News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Ramos σβήνει το ηφαίστειο

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Του Jesús Sánchez

Είχε μια εξαιρετική αξία. Παίζοντας έτσι. Μερικές φορές μεγαλοποιείται το παραμικρό με μια υπερβολική λαμπρότητα, αλλά μερικές φορές τοποθετούνται επίσης αποχρώσεις σε κάποια κατορθώματα. Το χθεσινοβραδινό, κοιτώντας το καλά, ήταν. Η ζωηρή Νάπολι, εδραιωμένη αυτά τα χρόνια ως η δεύτερη ομάδα της Ιταλίας, της χώρας των τεσσάρων Mundial, περίμενε τη Μαδρίτη με τα χρώματα του πολέμου σ’αυτό που θύμιζε πολύ τα κλουβιά του 80, με το παλιό San Paolo να’χει ανοίξει έξι ώρες πριν για να ζεστάνει το φούρνο και την πόλη στο πόδι σα να μην υπήρχε αύριο και να τέλειωνε ο κόσμος. Η ατρόμητη Νάπολι έβαλε τη Μαδρίτη στο καζάνι του Pedro Botero για 45 λεπτά. Την έφερε στις ίδιες τις πύλες της κόλασης. Συγκάλεσε όλους τους καβαλάρηδες της Αποκάλυψης και ήταν έτοιμη να μπει μπροστά απ’τους πρωταθλητές Ευρώπης. Εκεί, στην ίδια την κόλαση, όπως τόσες άλλες φορές, ο Sergio Ramos μετατράπηκε στον άγγελο του madridismo. Κόρνερ, πτήση του αρχηγού, κεφαλιά και γκολ. Κόρνερ, πτήση του αρχηγού, κεφαλιά και γκολ. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις την πρόσφατη ιστορία αυτής της ομάδας, χωρίς αυτή τη φράση. Πρόκριση που ήρθε απ’τον παίκτη που έχει μόνο μία ομάδα: αυτή του καλού άστρου.

Υπάρχουν προγονικοί δεσμοί μεταξύ της Μαδρίτης κι αυτού του τουρνουά που οδηγούν στη μετατροπή αυτής της ομάδας στον καλύτερο επιζών στις πιο αντίξοες συνθήκες. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι το μυστικό της αθανασίας της. Η ομάδα του Ζιντάν μπορούσε να καταδικαστεί μετά από ένα διαβόητο πρώτο μέρος, το χειρότερο στα τελευταία πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, αλλά κατέληξε να κερδίσει χαλαρά μ’ένα αποτέλεσμα τόσο ψεύτικο όσο και ηχηρό που θα την πάει στους προημιτελικούς, για έβδομη συνεχόμενη σεζόν.

Οι αγώνες διαρκούν 90 λεπτά. Κι ο Ramos διαρκεί περισσότερο απ’τους αγώνες, τις διπλές αναμετρήσεις και τα Τσάμπιονς Λινγκ. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο είναι ότι συμβαίνει μεταξύ μιας και μιας άλλης κεφαλιάς απ’τον Σεβιγιάνο στόπερ, θρυλικός όπου κι αν φανεί. Η ιστορική πρόκληση της επανάληψης του τίτλου, αυτό που δεν έκανε κανείς, παραμένει ζωντανή. Στη Μαδρίτη, ατελή, αλλά πέτρινη, απομένουν μόνο πέντε παιχνίδια.

Η Νάπολι, που σούταρε 11 φορές στο τέρμα του Keylor κατά το πρώτο μέρος, ξερίζωσε την αντίπαλό της. Σκόραρε ένα γκολ κι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Αυξήθηκε πολύ μέχρι να πειστεί ότι η ανατροπή ήταν εφικτή, αλλά στο τέλος ο καλπασμός της, το ποδόσφαιρό της στο τρέξιμο, είχε τη διαδρομή του σουφλέ. Χάιδεψε τον άθλο και κατέληξε ξεφουσκωμένη επειδή η Μαδρίτη, ό, τι κι αν κάνει, επιβιώνει. Έτσι έχει κερδίσει περισσότερα Ευρωπαϊκά Κύπελλα απ’τον καθένα. Επίσης 11, όσες και οι τελικές της Νάπολι σε 45 λεπτά ιλίγγου που αμφισβήτησαν την κλάση της λευκής ομάδας.

Ο Ζιντάν επέλεξε το BBC και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό, αλλά ο Zizou έχει ανοσία στο ίδιο του το πείσμα. «Κερδίσαμε, τέλος», είπε μετά σα να’ταν ένας Ιταλός προπονητής κι όχι Γάλλος. Γιατί να εξηγήσει περαιτέρω, γιατί να δοκιμάσει με το 4-4-2 που συνηθίζει να του δίνει τόση απόδοση. Το αποτέλεσμα μιας εντεκάδας με την περίφημη επίθεση ήταν ένα μπάνιο της Νάπολι, εμπνευσμένη και θαρραλέα, ενάντια σ’έναν αντίπαλο ανήμπορο κι ανίκανο, εκτός λειτουργίας, που φάνηκε με το νερό στο λαιμό για λίγα λεπτά που μπορούν να φιλοδοξούν να μπουν με νομιμότητα στην ιδιωτική γκαλερί της, της φρίκης.

Η Μαδρίτη, ο Ζιντάν, είχε αποφασίσει να κατάσχει τη μεσαία γραμμή και να εναποθέσει τα πάντα στην πυγμή των επιθετικών της, δηλαδή, ακριβώς το αντίθετο απ’αυτό που έθεσε στην Eibar. Οι συνέπειες ήταν τρομακτικές για το παιχνίδι της Μαδρίτης, που άφησε την τύχη του αγώνα για όλα όσα συνέβαιναν στις περιοχές. Το χειρότερο για την λευκή ομάδα ήταν ότι στην δική της, με το κέντρο της ξεπερασμένο, συνέβησαν πάρα πολλά πράγματα. Η ομάδα του Σάρι, έντονη όπως οι οπαδοί της, ικανή στην αναζήτηση του να ενοχλήσει την αντίπαλό της με τον Hamsik ανάμεσα στις γραμμές, φάνηκε από’κεί χίλιες φορές. Το γκολ του Mertens (24ο λεπτό), έπεσε απ’το ίδιο της το βάρος, στην πέμπτη άφιξη στο μπαλκόνι του Navas, χωρίς να υπάρχουν νέα των Kroos και Modric. Ούτε κι ο Casemiro έδινε κάλυψη.

Ανατεθειμένη σε μια αναλαμπή των επιθετικών της, γιατί ο Ρονάλντο μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι, η Μαδρίτη αγκάλιασε το ημίχρονο μ’ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, ένα 1-0 που την κρατούσε ζωντανή. Η Napoli πρέπει να σκέφτηκε ότι είχε παίξει με τον Μαραντόνα στις τάξεις της. Αλλά δεν υπάρχει δύσκολη κατάσταση που δεν επιλύει το εναέριο παιχνίδι της Μαδρίτης. Ο Kroos χτύπησε ένα κόρνερ κι ο Ramos σηκώθηκε πάνω απ’τους υπόλοιπους. Η ισοφάριση έσβησε το ηφαίστειο. Η Μαδρίτη αναδύθηκε. Έξι λεπτά αργότερα ο Ramos χτύπησε και πάλι. Και η Νάπολι έλιωσε φτάνοντας να δεχθεί κι άλλο γκολ, του Morata. Ο νόμος ενός άφθαρτου πρωταθλητή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.