News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Ο Ramos και η πρόκριση στους 8, το μόνο θετικό της Ρεάλ Μαδρίτης"

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Ζιντάν επιστρέφει στο 4-3-3 με το BBC και το ποδόσφαιρο υποφέρει


Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στα προημιτελικά, για έβδομη συνεχόμενη σεζόν, αν και λίγοι πόνταραν σ’αυτό στο ημίχρονο του San Paolo. Το ποδόσφαιρο είχε γυρίσει την πλάτη του στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κι όλα έδειχναν ότι η πρόκριση κινδύνευε και σοβαρά.

Ο τεχνικός είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει εκ νέου το 4-3-3, με το BBC στην εντεκάδα, όπως θα’χαν κάνει πολλοί τεχνικοί στη θέση του, αλλά η απάντηση δεν εμφανίζονταν από πουθενά ... μέχρι που εμφανίστηκε ο Ramos, ένας ανεξέλεγκτος παράγοντας, όπως και σ’άλλες περιπτώσεις μπορούν να’ναι οι Ρονάλντο, Μπέιλ ή Μπενζεμά, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν περισσότερο έξω παρά μέσα στην διοργάνωση, αλλά αυτό το γονίδιο που έχει της έδωσε ζωή και παρουσία στον προτελευταίο γύρο.

Η πραγματικότητα λέει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ξέρει να υποφέρει στην Ευρώπη. Η Νάπολι ήταν ένα γκολ μακριά απ’το ν’αφήσει εκτός τη madridista ομάδα, μετά από ένα θλιβερό ποδόσφαιρο και στάση στο πρώτο μέρος. Μια άλλη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή που περιφέρονταν στην γηραιά ήπειρο μέχρι την άφιξη του Μουρίνιο, θα’χε συρθεί χωρίς σταματημό, αλλά τώρα υπάρχουν παίκτες ικανοί να επιλύσουν δεσμευτικές καταστάσεις στο έπακρο και ικανοί να πάρουν προκρίσεις έναντι αντιπάλων που κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εποχής απέκλειαν την Ρεάλ Μαδρίτης. Και πιο μακριά απ’το Μπερναμπέου και σ’ένα τέτοιο εχθρικό περιβάλλον όπως του San Paolo.

Ο Ζιντάν επέμεινε σ’έναν τρόπο του παίκτη που σήμερα δεν γοητεύει. Οι βασικοί δεν είναι σε φόρμα και δίνουν την αίσθηση ότι δεν τρέχουν όσο πρέπει. Η ομάδα υποφέρει χωρίς βοήθειες κι ο Γάλλος θα πρέπει ν’αρχίσει να σκέφτεται ότι στα μεγάλα παιχνίδια δεν θα πρέπει να παίζουν οι ανέκαθεν και να τείνει το χέρι σ’άλλους.

Το πρώτο μισό εναντίον της Νάπολι πρέπει να χρησιμεύσει για ανάλυση κι αντιπαραβολή. Και είναι ότι η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού, επειγόντως. Ο Ramos δεν θα εμφανίζεται πάντα για να σώζει τις τρύπες των άλλων. Αν το BBC ή ο Modric ή ο Casemiro δεν είναι καλά, δεν πρέπει να παίζουν. Κι αυτό δεν συμβαίνει τώρα. Τουλάχιστον στα υποδεικνυόμενα ματς.

Ο Ράμος είναι ένας παίκτης που αντικατοπτρίζει τέλεια το τι είναι αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο χαρακτήρας του και η παρουσία του αρκεί για να κερδίζει παιχνίδια και για να απογοητεύει αντιπάλους όλων των ειδών. Ο κατάλογος των αθλητικών πτωμάτων του λευκού αρχηγού συνεχίζει να αυξάνεται. Δεν έχει σημασία η διοργάνωση, το στάδιο, που καταλήγει να εμφανίζεται, σε μια χειρονομία που δείχνει το μεγαλείο του, αλλά που θα’πρεπε ν’ανησυχεί τον madridismo.


Ο στόπερ ήταν καθοριστικός στο δέκατο, χάραξε το δρόμο στο ενδέκατο κι έχει αποφασίσει να θέσει τις πρώτες πέτρες για νέες λευκές κατακτήσεις, αλλά το ποδόσφαιρο δεν παρακολουθεί πάντα το χαρακτήρα πρωταθλητή της Ρεάλ Μαδρίτης και του αρχηγού της, αλλά τη λογική στο γήπεδο, αυτή που χθες άφησε εκτεθειμένη την ομάδα του Ζιντάν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.