News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το καλύτερο δώρο για τον Zidane

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Του Jesus Sanchez


Ήταν τα πρώτα γενέθλια του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Μαδρίτης. Ο άνθρωπος που έχει κατασκευάσει με επιτυχία τη μοίρα της λευκής ομάδας γιόρταζε έναν χρόνο επιτυχιών στον πρώτο αγώνα του 2017 στο Μπερναμπέου, τον πρώτο επίσης με το έμβλημα του παγκόσμιου πρωταθλητή στο στήθος, τον πρώτο ενάντια σ’έναν τρομερό αντίπαλο, όπως η Σεβίλλη σ’ένα τουρνουά εκτιμώμενο (αν και λιγότερο απ’το Champions League ή τη la Liga) που ονομάζεται Copa del Rey, που την περασμένη σεζόν είχε σταλεί στον κάδο των απορριμμάτων με μια επική γκάφα. Η γιορτή είχε ένα πρόγραμμα εξαιρετικών εκδηλώσεων: θρίαμβος της Μαδρίτης στο καλύτερο παιχνίδι της σεζόν στο σπίτι. Ήταν μια αδιαμφισβήτητη νίκη (3-0) με δύο γκολ απ’τον James, ο οποίος φάνηκε, για να προαναγγείλει την λευκή πρόκριση στους 8.

Το σερί των αποτελεσμάτων, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 38 παιχνίδια, εξακολουθεί να΄χει ανοσία σε απουσίες, αντιπάλους, στις διάφορες διοργανώσεις και στα σενάρια. Η Σεβίλλη απογοήτευσε. Η ανταπόκρισή της, όντας η τρίτη ομάδα της Laliga, ήταν απρόσμενη. Η πρόθεση ήταν να’ναι πρωταγωνίστρια, αλλά περιορίστηκε σε κομπάρσος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αδύνατο να μπει πιστοποιητικό θανάτου σε μια τόσο καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να κάνει έκκληση σ’όλα τα θαύματα του Pizjuán για να βγει ζωντανή απ’το μπέρδεμα που την έβαλε η μελαγχολική απόδοσή της χθες. Ούτε και θα πρέπει να αυτομαστιγωθεί πολύ. Απλά, ο αντίπαλός της μπήκε μπροστά.


Μια ομάδα που μπορεί να προφυλάξει τον Cristiano για ξεκούραση την ημέρα στην οποία λείπουν επίσης λόγω τραυματισμού οι Μπέιλ, Ράμος, Πέπε, Kovacic και Lucas Vázquez, είναι αυτή που έχει αφθονία των μυών στο ρόστερ της. Όπως ήταν γνωστό, αυτή που διαχειρίζεται ο Ζιντάν έχει πτυχή bodybuilder. Η τύχη του Zizou είναι ακριβώς αυτή. Και γνωρίζει να χειριστεί με αρμονία το τρομερό ανθρώπινο δυναμικό της Μαδρίτης. το άγγιγμά του είναι εξαιρετικό. Ο James, ο οποίος είχε βγει καμένος απ’την Ιαπωνία, ήταν βασικός στην πολλοστή προσπάθεια να εγκαταλείψει τη μονάδα εγκαυμάτων. Το κατάφερε. Το Μπερναμπέου σηκώθηκε όρθιο για να τον χειροκροτήσει όταν αντικαταστάθηκε. Ο Zizou δεν ανακατεύτηκε στους δύο φορ, κάτι πολύ ασυνήθιστο που είχε συμβεί μόνο στη Βαρσοβία, και πόνταρε στον Morata. Κανένα σημάδι του BBC, κάτι που πλέον δεν πονάει τη Μαδρίτη. Έβαλε τον Asensio και φαίνεται ότι το μόνο στο οποίο δεν επιτρέπεται να πειραματιστεί, είναι το κέντρο με τους Casemiro, Modric και Kroos, αυτό του ενδέκατου στο Μιλάνο. Ο πυρήνας φετίχ λειτούργησε σαν ρολόι.

Ο Sampaoli είχε εκπλήξει αφήνοντας Pareja και Vietto στον πάγκο, ποντάροντας στον Ganso  ως δεκάρι και με τον Nasri στην εντεκάδα. Ο Αργεντινός προπονητής είχε προειδοποιήσει ότι ήθελε να’ναι πρωταγωνιστής, ότι το οικοσύστημά του ήταν το αντίπαλο μισό. Η Μαδρίτη είχε την αρετή να τον κλειδώσει στο δικό του, να τον μετατρέψει σε δευτερεύον σε μια ταινία που δεν είχε φανεί όλη τη σεζόν.

