News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Atletico 1-1

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ρώτησαν χθες τον ΖΖ αν σκέφτεται να παίξει με περισσότερους μέσους, όπως στο 4-5-1 του πρώτου γύρου, με τον Γάλλο ν’απαντά ότι «ήταν άλλη Ατλέτικο, κατώτερη απ’αυτήν», προσπαθώντας να δικαιολογήσει την χρήση του BBC. Όπως αναμένονταν, το λούστηκε. Όπως συμβαίνει όλη τη χρονιά, έτσι και σήμερα το σκηνικό δεν θα μπορούσε ν’αποτελέσει εξαίρεση. Το BBC βλάπτει σοβαρά την Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που αυτή τη φορά, άλλαξαν οι πρωταγωνιστές, με τον Ρονάλντο να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να στέκεται άτυχος, και τους άλλους δύο αρνητικούς πρωταγωνιστές, με τον Μπέιλ, να ξεπερνάει κάθε όριο αρνητικότητας. Απόλυτα φυσιολογικό, κόντρα στην ομάδα που ξέρει να παίξει την καλύτερη, την πιο οργανωμένη και την πιο κλειστή άμυνα στον κόσμο, κι ακόμα περισσότερο όταν δεν καίγεται καθόλου για τη νίκη: ο γκασμάς δρομέας μπλόκαρε και μετατράπηκε σε φαντασματάκι. Ναι μεν έλειψε 3 μήνες λόγω τραυματισμού, ναι μεν δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει ρυθμό λόγω αυτού, ναι μεν δεν τον βολεύει η δεξιά πλευρά, αλλά προχωράμε στον Απρίλιο, στο πρόγραμμα της ομάδας έχουν μείνει καμιά 10αριά ματς, και η συγκομιδή του παίκτη των 100 εκ. γράφει 9 γκολ. Κι έχεις τον υδραυλικό Ίσκο, ακριβώς ότι καλύτερο έχεις απέναντι σ’ένα τέτοιο σενάριο, να μπαίνει στο ματς στο 70, στην θέση του Κρος…


Το αποτέλεσμα αδικεί την Ρεάλ, που άξιζε να’χε κερδίσει με 2-1, αλλά ήταν ένα ντέρμπι, μπορούσαν να συμβούν τα πάντα, κι αφού δεν το καθάρισε, το πλήρωσε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, και ειδικά η φετινή Ρεάλ, αυτό το γνωρίζει από πρώτο χέρι. Μια ισοπαλία, που εκτός κι αν η Μπάρτσα υποπέσει σε κάποια απρόσμενη γκέλα το βράδυ απέναντι στον Μαδριλένο Μίτσελ κι ενόψει Γιούβε, μετατρέπει το κλάσικο σε 2 βδομάδες από τώρα, σε τελικό πρωταθλήματος…


Αναγνωριστικά τα πρώτα ματς στον αγώνα, με πολύ αργό ρυθμό, και την Ατλέτικο να απειλεί πρώτη, μόλις στο 2’, όταν ο Κόκε εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά με τον Σαούλ να παίρνει την κεφαλιά οριακά, και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Η Ρεάλ απάντησε το 14’, όταν ο Ρονάλντο πήρε τη μπάλα έξω αριστερά απ’την περιοχή, και με το που μπήκε μέσα, επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ομπλάκ κάνοντας το δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία, με τον Σλοβένο να πέφτει και να κάνει μεγάλη επέμβαση. Από’κει και πέρα η Ρεάλ πήρε την πρωτοβουλία κι επέβαλε τον ρυθμό της, με την Ατλέτικο να παρακολουθεί. Στο 27’ Ρονάλντο και Μπενζεμά συνδυάστηκαν ωραία, ο Γάλλος βγήκε μόνος του στο ύψος της περιοχής απέναντι απ’τον Ομπλάκ, επιχείρησε να τελειώσει με τη μία σε μια δύσκολη προσπάθεια, κάνοντας κακό πλασέ πάνω στον Σλοβένο.


Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, όταν ο Μόντριτς έκλεψε στον χώρο του κέντρου, έφυγε στην κόντρα, έβγαλε τον Ρονάλντο τετ α τετ από δεξιά, ο Πορτογάλος πλάσαρε ωραία, κι ο Σάβιτς, σαν από μηχανή θεός, έβγαλε τη μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή. Στο επόμενο λεπτό ο Μπέιλ έπιασε άμεσα την χαμηλή κεφαλιά, με τον Ομπλάκ να μαζεύει εύκολα. Στο 38’ ήταν σειρά της Ατλέτικο να αγχώσει την άμυνα της Ρεάλ, όταν ο Ράμος πούλησε εύκολα κι αβίαστα τη μπάλα με λάθος πάσα, κάτι που τον χαρακτηρίζει, ο Γκριζμάν πήρε, έφυγε στην κόντρα με τον Πέπε να τον κυνηγά, κι επιχείρησε το συρτό διαγώνιο έξω απ’την περιοχή, με τον Νάβας να κάνει μεγάλη επέμβαση. Το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, με την Ρεάλ να αισθάνεται αδικημένη απ’το σκορ.


