News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το άστρο του Zidane δίνει τη θέση του σ’ένα masterclass του προπονητή

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Ξεπερνά τον Sampaoli με τον Ρονάλντο στις κερκίδες και τον Μπενζεμά στον πάγκο


Τέλειωσε αυτό με το άστρο του Ζιντάν, όπως έχει μπορέσει να διαπιστώσει ο Sampaoli και η Σεβίλλη του, με την διαμάχη στην άκρη. Πίσω απ’αυτά τα 38 παιχνίδια χωρίς να κλείνει το γόνυ υπάρχει πολύ περισσότερο από τύχη, θαυματουργές εμφανίσεις ή απλές στιγμές έμπνευσης των πολλών και καλών παικτών που έχει στη διάθεσή του. Υπάρχει προπονητής κι αποφάσεις που εκπλήσσουν, αλλά που καταλήγουν να τον δικαιώνουν.

Το άστρο έχει πάει μακριά κι έχει δώσει τη θέση του σ’έναν κύριο τεχνικό, τον ίδιο που είναι σε θέση να εκπλήξει έναν Sampaoli που εμφανίστηκε στο Santiago Bernabeu γεμάτος λόγους για να θεωρηθεί ένας μεγάλος προπονητής. Λοιπόν, έχει φτάσει ο Ζινεντίν Ζιντάν κι έχει εκπλήξει τους πάντες αφήνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις κερκίδες, τους Μπενζεμά και Keylor Navas στον πάγκο και την ομάδα του να πιέζει όσο λίγες ομάδες είναι σε θέση να κάνουν.

Αποδείχθηκε περίεργο να βλέπεις τη Ρεάλ Μαδρίτης να πιέζει τον αντίπαλο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αν και είναι αλήθεια ότι τελείωσε το παιχνίδι πιέζοντας στο αντίπαλο μισό. Ούτε οι πιο παλιοί της θέσης θυμούνται να βλέπουν τους madridistas να καλύπτουν τρύπες και να πνίγουν τον αντίπαλο, όπως το έκαναν οι Morata, Asensio, Modric, Casemiro και σία. Η Σεβίλλη, η οποία θα έπνιγε την Ρεάλ Μαδρίτης, κοκκίνισε με τη μπάλα στα πόδια της. Υπέφερε. Κι αυτός που θα υπέφερε, απολάμβανε κι έπαιζε με τη μία. Περίεργο.

Ο Ζιντάν αποφάσισε να βάλει στο χόρτο μια ασυνήθιστη εντεκάδα, σπάνια κι ακόμα και παράξενη σε πολλούς. Η κίνηση θα μπορούσε να εκπλήξει και σε κάποιους φάνηκε να περιφρονεί τον αντίπαλο και την διοργάνωση, αφήνοντας τον CR7 στις κερκίδες. Ο Γάλλος έψαχνε ν’αφήσει χωρίς απάντηση την Σεβίλλη και, παρεμπιπτόντως, να στείλει ένα μήνυμα προς τους παίκτες του, ότι είναι όλοι σημαντικοί, ότι έχουν το μερίδιό τους συμμετοχής στην συνεχή επιτυχία που φαίνεται να καταδιώκει την Ρεάλ Μαδρίτης απ’τον Zizou.


Ο madridista προπονητής έστειλε ένα μήνυμα στην Ιαπωνία, πριν απ’τον ημιτελικό, λέγοντας ότι είχαν προγραμματίσει τα πάντα. Και το απέδειξε με το παραπάνω. Με το σχεδιασμένο διάλειμμα του Ρονάλντο, το όχι τόσο του Μπενζεμά και μια βασική ομάδα με πείνα και ικανή να τρέξει απ’το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κι όλοι εξίσου, έριξε στο καναβάτσο μια Σεβίλλη ανίκανη ν’απαντήσει. Δεν θα’ναι ο Ζιντάν ο μεγάλος προπονητής που πολλοί θέλουν να δουν σε άλλους;

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.