League.

«Η διαχείριση των αποδυτηρίων και οι ιεραρχίες τους δεν είναι μια εύκολη δουλειά», εξηγεί ο Quique. «Είναι μια καθημερινή πρόκληση, ένα θέμα δύσκολης ισορροπίας διαχείρισης κι εξηγήσεων. Είναι πιο δύσκολο από ό, τι η τεχνική και η τακτική εργασία. Είναι ένα πρόβλημα χώρου και είναι αλήθεια ότι μερικές φορές χρειάζεται θάρρος για να πάρεις τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις. Αν οι παίκτες δίνουν το καλύτερο που έχουν, θα σου βγει. Εγώ χρειάζομαι να δουλέψω και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αποδεχτείς, αν και δεν είναι εύκολο». Θα μπορούσε να ειπωθεί και πιο ηχηρά, αλλά όχι πιο ξεκάθαρα. Σίγουρα ο Ζιντάν πιστεύει το ίδιο, αν και δεν είναι ικανός να το εκφράσει εξίσου κι ούτε το περιβάλλον του του το επιτρέπει. Ένας προς ένας, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καλύτερη εντεκάδα και καλύτερο ρόστερ απ’την Ατλέτικο. Μόνο οι Oblak και Griezmann θα’χαν θέση στην λευκή ομάδα, όσο κι αν ο Jesé λέει το αντίθετο για τον Γάλλο.

Ένα άλλο στατιστικό: η Ατλέτικο έχει πάρει την πρόκριση σε 29 απ’τις 36 αναμετρήσεις της σε διπλά ματς από τότε που ήρθε ο Simeone: 9-1 στο Τσάμπιονς, 4-1 στο Europa League, 15-4 στο Copa del Rey και 1-1 στο Supercopa Ισπανίας. «Είναι αδύνατο, πολύ δύσκολο, περίπλοκο, αλλά είναι ποδόσφαιρο. Και το ποδόσφαιρο είναι υπέροχο κι έχει απροσδόκητα πράγματα κι ακόμη και την τελευταία σταγόνα της δυνατότητας που έχουμε, θα την παίξουμε, χωρίς καμία αμφιβολία», είπε ο Αργεντινός προπονητής. Ναι, η ανατροπή του 3-0 του Μπερναμπέου φαίνεται αδύνατη για την ομάδα του Cholo, του οποίου την αξία στον πάγκο των rojiblancos δεν αμφισβητεί κανείς, πρώτος ο Quique Setién κι εγώ μαζί του, αν και είναι σαφές ότι όταν δεν υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα και το παιχνίδι λάμπει διά της απουσίας του, είναι δύσκολο να προσκολληθείς σε κάτι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.