News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Περισσότερο από ποτέ στο κέντρο ο Cristiano Ronaldo

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Σέβεται το σώμα του και κάθε μέρα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη θέση του εννέα


Συνεχίζει ακόμα να σκοράρει γκολ, συνεχίζει όντας καθοριστικός, ξεπερνώντας ορόσημα και γράφοντας την ιστορία μιας διοργάνωσης όπως το Champions League, αλλά ο Cristiano Ronaldo έχει αλλάξει, είναι στο κέντρο περισσότερο από ποτέ και για δύο λόγους.

Απ’τη μία πλευρά, η θέση του στο γήπεδο μοιάζει περισσότερο από ποτέ μ’εκείνη ενός 9 με αποχρώσεις, αλλά στην τελική φορ, θέση που απ’την ομάδα τον προσκαλούν να υιοθετήσει οριστικά. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να διαβάζει το σώμα του και ν’αφομοιώνει μηνύματα που του στέλνει κι έχει παρκάρει πλέον την ιδέα του να παίζει τα πάντα για να φτάσει στο μέγιστο στην κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε τρία χρόνια χωρίς να γνωρίζει το τι ήταν να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στο εκατό τοις εκατό τον Απρίλιο. Το φόρτο των αγώνων, η επιθυμία του ν’ανταγωνίζεται και να μην σκέφτεται αυτό που ακολουθούσε, τον έφεραν να ζει με τραυματισμούς, πόνους και προβλήματα που δεν τον αφήναν να’ναι ο αποφασιστικός παίκτης που έχει υπάρξει σ’όλη τη σταδιοδρομία του. Η ιστορία έχει αλλάξει κι ο Ρονάλντο αντιμετωπίζει την τελική ευθεία της σεζόν σε πληρότητα, όπως κατέστησε σαφές στην Allianz Arena στο Μόναχο.

Ο Ρονάλντο είναι σε άριστη κατάσταση. Με αυτοπεποίθηση και σωματική πληρότητα. Η συστροφή που υπέστη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, δεν του αφαιρεί το χαμόγελο που απλώθηκε στο πρόσωπό του με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονό και δεν είναι τίποτα άλλο απ’την αντανάκλαση της διάθεσης του Πορτογάλου. Ο CR7 αισθάνεται καλά, με αισθήσεις που δεν έβρισκε απ’το 2013. Και μεγάλη ευθύνη γι’αυτό έχει ο προγραμματισμός του Ζιντάν, η έναρξη της σεζόν με πιο χαλαρό τρόπο κι αυτές οι απουσίες που σ’άλλες σεζόν είχαν υπάρξει αδύνατες.


Ο Ρονάλντο είναι στο κέντρο περισσότερο από ποτέ. Το παιχνίδι του εγκαταλείπει κάθε μέρα και περισσότερο την αριστερή πλευρά που έχει κάνει δικιά του τα τελευταία οκτώ χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, για να ξεκινήσει από πιο κεντρικές θέσεις, πιο καθαρού εννέα. Ο Πορτογάλος αντιστέκεται στην οριστική αλλαγή, αλλά παιχνίδια όπως της Μπάγερν στα οποία η λευκή εντεκάδα δεν μπορούσε να κάνει έκπτωση σ’έναν τέταρτο μέσο (πρώτα ο Μπέιλ και στη συνέχεια ο Asensio), τον οδηγούν ασταμάτητα προς το να’ναι ένας άνθρωπος της περιοχής.

Η απάντηση που παίρνει σχετικά μ’αυτή τη μετάλλαξη είναι θετική. Ο CR7 εξελίσσονταν πάντα, έτσι πρόδιδε το ποδόσφαιρό του, που χρειάζονταν χώρο για να επιβάλει αυτήν την δύναμη και την ισχύ που του χρησίμευε για ν’αφήνει πίσω αντιπάλους, αλλά τώρα αντιλαμβάνεται ότι το ποδόσφαιρο του μπορεί επίσης να προσαρμοστεί σ’αυτό που χρειάζεται η ομάδα του και σ’αυτό που ζητά το σώμα του.


Κάνοντας το 9 ή τουλάχιστον μοιραζόμενος αυτή την προσπάθεια με τον Μπενζεμά, ήρθαν τα δύο γκολ του Μονάχου, αυτά που τον τοποθετούν ως πρώτο κατοστάρη στις ηπειρωτικές διοργανώσεις και τρία μακριά απ’τα 100 στο Champions League. Νέα ρεκόρ, νέα ζωή, αλλά ίδια πρόκληση, αυτή του να’ναι ο καλύτερος και να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και της Liga, ένα αλλοτινό νταμπλ στη λευκή μνήμη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.