News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη θάβει την ιταλική κατάρα

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Του Pablo Polo

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο έδαφος των Άλπεων


Όχι πολύ καιρό πριν, το να παίζει ενάντια σε μια ιταλική ομάδα ήταν ένας εφιάλτης για την Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον αποκλεισμό στα ημιτελικά της σεζόν 14-15 εναντίον της Γιούβε, οι λευκοί συμπλήρωναν οκτώ διαδοχικούς αποκλεισμούς ενάντια σε ομάδες των Άλπεων. Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ ... Το Calcio ήταν μαζί με τη Μπάγερν Μονάχου το bestia negra της στην Ευρώπη.

Η τάση, όμως, άρχισε ν’αλλάζει την περασμένη σεζόν. Πρώτα στους 16 εναντίον της Ρόμα, η ομάδα την οποία η Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε μονοκοντυλιά. Ένα 0-2 στο πρώτο σκέλος κι ένα 2-0 στον επαναληπτικό έβαλε τέλος σε μια κατάρα που διαρκούσε περισσότερο από μια δεκαετία.

Αλλά η ερωτική σχέση με την Ιταλία ήταν περισσότερη. Έφτασε ο τελικός του Champions League στο San Siro, και η Μαδρίτη βασίλεψε και πάλι στην Ευρώπη. Απέναντι δεν ήταν η Milan, αλλά οι λευκοί παρουσιάστηκαν εναντίον της Ατλέτικο μ’ένα στατιστικό περισσότερο από βαρύ: καμία νίκη στο San Siro. Και είναι αλήθεια ότι το άσχημο σερί συνεχίστηκε, επειδή οι λευκοί ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, αλλά το Champions League πέταξε με προορισμό τη Cibeles χάρη στη διαδικασία των πέναλτι.

Και τώρα, Νάπολι. Και μπροστά, πριν βγει στο San Paolo, ένα άλλο αρνητικό στατιστικό που έπρεπε να σπάσει. Η Μαδρίτη δεν είχε κερδίσει ποτέ δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην Ιταλία. Ο συνολικός απολογισμός προκαλούσε φόβο: 5 νίκες σε 31 παιχνίδια. Αλλά οι λευκοί είναι καλά ​​στην Ιταλία, είναι ξεκάθαρο. Επειδή μετά από ένα απ’τα χειρότερα πρώτα μέρη των τελευταίων χρόνων -πιθανότατα το χειρότερο της εποχής Zidane-, οι λευκοί επέστρεψαν στη Μαδρίτη με μια ακόμα νίκη. Ένα 1-3 που τελειώνει οριστικά τα φαντάσματα της Ιταλίας και τους επιτρέπει, για έβδομη συνεχή χρονιά, ν’απολαύσουν τα προημιτελικά του Champions League. Στη κλήρωση στις 17 Μαρτίου, ενδεχομένως να’ναι μία ομάδα των Άλπεων, η Γιουβέντους, η οποία κέρδισε το πρώτο σκέλος εναντίον της Πόρτο με 0-2.

Βασιλιάς Ζιντάν


Ένας άλλος που βγαίνει ενισχυμένος απ’την επίσκεψή του στην Ιταλία είναι ο Ζιντάν, ο οποίος παραμένει αήττητος στη Νάπολι -δεν έχασε ποτέ ως παίκτης στο San Paolo- κι έχει ένα σχεδόν άψογο σερί στο Champions League. Μετά από 15 παιχνίδια στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση, ο Γάλλος προπονητής έχει μόνο μια ήττα, στο πρώτο σκέλος του προημιτελικού της περασμένης σεζόν εναντίον της Βόλφσμπουργκ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.