News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μεγαλώνει o μύθος του Marcelo, αρχίζει να βλασταίνει αυτός του Asensio

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Του Alonso Castilla

Οι αριστεροπόδαροι σήκωσαν στο πόδι το Bernabeu

Δέκα χρόνια μετά την άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο μύθος του Μαρσέλο μεγαλώνει ασταμάτητα. Στον ίδιο βαθμό που η πορεία του Marco Asensio αρχίζει ν’αφήνει πινελιές της τεράστιας κλάσης του


Σήκωσαν όρθιο το πλήθος που βρέθηκε στο Santiago Bernabeu. Το παιχνίδι είχε γίνει πραγματικά πολύ περίπλοκο, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης, και οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης υπέφεραν. Η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League κινδύνευε σοβαρά. Ήταν στην παράταση, όταν η αριθμητική υπεροχή επέβαλλε το νόμο της. Λίγα λεπτά στα οποία η ομάδα του Ζιντάν τελείωσε τη Μπάγερν, επίσης και τον γύρο, με δύο παίκτες που υπέγραψαν ενέργειες πρώτης κλάσης. Marcelo και Marco Asensio, δύο αριστεροπόδαροι που έκαναν άνω κάτω το madridista γήπεδο.

Δέκα χρόνια μετά την άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, το έκανε όντας ως ένας άγνωστος νεαρός, έχει μετατραπεί σε μια απ’τις αναφορές της ομάδας, καθοδόν προς τον μύθο. Στα 28 του, το βάρος του στην ιστορία του λευκού club είναι αναμφισβήτητο. Είναι ένας απ’τους αρχηγούς, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και το φυσιολογικό είναι αυτή η δέσμευση να επιμηκυνθεί νωρίτερα παρά αργότερα. Η απόδοσή του πετάει όλο και πιο ψηλά με την πάροδο του χρόνου. Η επένδυση των 8 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε κάποτε ο σύλλογος, με το πέρασμα των χρόνων έχει αποδειχθεί μια πραγματική ευκαιρία.

Έμαθε την τέχνη δίπλα στον Ρομπέρτο ​​Κάρλος, έναν άλλο θρυλικό ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, και η ανάπτυξή του έχει υπάρξει σταθερή, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ο Marcelo είναι αδιαμφισβήτητα το στοιχείο που υπερχειλίζει περισσότερο και καλύτερα, ένας παίκτης μοναδικός λόγω του τρόπου του να κατανοεί το ποδόσφαιρο, λόγω των διαφορετικών πραγμάτων που φέρνει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο σύλλογος επιδιώκει να φέρει στο ρόστερ του τον rojiblanco Theo Hernández, έναν αριστερό μπακ μια απόλυτης ισχύς, αλλά είναι προφανές ότι ο δανεικός παίκτης της Αλαβές θα δυσκολευτεί να του πάρει την θέση. Φυσικά, θα μάθει στο πλευρό του...

Μετά το παιχνίδι, ο διεθνής Βραζιλιάνος πήρε απ’τα χέρια του Florentino Pérez μια αναμνηστική φανέλα μετά την επίτευξη της 400ης του εμφάνισης με τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Προσπάθησα να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερη κίνηση», είπε εξιστορώντας τον θεαματικό καλπασμό που κατέληξε στο τρίτο γκολ απ’τον Κριστιάνο. «Είδα έναν παίκτη στα λευκά δίπλα μου και του έδωσα για να σκοράρει», πρόσθεσε. Για τις αποδοκιμασίες που άκουσε ο Πορτογάλος συμπαίκτης του, ο Marcelo τόνισε ότι «οι κερκίδες του Santiago Bernabeu είναι πολύ απαιτητικές, το να παίζεις σ’αυτή την ομάδα είναι πολύ περίπλοκο και το γνωρίζουμε όλοι. Μπορώ να πω ότι ο Cristiano δίνει πάντα το μέγιστο για το καλό της ομάδας». «Δεν θέλω να σταματήσω εδώ, θέλω να κερδίσω τα πάντα», κατέληξε.

Αρκετοί σύλλογοι, πολλοί, παζάρεψαν για τον νεαρό και ταλαντούχου μέσο της Μαγιόρκα. Το balear club ήταν ανένδοτο με τα χρήματα, αλλά ενώ κάποιοι αμφέβαλαν, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν το έκανε και πήρε το κομμάτι. Ήταν ο Marco Asensio. Πρώτου επιπέδου. Σε μια συνέντευξή του στην El Pais, τα λόγια του Michael Reschke, αθλητικού διευθυντή της Μπάγερν, ήταν κατηγορηματικά: «Έστειλα ένα μήνυμα στον José Ángel Sánchez (γενικό διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης) για να τον συγχαρώ για το ότι τον αγόρασε μόνο για 3,5 εκατομμύρια. Πρέπει να του κάνουμε ένα μνημείο! Θ’άφηνε τώρα τον Asensio να φύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης για 50 εκατομμύρια; Δεν το νομίζω».

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σαφές ότι έχει ένα ακατέργαστο διαμάντι που κάθε φορά επεξεργάζεται περισσότερο. Γι’αυτό, το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας παίξει την περασμένη σεζόν δανεικός στην Εσπανιόλ, του βελτίωσε τη σύμβαση, επιπλέον με το να την επεκτείνει μέχρι το 2022. Ο Del Bosque δήλωσε στο παρελθόν ότι ο μέσος «είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει το ισπανικό ποδόσφαιρο». Εν τω μεταξύ ο Julen Lopetegui τον υπολογίζει για τη νέα διαδικασία που ξεκίνησε μετά την αποχώρηση του salmantino κι ο Asensio έχει πολλές πιθανότητες να’ναι ένας απ’τους εκλεκτούς για να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018. «Δεν με παραξενεύει η απόδοσή του, γνωρίζουμε τις ποδοσφαιρικές και πνευματικές του ικανότητες», θεωρεί ο ομοσπονδιακός προπονητής. «Έχει πολύ καλό μυαλό», καταλήγει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.