News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Bayern πάει για τον Sergio Ramos

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Του Miguel Ángel Lara

Η γερμανική ομάδα θα ψάξει την κίτρινη του Camero για να χάσει τον επαναληπτικό


Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς στον Carlo Ancelotti τι σημαίνει ο Sergio Ramos για την Ρεάλ Μαδρίτης. Με δύο κεφαλιές του λευκού στόπερ σίγησαν τα τύμπανα του πολέμου στο Allianz Arena πριν από τρία χρόνια, όταν η Μπάγερν του Γκουαρντιόλα είχε συνωμοτήσει για ν’ανατρέψει το 1-0 του Μπερναμπέου. Ήταν το ορεκτικό στο επακόλουθο του 93 λεπτού στη Λισαβόνα, στην κεφαλιά που προκάλεσε το μύθο του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης με τα αγωνιώδη κι αποφασιστικά γκολ του.

Ο Sergio Ramos ήταν ζωτικής σημασίας σ’εκείνον τον ημιτελικό του Champions League του 2014 επειδή τα πάντα τέλειωσαν με τα τελειώματά του στα δίχτυα. Από εκεί και μετά, η Μπάγερν μετατράπηκε σε μια καρικατούρα στα χέρια αυτής που ήταν η ομάδα του Αντσελότι για την επίτευξη της μοναδικής λευκής νίκης στην ιστορία στο σπίτι της Μπάγερν (0-4).

Το όνομά του λευκού 4 είναι σημαδεμένο με κόκκινο στ’αποδυτήρια της πρωταθλήτριας Γερμανίας, μια ομάδα χτισμένη με κύριο στόχο να κερδίσει το Champions League. Απ’τη μία πλευρά, ο Sergio Ramos θα υποβληθεί σε ειδική επιτήρηση στις στημένες φάσεις με τους Javi Martinez και Μπόατενγκ ως υπευθύνους να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το ισχυρό εναέριο παιχνίδι του Camero. Απ’την άλλη, μια λεπτομέρεια που από τότε που κληρώθηκαν μαζί οι δύο ομάδες τονίστηκε απ’τους τεχνικούς τη Μπάγερν: η κίτρινη με την οποία θα’χανε ο Sergio τον επαναληπτικό της επόμενης βδομάδας στο Santiago Bernabeu.

Θα απέμενε ο Casemiro

Η υπόθεση ότι η Μαδρίτη δεν θα’χει τον Ramos στον επαναληπτικό είναι πλέον ενδιαφέρουσα για μια Μπάγερν που θα την επιδιώξει αύριο στο Allianz. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο, επειδή οι παίκτες του Αντσελότι γνωρίζουν ότι αν καταφέρουν να δείξει ο Ιταλός Nicola Rizzoli την κίτρινη στον αρχηγό της Μαδρίτης, ο Zidane θα βρεθεί αντιμέτωπος μ’ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Με τους Pepe και Varane τραυματίες χωρίς πιθανότητες να’ναι έτοιμοι την επόμενη εβδομάδα, η πιο φυσική λύση που θα’χε ο Γάλλος θα’ταν να τοποθετήσει τον Casemiro δίπλα στον Nacho στο κέντρο της άμυνας.


Η παρουσία του Lewandowski στον άξονα της γερμανικής επίθεσης καλεί να φανταστούμε ένα σενάριο όπου μπορούν πεταχτούν σπίθες. Στον Πολωνό προστίθεται η παρουσία παικτών που παίζουν με πρόσωπο όπως ο Ρόμπεν κι ο Ριμπερί που προκαλούν κίτρινες στους αντιπάλους τους αρκετά εύκολα. Χωρίς να ξεχνάμε το ζεστό αίμα του Müller ή του Vidal.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, η Μπάγερν βιώνει μια παρόμοια κατάσταση με τον Μπόατενγκ, στο όριο καρτών από τότε που είδε την κίτρινη στο Ροστόφ στη γερμανική ήττα με 3-2. Αλλά οι Γερμανοί θεωρούν ότι η κατάστασή του, παρά το ότι δεν έχουν τον Hummels λόγω τραυματισμού, είναι λιγότερο επικίνδυνη διότι ο Αυστριακός Alaba είναι ένας παίκτης που, χάρη στο στοίχημα του Guardiola, έχει πολύ πιο φρέσκους μηχανισμούς στόπερ απ’ότι ο Casemiro.

Δύο στις τρεις στο Μόναχο

Η αυριανή θα’ναι η τέταρτη επίσκεψη του Sergio Ramos στην έδρα της Μπάγερν. Στις δύο απ’τις προηγούμενες τρεις έφυγε απ’το γήπεδο έχοντας πάρει κάρτα. Τη μόνη φορά που γλίτωσε ήταν πριν από τρία χρόνια, όταν τα δύο γκολ του επέτρεψαν στη Μαδρίτη να προσέξει για τον τελικό, αν κι ο Xabi Alonso διέπραξε ένα λάθος που τον άφησε χωρίς τον τελικό στη Λισσαβόνα. Ο Ramos, ο οποίος ήταν στο όριο καρτών, αντικαταστάθηκε απ’τον Αντσελότι στο 75 με τον Varane να μπαίνει δίπλα στον Πέπε.

Την πρώτη φορά που ο λευκός αρχηγός επισκέφθηκε το σπίτι της Μπάγερν χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να πάρει κίτρινη. Ήταν στις 7 Μαρτίου του 2007 τη μέρα που ο Makaay σκόραρε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα. Στα ημιτελικά του 2012, στα οποία η Μπάγερν απέκλεισε τη Μαδρίτη στα πέναλτι, η κίτρινη του Sergio Ramos ήρθε στο 75.

Σ’αυτό που ψάχνουν οι παίκτες της Μπάγερν θα προστεθεί η πίεση της κερκίδας του Allianz. Ο Rizzoli (μια κίτρινη στον Sergio Ramos στα τέσσερα παιχνίδια που τον έχει διαιτητεύσει στο Champions League) θα πρέπει να ζήσει μ’ένα περιβάλλον στο οποίο κάθε λευκό φάουλ, περισσότερο αν είναι του Ramos, θα προκαλέσει μια κατακραυγή. Αλλά το λευκό 4 έχει δυνατότητες για να βγει αλώβητο απ’την παγίδα ενώπιον της οποίας μπορεί να βρεθεί αύριο σ’ένα γήπεδο που ήταν το bestia negra της Μαδρίτης μέχρι που το άλλαξε αυτός.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.