News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αδιαπραγμάτευτα rotations

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Του Santiago Siguero

Εναντίον της Εσπανιόλ, οι λευκοί έπαιξαν με επτά ασυνήθιστους

Ο Ζιντάν συνέχισε την οξυγόνωση του ρόστερ, παρά τη σπουδαιότητα των τριών βαθμών που διακυβεύονταν απέναντι στα «παπαγαλάκια»


Δεν ήταν καμία έκπληξη, επειδή ο Ζιντάν δεν ξεγελά κανέναν. Τα rotations είναι ένας απ’τους πιο σταθερούς πυλώνες του ταξιδιού του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι μπαίνουν και βγαίνουν απ’την ομάδα. Ακόμη κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι, μέχρι πριν λίγο, αδιανόητο.

Εναντίον της Εσπανιόλ, επτά παίκτες που δεν θεωρούνται βασικότατοι έπαιξαν απ’την αρχή στο Μπερναμπέου. Αναμένονταν αλλαγές μετά την ανακοίνωση της αποστολής του Zizou την Παρασκευή (χωρίς Keylor, Modric και Μπενζεμά), αλλά σίγουρα όχι τόσες.

Οι αλλαγές άρχισαν απ’το ίδιο το τέρμα, με τον Kiko Casilla στην θέση του Keylor. Ο Ζιντάν θέλησε ν’ανταμείψει την καθημερινή εργασία του Καταλανού, ο οποίος φαίνονταν χωρίς αντικείμενο μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Στην άμυνα, ο Ζιντάν παρέταξε τους Pepe και Nacho. Και οι δύο έχουν ξεπεραστεί απ’τους Sergio Ramos και Varane στη μάχη για μια θέση μεταξύ των βασικών στόπερ, αλλά το μήνυμα μετά τον αγώνα του Σαββάτου είναι ότι και οι δύο θα’ναι σημαντικοί. Στην περίπτωση του Nacho, υπολογίζει επίσης την ευελιξία του, που του επέτρεψε να παίξει αριστερός μπακ και να ξεκουράσει έναν άλλο άθικτο: τον Μαρσέλο.

Στη μέση, ο Mateo Kovacic πήρε τη θέση του Luka Modric, τον οποίο ο Ζιντάν ούτε καν συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα ενάντια στην ομάδα του Quique Sánchez Flores. Ξεκούρασε επίσης τον Casemiro, έναν άλλο αδιαμφισβήτητο στο τυπικό σύστημα του Ζιντάν. Απ’τους τρεις βασικούς μέσους βγήκε στο γήπεδο απ’την αρχή μόνο ο Toni Kroos. Η τρίτη θέση πήγε στον Isco, ο οποίος με τη σειρά του εναλλάσσεται με τον James μεταξύ Champions League (για τον Κολομβιανό) και Liga (για τον Malagueño).

Και μπροστά, μόνο ένα μέλος του BBC, ο Cristiano, σ’ένα απόγευμα στο οποίο ο ZZ ξεκούρασε τον Μπενζεμά και προγραμμάτισε για τον Bale μια επανεμφάνιση που κατέληξε να’ναι θριαμβευτική. Οι άλλες δύο θέσεις πήγαν για τους Morata και Lucas Vázquez, δύο άλλους παίκτες οι οποίοι δεν συμβιβάζονται με την ετικέτα των άξιων.


Η αλήθεια είναι ότι, τρεισήμισι μήνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται ν’ανταποκρίνεται στους στόχους. Απ’τη μία πλευρά, διατηρεί τους βαρέων βαρών του φρέσκους και οξυγονωμένους για όταν έρθει η στιγμή της αλήθειας. Απ’την άλλη, και ίσως την πιο σημαντική, έχει όλο το ρόστερ σε τέλεια κατάσταση. Όλοι οι παίκτες φαίνονται στην πρίζα κι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν απ’τον προπονητή τους ανά πάσα στιγμή. Τα rotations είναι το μεγάλο σύνθημα για τον Ζιντάν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.