News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Marcelo ισοφαρίζει τον Don Alfredo

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Της Patricia Terroba

Ο Βραζιλιάνος θα παίξει σήμερα το 392ο παιχνίδι του με την λευκή ομάδα


Ο Marcelo μπορεί να γράψει ιστορία σήμερα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ή, μάλλον, να συνεχίσει να γράφει. Διότι, αν ο Βραζιλιάνος βγει στο Santiago Bernabeu για ν’αντιμετωπίσει την Las Palmas στη Laliga, θα φθάσει το νούμερο των 392 παιχνιδιών με τη λευκή φανέλα. Ένα νούμερο που τον ισοφαρίζει μ’έναν θρύλο του madridismo: Alfredo di Stefano. Ο Αργεντινός έκανε 392 συμμετοχές μεταξύ του 1953 και του 1964. Χρειάστηκε έντεκα χρόνια για να ολοκληρώσει τον άθλο. Έντεκα χρόνια στα οποία πρόσθεσε στο παλμαρέ του πέντε Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ένα Διηπειρωτικό, οκτώ πρωταθλήματα κι ένα Copa del Rey.

Ο Μαρσέλο, απ’την πλευρά του, προσγειώθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα το 2006. Στις 15 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε ως νέος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης μόλις στα 18 του. Έπρεπε να περιμένει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2007 για να κάνει το ντεμπούτο του με την λευκή ομάδα. Ο πρώτος του αγώνας στον εγχώριο ανταγωνισμό ήταν εναντίον της Deportivo, στον οποίο μπήκε αντικαθιστώντας τον Michel Salgado. Κι από τότε, ο Βραζιλιάνος έχει κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ ακόμα 390 εμφανίσεις.


Ένα νούμερο που μπορεί να ξεπεράσει απόψε φτάνοντας στους 392 αγώνες μεταξύ πρωταθλήματος, εθνικών και διεθνών κυπέλλων. Αναμετρήσεις που έχουν χρησιμεύσει για την κατάκτηση 13 τίτλων, δύο λιγότερων απ’όσους κέρδισε ο Di Stefano.

Για τον δάσκαλό του

Μ’ένα ακόμα παιχνίδι, ο Marcelo θα ισοφαρίσει τον Di Stefano. Αλλά έχει ακόμα μπροστά μια άλλη πιο δύσκολη πρόκληση, και είναι να φτάσει τον συμπατριώτη του Ρομπέρτο ​​Κάρλος, τον ξένο που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το επιβλητικό των 527 παιχνιδιών μεταξύ 1996 και 2007.


Σε ό, τι αφορά τους τίτλους, ο Marcelo «έπιασε» ήδη τον δάσκαλό του. Με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Carioca σήκωσε το δέκατο τρίτο τρόπαιό του με τη Μαδρίτη. Τα ίδια που κέρδισε ο Ρομπέρτο ​​Κάρλος στην περίοδό του στο σύλλογο. Ωστόσο, μιλώντας για αγώνες, του απομένουν ακόμα 136 και τρία χρόνια -έως το 2020- για την επίτευξη του κατορθώματος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.