News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Espanyol 2-0

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Πολύ κακό παιχνίδι, πιθανότατα το χειρότερο που έχει παιχτεί φέτος στο Μπερναμπέου. Υπαίτιοι γι’αυτό, το μαζικό μεν, επιβεβλημένο δε, rotation απ’τον Ζιντάν, καθώς μετά την αναβολή του αγώνα της Θέλτα, -και με τον πιθανό αποκλεισμό της απ’την Σαχτάρ, που θα οδηγήσει τον αγώνα στις 15 Μαρτίου- το πρόγραμμα έχει αγώνες Κυριακή-Τετάρτη μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, κι επίσης η εντελώς παθητική στάση των Καταλανών σ’όλο το 90λεπτο. Ο ορισμός της επαγγελματικής νίκης, κέρδος το rotation και η ξεκούραση σε σημαντικούς παίκτες.


Κακό πρώτο μέρος μ’ελάχιστες φάσεις, όλες για την Ρεάλ ενάντια σε μια πολύ κλεισμένη και παθητική Εσπανιόλ, που ενδιαφέρθηκε μόνο για να το πώς θα προστατέψει την εστία της. Η madridista ομάδα παρατάχθηκε σ’ένα 4-2-3-1, με τον Ίσκο ως 10άρι, αριστερά τον Ρονάλντο και δεξιά τον Λούκας, έχοντας αρκετή κατοχή και παρουσία έξω απ’την perico περιοχή, αλλά δυσκολευόμενη να μπει μέσα σ’αυτή, καθώς οι blanquiazules έκλειναν καλά διαδρόμους και χώρους. Φτάσαμε στο 25’ και η μόνη είδηση στον αγώνα, ήταν ότι ο Ντιοπ, παραλίγο να βγάλει οφ κι άλλο μέλος του λευκού κέντρου, μετά τους Μόντριτς και Κάζε στο ματς του πρώτου γύρου, αυτήν την φορά τον Κόβασιτς. Ο αγώνας διακόπηκε για λίγο, και μετά την διακοπή, η Εσπανιόλ σα να’χασε την συγκέντρωσή της και η Ρεάλ βρήκε τους χώρους που έψαχνε.



Έτσι, στο 29’, έγινε το λάθος στον χώρο του κέντρου, η μπάλα κατέληξε στον Λούκας, ο gallego την προώθησε μπροστά στον Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε σχεδόν μέχρι τη μικρή περιοχή, έκανε το γύρισμα στο αριστερό δοκάρι για τον Μοράτα, και πριν προλάβει ο canterano να την σπρώξει στα δίχτυα, ο Duarte την έβγαλε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, η Ρεάλ θα’βρισκε αυτό που έψαχνε, όταν Ρονάλντο, Ίσκο συνδυάστηκαν έξω δεξιά απ’την περιοχή, ο Malagueño έκανε την σέντρα μέσα σ’αυτήν, κι ο Μοράτα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Ο Μαδριλένος θα μπορούσε να’χε αυξήσει το προβάδισμα στο 37’, όταν ο Ίσκο πέρασε για τον Νάτσο στ’αριστερά, ο canterano μπήκε στην περιοχή, σέντραρε για τον Μοράτα, ο οποίος έκανε το κοντρόλ ξεμαρκαριζόμενος απ’τον αντίπαλό του, αλλά από γωνιακή βιάστηκε να τελειώσει κάνοντας άτσαλο αριστερό σουτ απευθείας άουτ, με τον τερματοφύλακα να ελέγχει τη γωνία του.


Και στο 45’, ο Μαγιένκο θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι στην Ρεάλ, όταν ο Ρονάλντο κινήθηκε για αρκετά μέτρα, παράλληλα στο ύψος της περιοχής, πέρασε κάθετα στον Λούκας, αυτός μπροστά για τον Μοράτα, κι ενώ προσπαθούσε να σουτάρει ο Άλβαρο, βρέθηκε μπροστά του ο αντίπαλος, χωρίς να’χει πάρει τη μπάλα στην κατοχή του, με το πόδι του Άλβαρο να βρίσκει πάνω του.

Αν το πρώτο μέρος ήταν κακό, τότε δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν το δεύτερο. Εξ αρχής Ρονάλντο και Μοράτα αντάλλαξαν θέσεις, με την απόδοση της λευκής ομάδας να πέφτει κι άλλο, σε σχέση με τη μέτρια που παρουσίασε στο πρώτο μέρος. Η Εσπανιόλ απ’την άλλη, ένιωσε κάποια πολύ μικρή ανάγκη να κάνει κάτι στο αγώνα, βγήκε ανεπαίσθητα μπροστά, και στο 61’, μετά από διώξιμο του Βαράν, η μπάλα κατέληξε στον Hernán Pérez, ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, σούταρε από γωνία, με τον Κασίγια σ’ετοιμότητα, να διώχνει σε κόρνερ, η οποία ήταν και η μοναδική στιγμή της Εσπανιόλ σ’όλον τον αγώνα.

Ο Ζιντάν μπροστά σ’αυτά ανησύχησε, και πέρασε τον Κάζε στην θέση του Κόβασιτς για να σιγουρέψει την άμυνά του. Και λίγο μετά, στο 67’, ο Ντιοπ φλέρταρε με το να τραυματίσει εκ νέου τον Κάζε, όταν τον πάτησε και είδε την κίτρινη. Στο επόμενο λεπτό, ο Μοράτα κινήθηκε από αριστερά, έκανε την σέντρα μέσα στη μικρή περιοχή, με τον Ρονάλντο να’ναι λίγο πιο μπροστά, να μην πιάνει την κεφαλιά καλά, στέλνοντάς την αρκετά άουτ, με τον Λόπεθ εκτός θέσης.


