News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Sampaoli: «Θέλουμε υψηλή πίεση, να’χουμε τη μπάλα και να πνίξουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Του Juan Castro

Ο προπονητής της Σεβίλλης υποδέχεται τη MARCA στο σπίτι του για να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο


31η Δεκεμβρίου. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι στους δρόμους λίγες ώρες πριν την υποδοχή του χρόνου εδώ, στη Σεβίλλη, μια ομάδα που θα παίξει τρία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε μόλις 12 ημέρες. Ο Jorge Sampaoli (Casilda, Αργεντινή, 1960) βγαίνει για να μας υποδεχτεί στο σπίτι του. Μόλις τελείωσε την άσκηση στο μικρό του γυμναστήριο και μας καθηλώνει γρήγορα μιλώντας για ποδόσφαιρο. Πρόκειται για έναν τεχνικό εννοιών, απομακρυσμένο απ’το μάρκετινγκ που περιτριγυρίζει ένα άθλημα που, λέει, αγαπάει τόσο... που μερικές φορές βαριέται με το παιχνίδι που παίζεται σήμερα. Με την τωρινή Σεβίλλη του προσπαθεί να περάσει στην ιστορία.

Μην το αρνείστε: είστε ο τεχνικός της μόδας στην Ισπανία. Πώς τα πάτε;

Είναι όλα πολύ γρήγορα εδώ και είμαι ικανοποιημένος, και ταυτόχρονα σε εγρήγορση γιατί μέσα στους επόμενους μήνες, να μην το ξεχνάμε, θα πρέπει να εδραιώσουμε ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, και, επιπλέον πρέπει να καθορίσουμε στα διάφορα τουρνουά.

Πώς πήρατε την τριπλή αναμέτρηση ενάντια στη Μαδρίτη;

Ήταν ένα πλήγμα. Θα προτιμούσα να την είχα αποφύγει. Πρόκειται για ένα τελικό του Champions League ... στο κύπελλο. Έχουν μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσουν, με μεγάλη συνέπεια. Θα’ναι τρεις αγώνες πολλής ψυχικής και σωματικής εξάντλησης.

Πώς θα τους παίξετε;

Η ιδέα μας είναι να βάλουμε τη Μαδρίτη στο γήπεδό της. Αν το παιχνίδι γίνει στην περιοχή μας, θα υποφέρουμε τους επιθετικούς της, οι οποίοι είναι αστέρες. Ο στόχος είναι να’χουμε υψηλή πίεση, να τους πνίξουμε στην έξοδο της μπάλας τους και να πάρουμε μεγαλύτερη κατοχή απ’αυτούς, να’χουμε τη μπάλα. Η πρόκριση είναι ένα όραμα, μια πιθανότητα, αν και δύσκολη, σχεδόν ανέφικτη, αν στραφούμε στην ιστορία.

Πόσους αγώνες της Μαδρίτης έχετε δει αυτές τις μέρες;

Να θυμηθώ, τουλάχιστον τους τελευταίους τέσσερις, σίγουρα.

Η Μαδρίτη παίζει σε διάφορα στοιχεία. Φοβάστε την αντεπίθεσή της;

Αυτό εξουδετερώνεται με παιχνίδι. Αν έχουμε έλεγχο κι άμεση ανάκτηση της μπάλας, οι κόντρες είναι λιγότερες.

Ο Modric είναι κλειδί;

Είναι μοναδικός, λόγω της δυναμικής του, προωθείται και ξεκινά. Αν αυτός κι ο Kroos διαχειριστούν τον αγώνα, θα’ναι επικίνδυνο για μας.

Είστε ποδοσφαιρικός κι ο Ζιντάν ήταν ένα είδωλο υπό αυτή την έννοια. Πώς θα’ναι να τον αντιμετωπίσετε;

Ένα κίνητρο. Τον σέβομαι πολύ. Και τώρα έχει καταφέρει να ενοποιήσει το στιλ του σε λίγο χρόνο. Οι αριθμοί του είναι εκεί.

Δεν πιστεύετε ότι η Μαδρίτη έχει καλύτερους αριθμούς σε σχέση με το παιχνίδι που αναπτύσσει;

Ίσως μερικές φορές δεν είναι ηχηρή στο παιχνίδι, αλλά καθορίζει με τους αστέρες της. Το σερί της των 37 παιχνιδιών δεν είναι τυχαίο. Η ομάδα έχει σαφές το πώς παίζει.

Ο Ramos ίσως να παίξει στη δεύτερη ή στην τρίτη αναμέτρηση. Σας έβαλε γκολ ήδη στο Super Cup. Προπονηθήκατε στο πώς να τον σταματήσετε;

Είναι απρόβλεπτος και δύσκολο να τον μαρκάρεις λόγω του θάρρους του, αλλά θα το προσπαθήσουμε. Μας άφησε ήδη χωρίς ένα Κύπελλο...

Αν Μπάρτσα και Ρεάλ Μαδρίτης χαλαρώσουν, μπορεί η Σεβίλλη να κερδίσει το πρωτάθλημα;

Είναι πολύ δύσκολο να πέσουν και οι δύο ταυτόχρονα και, επιπλέον, είναι περίπλοκο για την Σεβίλλη ν’αντέξει σε τρεις διοργανώσεις με το ρόστερ που έχουμε. Είναι ένα ρίσκο.

Λέγατε πάντα ότι ο Μέσι είναι εκτός συναγωνισμού στο πάνθεον του ποδοσφαίρου. Αλλά, πού βρίσκεται ο Κριστιάνο στην ιστορική εξέταση;


Ο Cristiano είναι ένας μεγάλος παίκτης, ειδικά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ένας αποφασιστικός και καθοριστικός ποδοσφαιριστής. Το μόνο πρόβλημά του είναι ότι, το αποκορύφωμά του, συνέπεσε με την παρουσία του Μέσι, που είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, ή σχεδόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.