News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο γάτος βάζει τα παπούτσια

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Του Jesús Sánchez


Ο Karim Benzema δεν θα μπορέσει ποτέ ν’αγοράσει την αγάπη του Bernabeu, επειδή είναι Γάλλος κι όχι Ισπανός, δεν μεγάλωσε στην La Fábrica κι ούτε δίνει χτυπήματα στο στήθος ξυλοδαρμό ή μερικές άχρηστες κούρσες απ’αυτές που αρέσουν τόσο στο ναό, όπου επικροτείται η αφοσίωση, και το ταλέντο αντιμετωπίζεται με δυσπιστία. Μερικές φορές είναι αλήθεια ότι δεν κάνει ούτε μερικές χρήσιμες. Το ποδόσφαιρό του ήταν πάντα στις μύτες των ποδιών, για πολύ καφέ. Η γλώσσα του σώματός του μεταφέρει ραθυμία, σαν αυτή η ταινία που ονομάζεται Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία τα νούμερα σκοραρίσματός του έχουν ξεπεράσει μεγάλους παίκτες όπως ο Butragueño, να μην ήταν γι’αυτόν. Δεν σπαταλά ιδρώτα ούτε συμπάθεια με την κερκίδα. Ήταν πάντα αμφισβητούμενος για τα πράγματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με τα λαϊκίστικα γούστα παρά με την πραγματική απόδοση.

Είναι αλήθεια ότι δεν έβγαζε τα νύχια στη Laliga απ’τις 7 Ιανουαρίου, αλλά ούτε και του μετρούσαν τις θεόσταλτες γρατζουνιές του στο Τσάμπιονς Λινγκ. Χθες, ο βαφτισμένος απ’τον Μουρίνιο ως γάτος, μετατράπηκε σε τίγρη για να δαμάσει το Ipurua με μια εξαιρετική απόδοση σε μια μέρα πολύ τραχιά για την ομάδα του Ζιντάν, που κουβαλούσε αμφιβολίες μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα (4 βαθμοί απ’τους τελευταίους εννέα πιθανούς) παρουσιάζονταν στην Eibar χωρίς τους τρεις πρώτους σκόρερ της στην Laliga Cristiano, Morata και Bale.

Εμφανίστηκε ο Μπενζεμά για να λειτουργήσει ως συνολικός φορ. Ήταν οπορτουνιστής κι εύστοχος χωρίς να παύει να δημιουργεί ποδόσφαιρο, χωρίς να αποκηρύσσει το να’ναι Karim. Ίσως να’ταν ένας φόρος τιμής στον συμπατριώτη του, Kopa, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή, θρύλος του club. Συμμετείχε στα τέσσερα γκολ, σκόραρε δύο γκολ κι έδωσε μία ασίστ στον James, επίσης υπέροχος όλο το απόγευμα, όπως κι ο Asensio. Η αριστερά στην εξουσία μιας ομάδας που ήταν, πάνω απ 'όλα, αλληλέγγυα. Η Μαδρίτη θ’αντιμετωπίσει τον τελικό της Νάπολι με μια μεγάλη νίκη κι ανακτημένη την αυτοπεποίθηση. Η Eibar, η οποία έρχονταν ψηλωμένη λόγω της έβδομης θέσης της και της φανταστικής δυναμικής της στο πρωτάθλημα (μία ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια), πήρε ένα μπάνιο ταπεινότητας. Φάνηκε στην περιοχή του Keylor όταν είχε χάσει τα πάντα με το 0-4. Της χρησίμευε για να δώσει έναν υπαινιγμό μακιγιάζ στη βαριά ήττα. Εάν τρέξεις λιγότερο απ’τη Μαδρίτη, έχεις ένα πρόβλημα.

