News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Asensio ζητάει το 10

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Του David G. Medina

Αξιώνεται στην αναμέτρηση με τη Μπάγερν


Ο Asensio αξιώνει το μυθικό νούμερο μετά από μια θεαματική αναμέτρηση εναντίον της Bayern. Μια ασίστ στο πρώτο σκέλος κι ένα γκολ στον επαναληπτικό τον μετατρέπουν στη madridista αποκάλυψη ενάντια στους Γερμανούς.

Δεν υπάρχει άλλο νούμερο στο ποδόσφαιρο με περισσότερο συμβολισμό απ’το 10. Έτσι είναι από τότε που, περισσότερο από μισό αιώνα πριν, ο Πελέ θα μετέτρεπε σε θρύλο μια εθνική, τη Βραζιλία, γεμάτη ταλέντο και φαντασία. Mundial με Mundial κέρδισε μια θέση στο μύθο και κατάφερε το νούμερο 10 να συνδέεται με τους καλύτερους.

Λοιπόν, στην πιο επιτυχημένη ομάδα στον κόσμο, τη Ρεάλ Μαδρίτης, φαίνεται να υπάρχει ένα βάρος πάνω σ’αυτό το νούμερο. Έτσι συνέβη κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όπου παίκτες τεραστίου ταλέντου δεν ήταν ικανοί να τα καταφέρουν για αρκετές σεζόν με το 10 στην πλάτη. Παίκτες όπως οι Seedorf, Ρομπίνιο, Özil, Σνάιντερ και James δεν έχουν καταλήξει να κάνουν δικό τους ένα νούμερο που μόνο ο Λουίς Φίγκο οδήγησε στα ύψη έχοντας έρθει απ’την αιώνια αντίπαλο.

Η περισσότερο από πιθανή αποχώρηση του James το καλοκαίρι θα απελευθερώσει και πάλι το λευκό 10. Και είναι εκεί όπου εμφανίζεται αυτός ο οποίος έχει περάσει μήνες χτυπώντας την πόρτα του καθεστώς βασικού. Είναι, δεν θα μπορούσε να’ταν άλλος, ένας Marco Asensio που έχει κάνει μια θεαματική διπλή αναμέτρηση εναντίον της Μπάγερν στα προημιτελικά του Champions League. Αν έμεναν αμφιβολίες σε κάποιον για την ωριμότητα του mallorquín στα 21 του, τις έχει διαλύσει όλες. Εκεί που άλλοι κουλουριάζονται απ’την πίεση, αυτός έχει απλωθεί χτυπώντας με το αριστερό.

Πρώτα, ανατρέποντας τη μονομαχία του Allianz με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος. Άλλαξε την πορεία του αγώνα και σέρβιρε στο πιάτο το 1-2 στον Κριστιάνο. Στον επαναληπτικό, μια απ’τα ίδια. Ήταν η πρώτη αλλαγή, έραψε τη μπάλα στο πόδι, έσπασε τη μέση στόπερ πρώτου επιπέδου όπως ο Hummels κι έκανε, σ’έναν απ’τους ασταμάτητους καλπασμούς του, το 4-2.

Καθιέρωση

Η διπλή αναμέτρηση έχει χρησιμεύσει ως διάκριση για έναν παίκτη που έχει ήδη εννέα γκολ αυτή τη σεζόν. Ούτε το γεγονός ότι είναι ένας απ’τους παίκτες που έχουν παίξει λιγότερο στη Μαδρίτη, ούτε το να μείνει έξω από πολλαπλές αποστολές, δεν έχει φρενάρει την εξέλιξη ενός παίκτη που σκόραρε στις πρεμιέρες του σε ευρωπαϊκό Super Cup, Liga, Champions League και Copa.


Το 10, όταν ο James πακετάρει όπως φαίνεται, μπορεί να’χει ένα νέο ιδιοκτήτη στη μορφή αυτού του ψηλόλιγνου mallorquín που κόστισε μόλις 3,5 εκατομμύρια σε μια Μαδρίτη συνηθισμένη να χρησιμοποιεί το καρνέ των επιταγών. Μια ευκαιρία που φαίνεται να μην έχει όρια στην εξέλιξή της.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.