Η λευκή ομάδα εξέπληξε με μια υψηλή πίεση. Η θεραπεία Pintus λειτουργεί καλύτερα από ό, τι φαίνεται να το κάνει αυτή του Nasri. Χωρίς το BBC είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί, φυσικά, αλλά η Μαδρίτη αφοσιώθηκε στο να δυσκολέψει την έξοδο της μπάλας της Σεβίλλης, μπερδεμένη απ’την ορμή των Kroos, Morata, Asensio και James. Σε μία απ’αυτές τις δυσκολίες, ο Casemiro έκλεψε την μπάλα απ’τον N'Zonzi και την έδωσε στον James. Το χρυσό αριστερό του Κολομβιανού, το καλύτερο αριστερό πόδι του ρόστερ την έστειλε στο τέρμα του Ρίκο μ’ένα σουτ που ήταν μια απόλαυση στην εκτέλεσή του. Φαίνονταν σχεδιασμένο με μοιρογνωμόνιο. Ο James βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να εξιλεωθεί. Θύμισε απλά τον παίκτη που ήταν στην πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη.

Η Σεβίλλη κατηγόρησε το γκολ, αλλά ίσως περισσότερο το σχέδιο του Ζιντάν, του οποίου η καταγωγή στα παιχνίδια γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Ενθαρρυμένη απ’τον τρόπο αυτό, με όλη την ομάδα συνδεδεμένη μ’ένα καλώδιο υψηλής προσοχής και με μια μεγάλη στάση, με το σεβασμό στον αντίπαλό της και τον ανταγωνισμό που άξιζε η μέρα, η Μαδρίτη κατέκλυσε τον αντίπαλό της για 20 λεπτά. Έπαιξε πραγματικά καλά. Ήταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στο Μπερναμπέου σε αρκετές σεζόν. Θα μπορούσαν να σκοράρουν οι Modric, με ψαλιδάκι μετά από μία υπέροχη κίνηση, και Morata, σε μια προσωπική ενέργεια, μια απ’τις δικές του. Λίγο αργότερα το έκανε ο Varane, σ’ένα άλλο κόρνερ του Kroos, ο οποίος ευλόγησε τα 27α γενέθλιά του με άλλη μια ασίστ απ’την γωνία.


Η ομάδα του Sampaoli ξέφτισε. Είχε πολλά προβλήματα στο να βγάλει τη μπάλα παίζοντας. Οι παίκτες της αντάλλασσαν τις θέσεις τους χωρίς μεγάλα αποτελέσματα. Κι ο Mateu Lahoz, του οποίου η ρύθμιση είναι πολύ μοναδική, κατέληξε να την αναστατώσει. Ίσως με άλλον διαιτητή, το ελαφρύ κράτημα του Carvajal στον Iborra να’ταν πέναλτι. Με τον valenciano διαιτητή κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει. Τιμωρεί τις επαφές και λίγο αργότερα αποφεύγει τα φάουλ. Ή το αντίθετο. Έχει μετατραπεί σ’έναν χαρακτήρα μ’αυτό, φυσικά, και επειδή ο Μουρίνιο τον επαίνεσε. Αλλά δεν θα πρέπει να ενθαρρύνεται τόσο επειδή με τόσα λάθη μετατρέπει τα ματς σε πανηγύρι. Ναι, έδωσε το πέναλτι στον Modric που έφερε το 3-0. Το έβαλε ο James αριστοτεχνικά (43ο λεπτό). Το σκορ ήταν δίκαιο με τη Μαδρίτη κι αυστηρό με την Σεβίλλη, η οποία θα μπορούσε να μειώσει την απόσταση σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά ούτε ο Correa ούτε ο Iborra δεν ευστόχησαν.


Η Μαδρίτη ήταν έξυπνη μετά το ημίχρονο. Ανέλαβε ν’αρνηθεί το γκολ που θα επέτρεπε στην Σεβίλλη να επιστρέψει στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Sampaoli, αγνώριστη, επιτέθηκε περισσότερο κι εκτέθηκε σε μια αντεπίθεση που θα μπορούσε να’ναι η τελευταία σταγόνα, αλλά δεν ήταν επίσης υπερβολικά ακριβής στο γκολ. Ο Casilla, άψογος μαζί με τους Nacho και Varane, έκοψε όλη τη δουλειά. Και η Μαδρίτη ξεκίνησε το 2017 περίφημα. Τραγουδώντας με γκολ το χρόνια πολλά στον μεγάλο συγγραφέα της, τον Ζιντάν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.