Δεν είναι γνωστό αν υπάρχει ζωή έξω απ’το ηλιακό μας σύστημα, αλλά υπάρχει μακριά απ’το οικουμενικό BBC και σ’ένα πιο ευνοϊκό σύστημα, το 4-4-2. Cristiano και Bale δεν εμπόδιζαν ποτέ, αλλά ίσως είχε έρθει η ώρα της επανεξέτασης του αστερισμού των άστρων και της διαπίστωσης αν εξακολουθεί να παραμένει όμορφος. Λογική αστρονομία. Η Μαδρίτη, η οποία έκανε οκτώ αλλαγές σε σχέση με την ομάδα της περασμένης Τετάρτης, βασίστηκε σε μέσους (ακόμη κι αφήνοντας τους Isco, Kroos και Kovacic στον πάγκο) κι ανέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Άρχισε να τρέχει, που επίσης δεν της έρχεται άσχημα. Ήταν έντονη κι εργατική, αξίες που απαιτούσε ένα τέτοιο απαιτητικό γήπεδο όπως το Ipurua. Μόλις που υπέφερε στην άμυνα χωρίς τις αιώνιες απροσεξίες στην αριστερή πλευρά του Μαρσέλο (έπαιξε ο πολλαπλών χρήσεων Nacho) και με τον Ramos βελτιωμένο μαζί με τον Pepe, τον καλύτερο στόπερ της ομάδας. Ο Danilo, ενεργός εκτός απ’το γκολ της Eibar όταν είχε κριθεί ο αγώνας, δεν φάνηκε επίσης άσχημος.


Χωρίς την ευθραυστότητα των τελευταίων ημερών, με το χειρισμό του αγώνα που της έδιναν τόσοι μάγειρες στην περιοχή όπου ψήνεται το παιχνίδι, και την απαραίτητη στάση για ν’αντιμετωπίσει αυτό που φαινόταν σαν ένας τελικός για την Laliga, κατάφερε να εξουδετερώσει την Eibar. Αναδύθηκε ο αμφισβητούμενος Μπενζεμά για να διοικήσει όλο το παιχνίδι της επίθεσης και να σιωπήσει τις συζητήσεις.

Ο Γάλλος θα μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο λεπτό, σ’ένα επιβλητικό ξεκίνημα για τη Μαδρίτη. Θα το έκανε ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, μετά από μια σπουδαία σέντρα του Asensio (του οποίου το αριστερό είναι ευλογημένο), και στο 25ο λεπτό, μετά τη μετατροπή, με επιδεξιότητα, σε γκολ, μιας πάσας του James που γεννήθηκε για να πεθάνει στα δίκτυα του Yoel. Ο διεθνής Κολομβιανός έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι του στη χρονιά. Με την Eibar ψηλόλιγνη, αιφνιδιασμένη απ’την πτήση και την αποτελεσματικότητα του αντιπάλου της, ο Καρίμ έδωσε μία ωραία πάσα στον James, ο οποίος την έστειλε στο παραθυράκι. Μισή ώρα, 0-3 και τελειωμένος αγώνας, πράγματα που η Μαδρίτη, που υπέφερε πολλές μέρες, στερούνταν. Επίσης τον Modric, θαυμάσιος.


Το δεύτερο μέρος έπρεπε να γίνει, αλλά δεν χρειάζονταν πολύ. Ο Ζιντάν άρχισε να σκέφτεται το San Paolo κι έδωσε χρόνο για να κατανείμει τις προσπάθειες όταν ο Asensio είχε βάλει ήδη το τέταρτο γκολ. Ξεκουράστηκε ο Modric, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε απ’το καλό γούστο του Ipurua, κι ο Μπενζεμά. Η Μαδρίτη χαλάρωσε. Η Eibar ξύπνησε με την είσοδο του Arbilla. Ήταν πάντα μια τολμηρή ομάδα και το προσπάθησε περισσότερο εκμεταλλευόμενη το λευκό τέντωμα. Ήρθε το γκολ του Peña, αλλά η Μαδρίτη, μάλλον ο Μπενζεμά, είχε ήδη βάλει τα παπούτσια του πολύ πριν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.