News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Luis Enrique προσκολλάται στον Messi για ν’αποχαιρετήσει το γήπεδο που απεχθάνεται περισσότερο

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Της Gemma Herrero

Ο Leo είναι πληγωμένος μετά αντίο στο Τσάμπιονς Λινγκ

Για να κερδίσει αυτό, τίποτα καλύτερο απ’το ν’αφεθεί στον Leo Messi τον μέγιστο goleador στην ιστορία των clásicos που βαδίζει θιγμένος και πληγωμένος στον εγωισμό του μετά τον αποκλεισμό απ’το Τσάμπιονς Λινγκ

Απόψε, όταν ο Alejandro Hernández Hernández σφυρίξει την έναρξη του παιχνιδιού, θα’ρθει η στιγμή της αλήθειας για τη Μπαρτσελόνα. Αντίο στο θόρυβο, στην τελετή της σύγχυσης, στις νομικές στρεψοδικίες, στις προσφυγές που δεν κατατίθενται, στο TAD, στις ανακοινώσεις, στα τερτίπια, στις καταγγελίες. Αντίο στην βόμβα καπνού για να αποσπαστεί η προσοχή απ’το μόνο που έχει σημασία: το ποδόσφαιρο. Και θα’ναι στο γήπεδο, στο Μπερναμπέου, όπου θα παίξει η ομάδα του Luis Enrique τη σεζόν. Ο προπονητής δεν το έκρυψε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη σημασία του αγώνα: «Είναι ένας τελικός, μας εξυπηρετεί μόνο η νίκη». Και για να κερδίσει τον τελικό τίποτα καλύτερο απ’το ν’αφεθεί στον Leo Messi, τον μέγιστο goleador στην ιστορία των clásicos, που βαδίζει θιγμένος και πληγωμένος στον εγωισμό του μετά τον αποκλεισμό απ’το Τσάμπιονς Λινγκ.

Η Barca έρχεται με όλα τα επείγοντα του κόσμου στο Μπερναμπέου και μόνο οι τρεις βαθμοί μπορούν να την σώσουν απ’την άβυσσο του να πρέπει να περιμένει ένα μήνα, μέχρι τις 27 Μαΐου που θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου, αποκλεισμένη ήδη απ’την Ευρώπη και χωρίς πιθανότητες στο πρωτάθλημα. Θα’ταν ένα βάσανο για έναν προπονητή ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του, μια ομάδα που δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιος θα’ναι ο αντικαταστάτης του, κι ένα ρόστερ που δίνει σημάδια εξάντλησης. Μια νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα της επιτρέψει να γαντζωθεί στο γείσο, να μείνει ζωντανή και να καθυστερήσει όλες τις συζητήσεις που επίκεινται. Στους τελικούς, στα σημαντικά ματς, αν υπάρχει ένας παίκτης τον οποίο εμπιστεύονται τυφλά οι οπαδοί αυτός είναι ο Messi. Ο Αργεντινός είναι ο μέγιστος goleador στην ιστορία των Μαδρίτη-Μπαρτσελόνα με 21 γκολ, 12 εκ των οποίων στο Chamartin, είναι μόνο δύο γκολ μακριά απ’το στρογγυλό νούμερο των 500 γκολ με τη φανέλα της Barca κι έχει τρεις σεζόν που δεν σκοράρει ούτε στο Bernabeu ούτε στο Καμπ Νόου, οπότε δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή απ’αυτήν την ευκαιρία