Η λευκή ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Μόλις στο 46’ ο Μαρσέλο έκανε την σέντρα από αριστερά με τον Ρονάλντο να πιάνει δύσκολη κεφαλιά και να την στέλνει μόλις άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Καρβαχάλ γέμισε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρονάλντο έκανε την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο για τον Μπενζεμά, κι ο Γάλλος από πολύ κοντά, πλάσαρε πάνω στον Ομπλάκ που του έκλεισε τη γωνία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ρεάλ βρήκε αυτό που έψαχνε επιτακτικά και που άξιζε. Με τον πλέον κλασικό της τρόπο φέτος. Ο Κρος εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Πέπε σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία για το 1-0.


Η Ρεάλ είχε πλέον αυτό που ήθελε, έτσι ώστε να παίξει το δικό της παιχνίδι, να δώσει λίγο παραπάνω τη μπάλα στην Ατλέτικο και να ψάξει να την χτυπήσει στη κόντρα. Ως εκ τούτου ο ΖΖ συνέχισε να κρατά στο ματς τον αρνητικότατο Μπέιλ. Η Ατλέτικο όμως, δεν καίγονταν για το αποτέλεσμα, και δεν ανοίχτηκε ιδιαίτερα, ούτε μετά το 1-0. Αρχικά ο Μπέιλ είχε μια στιγμή, στο 54’, όταν βρήκε χώρο, έκανε μια κούρσα από δεξιά, έκανε τη σέντρα με το δεξί, ο Σάβιτς έδιωξε πάνω στον Καρβαχάλ, κι ο canterano έκανε το σουτ μέσα απ’την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω απ’τα δοκάρια. Ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή της Ρεάλ στον αγώνα, η οποία από’κει και πέρα περίμενε την Ατλέτικο, που δεν καίγονταν ιδιαίτερα ν’ανοιχτεί, και το πλήρωσε.

Η Ατλέτικο προσπάθησε ν’απαντήσει άμεσα, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία της μέχρι τότε στο ματς, όταν στο 59’, ο Ράμος έχασε τον Τόρες, ο Ελ Νίνιο βγήκε τετ α τετ με τον Νάβας, με τον tico να κάνει την επέμβαση του αγώνα και να βουλώνει στόματα. Από’κει και πέρα, ο ρυθμός έπεσε. Η Ρεάλ περίμενε, και η χαλαρή Ατλέτικο κοίμιζε. Κι αφού ο Γκριζμάν προειδοποίησε γύρω στο 75 με το εντυπωσιακό ψαλιδάκι που έβγαλε εξίσου εντυπωσιακά ο Νάβας, με τη φάση να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ, στο 85’, ο Κορέα βρέθηκε μόνος του στο χώρο του κέντρου, έκανε την κάθετη στον Αντουάν, ο Γάλλος ξέφυγε απ’τους Νάτσο, Καρβαχάλ και τετ α τετ με τον Νάβας έκανε το τελικό 1-1.


Η ανάλυση τα λέει όλα για το BBC. Από’κει και πέρα, οι τρεις του κέντρου έκαναν καλό παιχνίδι, με τον Μόντριτς να ξεχωρίζει, ν’αποτελεί τον καλύτερο της Ρεάλ, και την ευχάριστη είδηση του απογεύματος, μετά από ένα μήνα κακών εμφανίσεων.

Ο Πέπε ήταν ο καλύτερος στην άμυνα της Ρεάλ κι ο σκόρερ της, και στάθηκε άτυχος καθώς αναγκάστηκε ν’αποχωρήσει τραυματίας μετά από σύγκρουση με τον Κρος. Πιθανόν να’χει κάποιο ράγισμα στα πλευρά, και με τον Βαράν επίσης έξω, θα’ναι μεγάλο πλήγμα. Ο Ράμος είχε κάποια λάθη που θα μπορούσαν ν’αποδειχτούν οδυνηρά, όπως το πούλημα της μπάλας στον Γκριζμάν, ή το ότι έχασε τον Τόρες. Ο Μαρσέλο είχε κάποια κενά πίσω, αν και λιγότερα απ’ότι συνήθως. Μπροστά, πήρε πάρα πολλές προσπάθειες, με πολλές λάθος πάσες. Ο Καρβαχάλ απ’την άλλη, ήταν πιο ουσιαστικός μπροστά, και πιο σταθερός πίσω, αν και φέρει το μερίδιό του στο 1-1. Μεγάλο ματς απ’τον Νάβας.

Ίσκο και Λούκας δεν μπόρεσαν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στο διάστημα που έπαιξαν, ο Νάτσο εκτέθηκε στην ισοφάριση, αν και μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι χαφ που άφησαν ανενόχλητο τον Κορέα να δημιουργήσει. Και την ακόμα μεγαλύτερη ο ΖΖ με την διαχείριση του ματς, καθώς θα’πρεπε να’χε καταλάβει, πως παρά το 1-0, η Ατλέτικο δεν θα ανοίγονταν, κι ως εκ τούτου στο 70 θα’πρεπε να’χε αλλάξει τον Μπέιλ για τον Ίσκο, κι όχι να βγάλει Κρος, σπαταλώντας έτσι μια λύση για καλύτερο έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.