News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη αντέχει την πίεση

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Του José Luis Calderón

Οι λευκοί ανακτούν το προβάδισμα, αφού το έχασαν


Η Μαδρίτη κατηγόρησε το να δει τον εαυτό της κάτω απ’τη Barcelona στην αρχή του παιχνιδιού της ενάντια στην Οσασούνα στο El Sadar. Δεν είχαν σημασία τα δύο ματς λιγότερα (εναντίον των Βαλένθια και Θέλτα) που έχουν στην θαλάμη, η ευρεία νίκη της Barca στη Βιτόρια ενάντια στην Αλαβές ήταν μεγάλο βάρος στους παίκτες τους Ζιντάν. Πολύ περισσότερο από μια αξιοθαύμαστη Οσασούνα κι έναν χλοοτάπητα με πολύ δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες.

Ο ψυχολογικός παράγοντας παραλίγο να κοστίσει μια αηδία στους άνδρες του Ζιντάν. Η Barca έβαλε πίεση, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που είχε ν’αρπάξει το προβάδισμα απ’τη Μαδρίτη προσωρινά κι ο αντίπαλος της έπρεπε να ιδρώσει πολύ για να μην πέσει στην παγίδα που του είχαν στήσει οι Neymar, Μέσι, Suarez και σία. Ο πρωτοπόρος (που δεν ήταν όταν ξεκίνησε το παιχνίδι) χρησιμοποίησε κλάση για να κερδίσει. Η Μαδρίτη πάλεψε κι άντεξε την πίεση. Έσωσε την πρωτοπορία σε μια μέρα που μπορεί να’χει περισσότερη αξία από ό, τι πιστεύεται όσον αφορά την ενίσχυση των λευκών.

Η Μαδρίτη υπέφερε για να πάρει το ματς. Οι 12 μέρες διακοπής που προκλήθηκαν απ’την αμφιλεγόμενη αναβολή του ματς του Vigo είχαν επίσης το τίμημά τους. Οι παίκτες του Ζιντάν δυσκολεύτηκαν να μπουν στο παιχνίδι, σα να’χαν αποσυνδεθεί μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες χωρίς ανταγωνισμό. Η Οσασούνα τους είχε στα σχοινιά. Ο Ζιντάν ανακοίνωσε ταλαιπωρία, αλλά σίγουρα χωρίς να σκέφτεται ότι θα την είχε σε τέτοιες δόσεις.

Αλλά η Μαδρίτη γλίτωσε την ενέδρα κι ανέκτησε τον σφυγμό εκτός έδρας. Οι λευκοί δεν κέρδιζαν μακριά απ’το Bernabeu απ’τις 22 Νοεμβρίου και είχαν ανοιχτό λογαριασμό. Δεν κέρδισαν στις δύο επισκέψεις τους στο Pizjuán κι ούτε στο Vigo στο Κύπελλο. Πρόκληση που επιτευχθεί στο El Sadar, πρωτοπορία που σώθηκε και ηρεμία για ν’αντιμετωπίσει τη σκληρή αναμέτρηση εναντίον της Νάπολι, η οποία θα’χε ξεκινήσει άσχημα μ’ένα στραβοπάτημα στην Παμπλόνα.

Η Μαδρίτη παραπονέθηκε πολύ για την αναβολή του Vigo επειδή ήξερε ότι αυτό έδινε ζωή στη Barça, που μπορούσε να΄ταν τόσο μακριά και ταυτόχρονα τόσο κοντά στη Μαδρίτη. Μάλιστα, το πρόγραμμα της επέτρεψε να κλέψει την κορυφή απ’τους λευκούς και να τους καπελώσει. Με τρία παιχνίδια λιγότερα, αλλά μετά απ’όλα πρώτοι. Οτιδήποτε άλλο εκτός από νίκη στην Παμπλόνα θα’ταν μια άνοδος για τους azulgrana στην καταδίωξη, όσο κι αν θα’χαν οι λευκοί δύο ματς λιγότερα.

Το’βλεπαν να’ρχεται

Ο Nacho το’χες σαφές κατά τον πανηγυρισμό της νίκης, ήξερε τι είχε κοστίσει και την πίεση στην οποία εκτέθηκε η ομάδα: «Είμαι ικανοποιημένος, ξέραμε ότι επρόκειτο να’ναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά φάνηκε απ’την αρχή ότι πηγαίναμε για τους τρεις βαθμούς και τα καταφέραμε». Τι κι αν τον ρώτησαν για τους τρεις στόπερ; Απάντησε ότι «το σημαντικό είναι η νίκη».


Τι κι αν τον ρώτησαν για την κατάσταση του γηπέδου; «Το σημαντικό είναι η νίκη». Έτσι το κατάλαβαν οι λευκοί παίκτες με το σφύριγμα της λήξης, με αγκαλιές που έδειχναν το πόσα διακυβεύονταν στο El Sadar. Μια γιορτή στο ύψος ενός ματς απ’αυτών που λένε ότι κερδίζονται πρωταθλήματα. Η Μπαρτσελόνα πίεσε και η Ρεάλ Μαδρίτης ανταποκρίθηκε σαν πρωταθλήτρια.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.