News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Monchi, ένας gurú μαζί με τον Zidane

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Του Daniel López Peinado

Δεν έχει σταματήσει ν’ανακαλύπτει ταλέντα και να παίρνει απ’αυτά μια μεγάλη αθλητική και οικονομική απόδοση


Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα ενδιαφέρεται για τον Monchi, έναν απ’τους καλύτερους κυνηγούς ποδοσφαιρικών ταλέντων που υπάρχει στη διεθνή σκηνή. Χωρίς να πάμε παραπέρα, το μέλλον του πρώην sevillista τερματοφύλακα, συνδέθηκε το περασμένο καλοκαίρι με τη Μπαρτσελόνα, μεταξύ άλλων. Αλλά ο hispalense σύλλογος ζητούσε απ’όλους τους ενδιαφερόμενους να πληρώσουν τα 10 εκατομμύρια της ρήτρας του. Ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Roma έχουν χτυπήσει την πόρτα του αθλητικού διευθυντή και τώρα είναι η Μαδρίτη αυτή που τον σκέφτεται. Στο λευκό club θεωρούν το κλινικό του μάτι μια εξαιρετική προσθήκη για τον Ζιντάν.

Και δεν είναι ν’απορεί κανείς, βλέποντας την αθλητική και οικονομική απόδοση που έχει πετύχει στη Σεβίλλη από τότε που ήρθε στη αθλητική διαχείριση απ’το χέρι του πρώην προέδρου Roberto Alés, όταν ο σύλλογος ήταν στην Segunda División. Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες που ξεκίνησε όταν η hispalense ομάδα επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου την σεζόν 00-01. Από τότε το σύνολο του Nervión δεν έχει υποφέρει ποτέ για να μείνει στην Primera και δεν ξέρει πως είναι να τερματίζει κάτω απ’την δέκατη θέση.

Αλλάζει την ιστορία

Αλλά η μεγάλη sevillista εποχή έρχεται με τις μεταγραφές των Kanouté, Λουίς Φαμπιάνο και Renato, μεταξύ άλλων, εκ μέρους του Monchi, που αλλάζει την πορεία της ιστορίας της Σεβίλλης. Τρεις παίκτες που γνώριζαν λίγοι και που δίνουν μια εντυπωσιακή απόδοση. Μ’αυτούς έρχονται οι πρώτοι ευρωπαϊκοί τίτλοι στην ιστορία της, κατακτώντας δύο συνεχόμενα Κύπελλα UEFA κι ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ενάντια στη Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο.


Ήξερε όχι μόνο να πάρει απόδοση απ’τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το έκανε επίσης κατά την αγορά και την πώλησή τους. Παίκτες όπως ο Dani Alves, ο Baptista, ο Αντριάνο, ο Rakitic, ο Kondogbia, ο Gameiro ... ένας μακρύς κατάλογος μεταγραφών που σε ορισμένες περιπτώσεις ήρθαν με μηδενικό κόστος ή σ’ένα πολύ προσιτό χρηματικό ποσό, και που λίγα κλαμπ γνώριζαν, αυτός ήξερε να τους δει πριν απ’τον οποιονδήποτε, και να τους πάρει στη Σεβίλλη. Όταν αυτοί οι παίκτες καθιερώθηκαν και βρέθηκαν στο στόμα των μεγάλων διεθνών ομάδων, η Σεβίλλη ήταν σε θέση να πάρει ένα καλό οικονομικό όφελος απ’αυτούς. Επικεφαλής της λίστας είναι ο Βραζιλιάνος μπακ Dani Alves, ο οποίος άφησε ένα κέρδος πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ πηγαίνοντας στη Barcelona.

Χάρη σ’αυτές τις πωλήσεις, ο αθλητικός διευθυντής ήταν σε θέση να συνεχίσει να υπογράφει νέους, καλούς και φθηνούς για να συνεχίσει τη διεύρυνση της ιστορίας της Σεβίλλης. Αν υπάρχει ένα πρωτάθλημα που στραγγίζει στο μέγιστο αυτό είναι το γαλλικό. Από εκεί ήρθαν παίκτες όπως οι Gameiro, Κεϊτά, Kondogbia ή Ben Yedder, ο τελευταίος που ήρθε απ’τη γειτονική χώρα. Πρακτικά, όλοι έχουν καταφέρει να πάρουν κάποιον τίτλο ως sevillista. Μαζί έχουν αφήσει στα ταμεία του συλλόγου πάνω από 50 εκατομμύρια κέρδος.

Τα τελευταία ευρήματα

Στις τρεις τελευταίες σεζόν ο hispalense σύλλογος έχει κατακτήσει και πάλι την Ευρώπη με άλλα τρία συνεχόμενα Europa League. Σ’αυτά, υπήρξαν απαραίτητοι, παίκτες που έφερε ο Monchi, όπως ήταν ο Κάρλος Μπάκα στον τελικό εναντίον της Dnipro ή οι Coke και Gameiro στον τελευταίο τελικό εναντίον της Λίβερπουλ.



Φέτος λάμπει η ομάδα του Sampaoli, στοίχημα του αθλητικού διευθυντή, με παίκτες όπως οι Vitolo, Nasri, Mariano, N’Zonzi ή Γιόβετιτς. Ο Monchi, ο γκουρού του ποδοσφαίρου, αρέσει πολύ στο Μπερναμπέου και θα μπορούσε να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.