News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Coentrao, ο τέλειoς εφησυχασμός για τον Cristiano

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Του Antonio Sanz

Όταν μια ομάδα εξαρτάται τόσο από ένα παίκτη, συναινεί σε κάθε καπρίτσιο του αστέρα. Κάτι παρόμοιο συνέβη με τον Μέσι και τον Pinto στ’αποδυτήρια της FC Barcelona


Έκλεισε το παράθυρο των μεταγραφών χειμώνα, το ίδιο που απαγόρευε τις ενισχύσεις στην Ρεάλ Μαδρίτης... αλλά όχι υπογραφές, που σημαίνει ότι το αγόρασμα του περάσματος ενός παίκτη, ήταν εφικτό αν εγκρίνονταν. Ωστόσο, η οντότητα εξέτιε την ποινή του να μην μπορεί να δηλώσει παίκτες στο ρόστερ. Αυτές είναι οι περίεργες ποινές που τρέχουν σε κάποια γραφεία, αυτά των κορυφαίων φορέων του ποδοσφαίρου, που βρίσκονται υπό καχυποψία. Όπως και να’χει, διάστημα χωρίς σοκ σε αποδυτήρια, που αποφεύγουν έτσι να συναντήσουν νέα πρόσωπα, διαφορετικά, που εκμεταλλεύονται τον ξαναγεννημένο ενθουσιασμό τους για να ταράξουν το οικοσύστημα του ρόστερ. Εν τω μεταξύ, ο σύλλογος έχει βρει λύση για τον Lucas Silva, μια παράξενη υπογραφή που έχει διέλθει χωρίς φήμη ή τιμή απ’την λευκή πειθαρχία. Μετά από δύο χρόνια προσωπικής δοκιμασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αποτυχημένης μεταγραφής το περασμένο καλοκαίρι στην Sporting de Portugal, η καλύτερη λύση για όλα τα μέρη βρέθηκε με την επιστροφή στην προέλευση. Δυστυχώς γι 'αυτόν, οι οπαδοί θα διατηρήσουν την αμφιβολία του αν η υπογραφή ήταν μια επιτυχία ή κατέληξε ένα φιάσκο. Παραδέχονται, ωστόσο, ότι είναι ένας ακόμα που φεύγει απ’την τρύπα στην πόρτα για τις γάτες, μπροστά στην έλλειψη ευκαιριών.

Ο Fabio Coentrao εξακολουθεί να υπάρχει ως μια άλλη περίεργη υπογραφή. Ένα άλλο απ’αυτά τα άλυτα αρχεία που περιστασιακά βρίσκεις στον κόσμο της μπάλας. Κάποιος που δεν υπολογίζεται, αλλά που παραμένει ως ένας φύλακας σε επιφυλακή της ιδιοκτησίας του καθίσματος των αποδυτηρίων. Το σύνηθες όταν κάποιος έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια σε επτά μήνες, είναι ν’αναζητήσει προορισμό, αλλά ο fullback παραιτείται απ’το να πετάξει. Ο Πορτογάλος αγκυροβολεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν είναι συγκρίσιμες οι πορείες, ο Fabio είναι μακροβιότερος του Lucas κι ο Coentrao προσγειώθηκε με περισσότερο τουπέ απ’τον Silva. Επιπλέον, τον μπακ τον ενέκρινε ο προπονητής του τότε, ενώ στον μέσο πίστεψε μόνο ένας λαϊκός που έκανε πρεμιέρα στην αθλητική διαχείριση φάντασμα της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε κάθε περίπτωση, δύο υπολειμματικοί παίκτες για τον Ζινεντίν Ζιντάν με μια επιφύλαξη: ο ένας ήταν δηλωμένος για να χρησιμοποιηθεί κι ο άλλος ζούσε στο πίσω μέρος των περισσευμάτων. Συναντάμε επίσης μια άλλη σημαντική διαφορά: ο ένας είναι φίλος του Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο άλλος, μόνο συμπαίκτης.