Αμέσως μετά, ήταν η στιγμή επανεμφάνισης του Μπέιλ, μετά από 88 μέρες, με τον Ζιντάν όμως, αντί να τον βάζει στον Λούκας -μιας κι ο Ρονάλντο δεν βγαίνει-, να τον βάζει κακώς στον Μοράτα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον ούτως ή άλλως μειωμένο του χρόνο. Στο 78’, ο Κρος έκανε την βαθιά μπαλιά στον Λούκας, κι ο gallego από κοντά, έπιασε το σουτ με τη μία, με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, και στο 82, η Ρεάλ κλείδωσε το ματς και το’κανε με ιδανικό τρόπο. Ο Ρονάλντο κέρδισε έξω απ’τη madridista περιοχή κι άνοιξε ωραία για τον Ίσκο στ’αριστερά στην γραμμή της σέντρας, ο Malagueño προώθησε άμεσα μπροστά για τον Μπέιλ στον κενό χώρο, κι ο Ουαλός, στην επανεμφάνισή του, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και τέλειωσε πολύ ωραία στην απέναντι γωνία μ’εσωτερικό πλασέ. Και στο 92’, ο Ρονάλντο έπεσε μέσα στην περιοχή, ζητώντας ένα πέναλτι που δεν ήταν και σωστά δεν πήρε. Ωστόσο, ήταν μια οριακή φάση, που άλλες εποχές θα’παιρνε, και θα’γραφε το όνομά του στους σκόρερς. Κάποτε ο Μαγιένκο του’δωσε πέναλτι σε κλάσικο, έξω απ’την περιοχή. Πλέον, η αντιμετώπιση έχει αλλάξει…


Καλύτερος του αγώνα ήταν ο Μοράτα. Είχε διάθεση, προσπάθησε, έτρεξε, πίεσε, ήταν μέσα σ’όλες τις φάσεις που έκανε η ομάδα μέχρι ν’αντικατασταθεί κι έβαλε την καλύτερη ευκαιρία που του έτυχε. Και αδικήθηκε, τόσο με το ότι στο δεύτερο μέρος πέρασε ως αριστερό εξτρέμ, όσο και με το ότι αντικαταστάθηκε στο 70. Μην τυχόν και προλάβει να βάλει και κανά δεύτερο…

Μέτριο το παιχνίδι απ’τον Ρονάλντο. Ως αριστερό εξτρέμ, δεν κατάφερε ν’ανησυχήσει πολύ την Εσπανιόλ, αν και προσπάθησε να βοηθήσει στην κυκλοφορία. Ωστόσο είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ, ενώ δεν κατάφερε να σκοράρει και πάλι. Μετρά πλέον 21 γκολ σε 28 συμμετοχές, και η πτώση στον μ.ο. είναι θεαματική. Πιο δραστήριος ο Λούκας από δεξιά, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα και να κάνει σέντρες, είχε και μια καλή τελική στο 78’, χωρίς ωστόσο να’χει κάνει κάποιο σπουδαίο ματς.

Καλό παιχνίδι απ’τον Ίσκο, με τις δύο ασίστ του αγώνα, στην ιδανική του θέση ως 10άρι, δεύτερος σε απόδοση πίσω απ’τον Μοράτα. Μέτριο παιχνίδι απ’τον Κόβασιτς, δεν τον βοήθησε η πολύ παθητική στάση της Εσπανιόλ, η οποία περίμενε πολύ πίσω και δεν του έδινε τους διαδρόμους που ευνοούν τόσο το στιλ του, λογικό που αντικαταστάθηκε. Μια απ’τα ίδια και για τον Κρος, παίζοντας πιο πίσω, δεν φάνηκε τόσο πολύ, κάτι όχι παράλογο, και είχε άσχημα χτυπήματα στα στημένα.

Βαράν και Άιβαρ Μπόουνλες Πέπε -σε εποχές Μου αυτή η εμφάνιση-ταύτιση θα’ταν πολύ πιο ανησυχητική- είχαν ελάχιστη πίεση, κι επιδόθηκαν στην προσπάθεια να κάνουν παιχνίδι από πίσω, κυρίως ο Βραζιλιάνος με βαθιές μπαλιές. Ο Καρβαχάλ δεν επέτρεψε ρήγματα απ’την πλευρά του, δεν βοήθησε όμως και επιθετικά, σ’ένα ματς που απαιτούνταν. Μάλλον πήγε συντηρητικά μετά τη Νάπολι και τον πρόσφατο τραυματισμό του. Σταθερός κι ο Νάτσο, και με αρκετή παρουσία από αριστερά στην επίθεση, κάτι απαραίτητο. Δυστυχώς αποχώρησε με πρόβλημα, αν και δεν φάνηκε σοβαρό. 12 χρόνια χωρίς τραυματισμό, κάποτε θα’ρθει…Ο Κίκο σταθερός στη μία και μοναδική φορά που χρειάστηκε.


Ο Καζεμίρο μπήκε για να σιγουρέψει τα μετόπισθεν, μιας και η Ρεάλ δεν κατάφερνε να καθαρίσει το ματς. Το πέτυχε, είδε όμως και την κίτρινη και πλέον είναι στο όριο. Αν την δει στο Μεστάγια, χάνει το Κεράμικα. Και τις κάρτες τις παίρνει για πλάκα…μεγάλη επιστροφή για τον Μπέιλ, με γκολ. Ότι καλύτερο. Ο Μαρσέλο δεν πρόλαβε να φανεί.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.