News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ώρα του Higuaín, του goleador που σημαδεύτηκε απ’τη σκιά του Benzema

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Του Alonso Castilla

Η κατάκτηση του Champions League, το μεγάλο ανεκπλήρωτο όνειρό του

Η Γιουβέντους ξόδεψε μια περιουσία για την υπογραφή του. Στο Τορίνο ο Higuaín αισθάνεται αστέρι, εντελώς το αντίθετο απ’αυτό που έζησε στη Μαδρίτη σκιά του Benzema, ενός προστατευόμενου του Florentino Pérez



Τον Δεκέμβριο του 2006 εμφανίστηκε στη Μαδρίτη ένας ακμάζον επιθετικός που στη χούφτα των παιχνιδιών που είχε παίξει στην Ρίβερ Πλέιτ είχε λάμψει. Ήταν ένα στοίχημα με ρίσκο, αλλά ο Ramón Calderón, τότε πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, το έβαλε κι έθεσε στο τραπέζι 13 εκατομμύρια ευρώ για ν’αγοράσει τον Gonzalo Higuaín. Για περισσότερα από έξι χρόνια παρενεβλήθησαν στιγμές φωτός και σκιάς. Επαινεμένος μερικές φορές, υπέφερε επίσης την ανελέητη κριτική σε άλλες. Αλλά αυτό που κατέληξε να’ναι καθοριστικό για να κρατήσει τη λευκή φανέλα σ’ένα συρτάρι ήταν η μορφή του Μπενζεμά, του προστατευόμενου του Florentino Pérez. Διασταυρώνεται με τη Μπαρτσελόνα στο Champions League, είναι η ώρα του, η στιγμή για να δείξει ότι είναι έτοιμος να κερδίσει, για πρώτη φορά, το μεγάλο τρόπαιο με άλλη φανέλα.

Ο Florentino Pérez δεν τον είχε σε υπερβολική εκτίμηση όσο ήταν συνταξιδιώτες. Θεωρούσε πάντα τον Νοτιαμερικανό ως μια βαριά κληρονομιά του προηγούμενου καθεστώτος, ο διεθνής με την Αργεντινή δεν τον γέμισε ποτέ. Η αντίθετη περίπτωση απ’αυτή του Γάλλου, προσωπική δέσμευση του προέδρου και τον οποίο είχε πάντα στην αγκαλιά του, είτε τα πράγματά του πήγαιναν καλά είτε άσχημα. Υπό αυτό το υπόβαθρο, ο Higuaín έζησε σ’ένα περίπλοκο σενάριο, με τη νέα κυβέρνηση ένιωθε πάντα ως ένα είδος ασχημόπαπου, όσο κι αν, πολλές φορές έκανε καλά τα πράγματα. Ο παίκτης ήξερε ότι αργά ή γρήγορα θα’πρεπε ν’αποχωρήσει απ’τον σύλλογο, γιατί ο Μπενζεμά έχαιρε πάντα μιας διαφορετικής εκτίμησης.

Ένα βασικό πρόσωπο στην ώθηση που πήρε η καριέρα του ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ. Όταν ο νυν προπονητής της Newcastle προσγειώνονταν στη Νάπολι, γνώριζε ότι ο Cavani θα έφευγε. Ο πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης πόνταρε χωρίς δισταγμό στον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος είχε εκφράσει ήδη την επιθυμία του ν’αποχωρήσει απ’τον σύλλογο του Chamartin. Ο Gonzalo είχε τότε καλές προτάσεις, αλλά ο Μαδριλένος στρατηγός κατέληξε να τον πείσει ν’αποτελέσει μέλος του πρότζεκτ του. Η απόδοση ήταν υπερθετική, το οποίο του άνοιξε αργότερα τις πόρτες της Γιουβέντους. Απ’τη μεριά του, ο Simeone θα’ταν πιο ευτυχισμένος σήμερα έχοντάς τον στο ρόστερ...

Ανοιχτές πληγές

Στην οικογένειά του υπάρχει καρφωμένο αυτό το αγκάθι, το οποίο θεώρησαν ότι της κάρφωσε ο Florentino Pérez με άσχημο τρόπο. Ο Jorge, ο πατέρας και αντιπρόσωπός του, δεν ξεχνά και υπήρξαν πολυάριθμες οι περιπτώσεις στις οποίες επέκρινε σκληρά τον λευκό πρόεδρο. «Ο Gonzalo έφυγε επειδή στον Florentino δεν αρέσουν οι Αργεντινοί», είπε πριν από καιρό σε μια συνέντευξή του στο «Diario Ζ». «Έχει αγορασμένο τον Τύπο· έτσι λειτουργεί και γι’αυτό έδιωξε τον Carlo Ancelotti», κατέληξε. Ο πατέρας κατηγόρησε τον ηγέτη ότι «δεν βγαίνει ποτέ μπροστά, δεν επιτίθεται ποτέ στα ίσια». Ο goleador ξέρει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία να κλείσει εκείνη την πληγή που παραμένει ανοιχτή. Και γι 'αυτό, περιέργως θα πρέπει να αρχίσει γκρεμίζοντας το μεγάλο εχθρό της πρώην ομάδας του.

Το περασμένο καλοκαίρι, μ’έναν από καιρό ανοικτό πόλεμο με τον Aurelio De Laurentiis, πρόεδρο της Νάπολι, ο Higuaín αποφάσισε ότι ήταν καιρός να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι αλλού. Κατανόησε ότι έπρεπε να υπογράψει για έναν σύλλογο με πολύ περισσότερες φιλοδοξίες, που θα παλέψει για το Champions League. Στη σκηνή εμφανίστηκαν πολλοί μνηστήρες, ξεκινώντας με μια Τσέλσι που αμφέβαλλε για την παραμονή του Diego Costa. Συσχετιζόμενη μ’αυτόν τον τελευταίο επίσης η Ατλέτικο Μαδρίτης χτύπησε την πόρτα του Gonzalo, αλλά το να ισοφαρίσει ή να ξεπεράσει την προσφορά των 90 εκατομμυρίων ευρώ της Γιουβέντους ήταν αδύνατο για το rojiblanco club.

Η Γιουβέντους πίστεψε στον Higuaín κι ο παίκτης αισθάνθηκε αυτήν την εμπιστοσύνη, αυτή την αγάπη, εντελώς το αντίθετο από αυτό που έζησε στην τελευταία περίοδό του στη Μαδρίτη. Η έξοδός του απ’τη Νάπολι ήταν πολύ απότομη, συγκρουόμενος μετωπικά με τον De Laurentiis. Οι αντικρουόμενες δηλώσεις μεταξύ των δύο υπήρξαν σημαντικές, μ’ένα τελευταίο επεισόδιο που έλαβε χώρα στο γήπεδο του San Paolo της Νάπολι. «Ήταν λάθος σου», πέταξε ο παίκτης στον ηγέτη όταν σκόραρε ένα γκολ, καθιστώντας τον υπεύθυνο για την δυσάρεστη έξοδό του απ’τον σύλλογο. Αν επέλεξε για κάτι τη Γιούβε είναι γιατί ξέρει ότι αποκτήθηκε για να ηγηθεί της ομάδας στη μάχη της για να κερδίσει το Champions League. Είναι ο μεγάλος στόχος γι’αυτή τη σεζόν κι ο Gonzalo είναι ο βασικός κριός για την επίτευξη της τελικής νίκης. Στο Τορίνο αισθάνεται πραγματικά ένα αστέρι, εντελώς το αντίθετο απ’όταν περπατούσε ντυμένος στα λευκά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.