Η τελευταία φορά που ο σκόραρε Μέσι ενάντια στη Μαδρίτη ήταν στις 23 Μαρτίου του 2014 στο 3-4 με τον Tata Martino στον πάγκο. Με τον Λουίς Ενρίκε, δεν έχει σκοράρει στα clásicos και την τελευταία φορά που πάτησε στο Bernabeu μπόρεσε να παίξει μόλις 34 λεπτά, καθώς επέστρεφε από έναν τραυματισμό. Ενάντια στην Γιουβέντους αποδείχθηκε ασήμαντος, τόσο στο πρώτο σκέλος όσο και στον επαναληπτικό, και για ένα ανταγωνιστικό ζώο όπως είναι αυτός, μια αποτυχία απόψε πρέπει να του φαίνεται απαράδεκτη. Με τον «κολλητό» του, τον φίλο του, τον γείτονά του Luis Suarez, ο οποίος έχει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς γκολ, είναι πρόθυμος να αποτινάξει τη θλίψη και να γαντζώσει και πάλι την ομάδα του στο πρωτάθλημα.

Τα γονίδια του Pelayo

Το χάος του Neymar έχει χρησιμεύσει στις προηγούμενες ώρες για να παραπλανήσει το προσωπικό, αλλά όταν κυλά η μπάλα δεν θα υπάρχει μέρος να κρυφτεί. Το τελευταίο Clásico του Luis Enrique ως προπονητής της Μπαρτσελόνα είναι το πιο αποφασιστικό όλων όσων έχει παίξει, έτσι παραδέχθηκε, ότι πιστεύει στα «Αστουριανά γονίδια του Pelayo» όπως είπε μετά το τέλος του αγώνα με την Γιουβέντους, το βλέπει στην πορεία και μεγαλώνει ενώπιον της αντιξοότητας: «Δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο για μας απ’αυτό το βαρυσήμαντο ματς. Είναι παραγωγικό κι επωφελές ότι το παιχνίδι εναντίον της Μαδρίτης έρχεται μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λινγκ». Εκεί που άλλοι διακρίνουν ένα πρόβλημα, ένα βουνό, ο Luis Enrique βλέπει μια ευκαιρία. «Για κάποιους, ένα τέτοιο ματς μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη πίεση, αλλά εγώ το παίρνω ως ένα τέλειο και υπέροχο κίνητρο, η ευκαιρία να μπορούμε να πιάσουμε στη βαθμολογία τη Μαδρίτη σε μια ξεχωριστή μέρα για τους Καταλανούς, όπως του Sant Jordi. Δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο για έναν culé απ’το να παίξει ένα μεγάλο παιχνίδι και να πάει για τη νίκη στο Μπερναμπέου», είπε.

Για έναν antimadridista όπως είναι αυτός, η νίκη στο γήπεδο που απεχθάνεται και στο οποίο έχει τόσο άσχημες αναμνήσεις όταν φορούσε τη λευκή φανέλα την οποία δεν θέλει ούτε καν να θυμάται, θα σήμαινε το να δώσει το τελειωτικό χτύπημα ακριβώς στην κατάσταση στην οποία λέει ότι είναι πιο άνετα: με το νερό στο λαιμό. Σε μια ομάδα φτιαγμένη από και για την τρίαινα, η επιβεβαιωμένη απουσία του Neymar αντιπροσωπεύει ένα πρόβλημα δύσκολο να επιλυθεί, επειδή δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν κι αυτόν. Ο Alcácer ήταν ο αντικαταστάτης του απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το να δοκιμάσει κι άλλες λύσεις, όπως ο Arda Turan, που στην θεωρία είναι πλέον διαθέσιμος, παρά το απόρρητο που περιβάλλει την φυσική του κατάσταση, αλλά αυτός που σίγουρα δεν θα λείψει απ’το ραντεβού είναι ένας Leo Messi τον οποίο ο barcelonismo περιμένει σαν ένας διψασμένος στη μέση της ερήμου για να τους επιστρέψει την πίστη στο ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ακόμα εφικτή. Χωρίς έναν αστρικό Leo, οι πιθανότητες να πάρει κάτι χρήσιμο στο Μπερναμπέου το culé σύνολο μένουν στο τίποτα. Στο αντίο του Luis Enrique, το κλειδί θα’ναι ο Αργεντινός.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.