News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane υπολογίζει τον James

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Των Carlos Carpio και Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Ο Γάλλος σβήνει τη φωτιά του Mundial και λέει στον Κολομβιανό ότι τον εμπιστεύεται


Τα λόγια του James μετά την κατάκτηση του Mundial Συλλόγων θα μείνουν αποτυπωμένα για πάντα στις εφημερίδες, αλλά στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλέον ιστορία. Η υπόθεση έκλεισε. Κανένα σημάδι του θυμού του Κολομβιανού στο Valdebebas. Το madridista 10 δεν θα φύγει απ’το λευκό σύνολο αυτόν τον Ιανουάριο. Κι ούτε μένει θυμωμένος ή κατσουφιασμένος -τουλάχιστον για την ώρα-, αλλά πεπεισμένος ότι μπορεί ακόμα να πετύχει στο Santiago Bernabeu. Νέο έτος, νέος James.

Την πυρκαγιά που προκάλεσαν τα λόγια του στη Γιοκοχάμα την έχει σβήσει με την επιστροφή ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος στην πρώτη προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τις διακοπές πήρε τον James στο πλάι για να μιλήσει μαζί του και να τον πείσει ότι είναι ένας σημαντικός παίκτης για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν του υποσχέθηκε καθεστώς βασικού, γιατί ο Ζιντάν δεν παντρεύεται κανέναν, -το’χει δείξει απ’την πρώτη ημέρα-, αλλά του έχει πει ότι θα’χει πολλά λεπτά από’δω μέχρι το τέλος της σεζόν. Και, φυσικά, ότι δεν θα λάβει υπόψη τα λόγια του μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Καμία τιμωρία.

Αν κι ο Γάλλος δεν συμμερίζεται τις δηλώσεις του και κατανοεί ότι δεν ήταν η καλύτερη στιγμή για να στείλει αυτό το μήνυμα, κατανοεί την απογοήτευση του James, μην έχοντας παίξει ούτε ένα λεπτό στον τελικό. Έτσι είπε στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή στο τετ α τετ που είχαν στο Valdebebas, όπου ο Κολομβιανός ανέλαβε επίσης το λάθος του.

Ένα θετικό τετ α τετ

Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση στην οποία ο James εξέφρασε τις αμφιβολίες του να συνεχίσει με την έλλειψη λεπτών και στην οποία ο Ζιντάν τον έπεισε να μην εγκαταλείψει τ’όνειρό του να πετύχει στη Ρεάλ Μαδρίτης τόσο σύντομα. «Σου έχω εμπιστοσύνη», του είπε ο Zizou, ο οποίος ανυπομονεί να’χει τον James πάντα εφόσον ανακτήσει αυτός την καλύτερη εκδοχή του. Ο προπονητής θέλει να αυξήσει το επίπεδο του στις προπονήσεις και να γίνει και πάλι ένας καθοριστικός παίκτης στους αγώνες. Ο ZZ ξέρει ότι έχει περίσσεια ποιότητα, αλλά του ζητά ένα συν το οποίο δίνουν άλλοι παίκτες, όπως ο Lucas Vázquez ή ο Isco: χιλιόμετρα, δουλειά, ένταση, δυνατά πόδια... Το άλλο ποδόσφαιρο, που έλεγε ο Camacho και που για κάποιο διάστημα ο Ζιντάν βλέπει να λείπει απ’τον James. Ως εκ τούτου, η έλλειψη λεπτών του κατά το τελευταίο έτος, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια.

Ο Zizou είχε ξεκάθαρο ότι η υπόθεση James ήταν το πρώτο ζήτημα που έπρεπε να επιλύσει μετά την επιστροφή απ’τις διακοπές. Έτσι, με το συνηθισμένο μαλακό του χέρι, το πρώτο που έκανε ήταν να τον υποδεχτεί στη Ciudad Deportiva με μια αγκαλιά. Μια χειρονομία αγάπης πριν τον καλέσει για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Το πρώτο βήμα το έκανε ο Ζιντάν κι ο James ανταποκρίθηκε μιλώντας με ειλικρίνεια και δουλεύοντας σκληρά στο χόρτο. Η στάση του ήταν πολύ θετική σ’αυτές τις πρώτες προπονήσεις μετά τα Χριστούγεννα.

Αλλά ο Ζιντάν δεν ήταν ο μόνος που έχει μιλήσει με τον James. Ο Sergio Ramos τον έχει κάνει επίσης ν’αναθεωρήσει μετά τις δηλώσεις του και τον έχει καλέσει ν’ακολουθήσει την ίδια πορεία με το υπόλοιπο των συμπαικτών του: να δουλέψει και να περιμένει την ευκαιρία.


Σβήνοντας τη φωτιά, στο χέρι του James είναι να μιλήσει τώρα στον αγωνιστικό χώρο. Και το έτος ξεκίνα δυνατά, με τρία συνεχόμενα παιχνίδια εναντίον της Σεβίλλης. Όλα εξίσου σημαντικά, διότι ο Ζιντάν θέλει το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Έτσι ο Κολομβιανός έχει τώρα μια χρυσή ευκαιρία για αξιώσει, επειδή θα’χει λεπτά σ’αυτές τις αναμετρήσεις, περισσότερα μετά απ’τους τραυματισμούς των Lucas και Bale.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.