Με συμβόλαιο μέχρι το 2019

Ο Coentrao κλείνει τα 29 το Μάρτιο, μια ηλικία που προμηνύει ένα ανοιχτό μέλλον για το επάγγελμα. Αν και η πραγματικότητα υπαγορεύει το αντίθετο. Η συμβατική σχέση με το λευκό club φτάνει μέχρι το 2019, ένα οικονομικό κι αθλητικό βασανιστήριο για όποιον αναλύει το παρόν του αγοριού. Ο Ιούλιος του 2011, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κατέβαλε 30.000.000 € στη Μπενφίκα στη δεύτερη σεζόν του Μουρίνιο στο τιμόνι της ομάδας, μένει μακριά. (Περιττό να πούμε ότι το δίδυμο έχει τον ίδιο μάνατζερ). Το καπρίτσιο του «Μου» -υπό το φτερό του συμπατριώτη συμμετείχε σε 63 παιχνίδια σε δύο σεζόν-, κατέληξε σταδιακά να χάσει τον ρόλο υπό τον Αντσελότι -37 αναμετρήσεις σε ίδιο διάστημα-. Πριν φορέσει τα λευκά, είχε ζήσει ένα νομαδικό διάστημα απ’την εκπαίδευσή του στην Río Ave. Πέρασε από Λισαβόνα, Madeira ή Σαραγόσα, όπου σε 5 μήνες είχε 7 φτωχά αγωνιστικά λεπτά. Ο τελευταίος δανεισμός στη Μονακό για ν’αποκατασταθεί, κατέληξε με μισή σεζόν χωρίς να παίξει.

Δεν έχουμε ξεχάσει τις πολλές χειρονομίες της συνενοχής που συνδέουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Fabio Coentrao. Από εκείνο το μοναδικό χτύπημα στο κεφάλι στη φισούνα του Mendizorroza -στην Vitoria- που κυνήγησαν οι τηλεοπτικές κάμερες, μέχρι το πλήθος ενεργειών που δείχνουν τη φιλία που ενώνει τους δύο παίκτες. Οι σταθεροί στις προπονήσεις δεν εκπλήσσονται πλέον όταν παρατηρούν πόσο συχνά μοιράζονται όχημα για να πάνε στην δουλειά, με το «7» ως οδηγό. Ούτε παραξενεύει κανέναν που ο Cristiano έχει μετατραπεί στον προστάτη του συμπαίκτη του. Μιας και δεν τον συνοδεύει η απόδοση, το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης έχει συσπειρωθεί έναντι των κριτικών που υποστηρίζουν ότι είναι ακατανόητο το ότι το club προσφέρει καταφύγιο σ’έναν ποδοσφαιριστή που προσφέρει τόσες αμφιβολίες επαγγελματικά. Ωστόσο, η ηγεσία, με το αφεντικό επικεφαλής, κατανοεί ότι η συντροφιά του Fabio είναι βέλτιστη για τον Cristiano. Δεν είναι κάτι νέο: η Barça επιμήκυνε ήδη την καριέρα του αναπληρωματικού τερματοφύλακα, Pinto, για την ικανοποίηση του Messi.


Όταν μια ομάδα εξαρτάται τόσο από έναν παίκτη, συναινεί ή ικανοποιεί κάθε ιδιοτροπία του αστέρα. Ο Μέσι βρέθηκε στ’αποδυτήρια με τον Pinto και προώθησαν μια φιλία που οδήγησε τον Γκουαρντιόλα να παραιτηθεί απ’τον ανταγωνισμό σε μια θέση τόσο βασική όπως του τερματοφύλακα. Ήταν καλύτερο να’χει ικανοποιημένο τον αστέρα, παρά να αισθάνεται ο Valdes την επίδραση ενός πιο εξειδικευμένου αντιπάλου. Και κανείς δεν επέπληττε όταν ο Ανδαλουσιανός τερματοφύλακας δέσμευε, χρόνο με το χρόνο, μια ύποπτη συνέχεια υπό κανέναν αθλητικό πήχη. Κάτι παρόμοιο επιτρέπει η Ρεάλ Μαδρίτης στον Coentrao. Το αριστερό μπακ εμφανίζεται ορφανό με τον τραυματισμό του Μαρσέλο, αλλά ο Ζιντάν πρέπει να εφεύρει λύσεις γιατί στερείται πρώτης ύλης για τη θέση. Δεν έχει σημασία, κανείς δεν θέλει να ερεθίσει τον καλύτερο της ομάδας. Είναι το τίμημα που δέχονται να καταβάλλουν όταν έχεις στην ομάδα σου δύο απ’τους μεγαλύτερους παίκτες της σύγχρονης ιστορίας του ποδοσφαίρου. Οι συνάδελφοι, σ’αυτή την περίπτωση, επωφελούνται επίσης. Ο εφησυχασμός της εξουσίας με τη μορφή βάζει τους δευτερεύοντες επικεφαλής της συνοδείας. Ο ένας εξαντλήθηκε ήδη. Για τον άλλο μένει μόνο να μάθουμε πότε θα κουραστεί να εμφανίζεται στα credits μετά από τόσο καιρό στο τίποτα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.