News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Real Madrid Airlines

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Της Patricia Terroba

Οι λευκοί έχουν 24 γκολ με το κεφάλι, τα πιο πολλά στα μεγάλα πρωταθλήματα

Η ομάδα του Ζιντάν έχει σκοράρει με το κεφάλι 22,6% των γκολ αυτής της σεζόν


Η Ρεάλ Μαδρίτης «πετά». Κι όχι μόνο στην κατάταξη των δύο διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχει αυτήν την στιγμή η λευκή ομάδα. Στη Liga, όπου συνεχίζει πρώτη με δύο παιχνίδια λιγότερα απ’τις άλλες ομάδες, και στο Champions league, όπου ανέτρεψε και κέρδισε στο πρώτο σκέλος των 16 τη Νάπολι με 3-1. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πετάει επίσης μπροστά απ’το τέρμα. Κι αυτό γιατί το να σκοράρει με το κεφάλι έχει μετατραπεί σε μια απ’τις μεγάλες επιθετικές δυναμικές των madridistas αυτή τη φετινή σεζόν. Σχεδόν ένα στα τέσσερα γκολ των λευκών φέτος ήταν με το κεφάλι.

Συγκεκριμένα 24 απ’τα 106 γκολ της ομάδας. Ο Morata ήταν υπεύθυνος για την επίτευξη του νούμερου και το έκανε με το γκολ του το Σάββατο εναντίον της Εσπανιόλ στην Liga, όπου άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος που επέτρεψε στην λευκή ομάδα να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ, τα 42 συνεχόμενα παιχνίδια με γκολ. Κάτι που δεν είχε συμβεί στα 115 χρόνια της ιστορίας της Μαδρίτης.

Ο canterano έχει τρία σ’αυτήν την πτυχή φέτος. Τα ίδια με τον Μπενζεμά, πρώτος αυτής της κατάταξης στο Champions League. Ενάντια στις Σπόρτινγκ, Ντόρτμουντ και Νάπολι ο Γάλλος σκόραρε με το κεφάλι. Και είναι ότι Morata και Karim είναι δύο απ’τους έντεκα παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης που αποτελούν μέρος των σκόρερ με κεφαλιά της λευκής ομάδας. Έναν κατάλογο που ολοκληρώνουν οι Ramos (6), Κριστιάνο Ρονάλντο, Varane, Gareth Bale και Mariano με δύο, και οι Πέπε, Lucas Vázquez, James κι Asensio μ’ένα.

Η καλύτερη της Ευρώπης

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 24 γκολ με το κεφάλι. Ένα νούμερο που καμία άλλη ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχει φτάσει φέτος. Μάλιστα, αυτή που πλησιάζει περισσότεροι είναι η Άρσεναλ, με 15 γκολ μ’αυτόν τον τρόπο. Εννέα λιγότερα απ’τους λευκούς. 15 έχει επίσης μεταξύ όλων των διοργανώσεων φέτος η Μονακό, που συμπληρώνει το βάθρο.

24 γκολ της Μαδρίτης που έχουν υπάρξει κλειδί στην πορεία της ομάδας φέτος. Τόσο στο Champions League όσο και στη Liga. Επειδή με το κεφάλι ήταν το γκολ του Álvaro Morata εναντίον της Sporting de Portugal που έδωσε τη νίκη στους λευκούς στο 94' και τους επέτρεψε να πάρουν τρεις βαθμούς στη φάση των ομίλων. Ή με το κεφάλι σκόραρε επίσης ο Sergio Ramos εναντίον της Deportivo κάνοντας το 3-2 στο 92' λεπτό κι επιτρέποντας στη Μαδρίτη να συνεχίσει τη μάχη για το πρωτάθλημα.


Ένα πρωτάθλημα στο οποίο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την δύναμη αέρος των λευκών. Απ’τους αντιπάλους της, η Σοσιεδάδ και η Μπάρτσα είναι εκείνοι που πλησιάζουν πιο κοντά. Οι Βάσκοι με 14 και η ομάδα του Luis Enrique με 12.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.