News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane χρειάζεται τους υπερήρωές του

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Του David G. Medina

Το BBC έχει 23 γκολ λιγότερα! απ’την περασμένη σεζόν


Γίνεται πολλή συζήτηση, τις τελευταίες εβδομάδες, για τις αμυντικές αδυναμίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Η αιμορραγία του παθητικού στις αναμετρήσεις του Pizjuán εναντίον της Σεβίλλης και η ευκολία με την οποία η Θέλτα έβαλε τέσσερα γκολ στα προημιτελικά του Copa del Rey έχουν βάλει στο στόχαστρο το αμυντικό σύστημα του Ζιντάν, ο οποίος αναζητά απεγνωσμένα λύσεις ενώπιον των απουσιών, για τις επόμενες εβδομάδες, θεμελιωδών αμυντικών όπως οι Carvajal και Μαρσέλο.

Αλλά η άμυνα δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος για τον Γάλλο προπονητή, ο οποίος γνωρίζει ότι μία απ’τις βάσεις για να παλέψει του για πρωτάθλημα και το Champions League, τους τίτλους που τους μένουν στο παιχνίδι αυτή τη σεζόν, είναι ν’ανακτήσει τη βάναυση επιθετική πυγμή την οποία έχει δείξει η Μαδρίτη τους τελευταίους καιρούς. Αυτή που αντιπροσωπεύουν σε λευκό madridista μ’ένα αρκτικόλεξο, το BBC.

Και είναι ότι οι αριθμοί των galácticos επιθετικών της Μαδρίτης ζουν την χειρότερη στιγμή τους, από τότε που ο Μπέιλ εντάχθηκε το 2013 στο δίδυμο Cristiano -Μπενζεμά, τους δαιμόνιους συμπαίκτες στην επίθεση του Chamartin απ’το 2009.


Η ύφεση στο σκοράρισμα, όταν συγκρίνουμε τη σημερινή κατάσταση με τη Μαδρίτη άλλων σεζόν, είναι βάναυση. Μιλώντας πάντα γι’αυτό το στάδιο της σεζόν, το BBC είχε 57 γκολ στην πρώτη του σεζόν (13-14), άγγιξε ταβάνι με 65 γκολ μια σεζόν μετά με τον Αντσελότι κι έφτασε τα 61 κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Τώρα, όταν ο Ιανουάριος πλησιάζει στο τέλος του, έχουν μόλις 38 γκολ. Ή, μ’άλλα λόγια, 23 λιγότερο απ’ότι 12 μήνες πριν, και 27 σε σχέση με το 2015.

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι ο μακροχρόνιος τραυματισμός του Gareth Bale είναι ζωτικής σημασίας γι’αυτή την καταβόθρα στην απόδοση. Αλλά τα λεπτά που έχουν παίξει συνολικά οι τρεις τους αυτής της σεζόν, 5134 μεταξύ όλων των τουρνουά, είναι μόλις επτά λιγότερα από εκείνα που είχαν στα πόδια τους, πριν από ένα χρόνο. Εξ ου και η διαφορά των 23 γκολ είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο που αναγκάζει τον Ζιντάν ν’ανακτήσει τους υπερήρωές του, τους άνδρες απ’τους οποίους εξαρτάται από το λευκό μέλλον.

Σε ατομικό επίπεδο, αυτός που έχει μειώσει περισσότερο τις επιδόσεις του, τόσο σε γκολ όσο και συναισθήματα στο γήπεδο, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έχει φτάσει στον Ιανουάριο με 32, 36 και 27 γκολ. Ενώ τώρα έχει μόνο 19, προσθέτοντας τις πέντε διοργανώσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει ήδη η Μαδρίτη.


Εν αναμονή της επιστροφής του Μπέιλ

Ο CR7 δεν είναι ο μόνος, σε κάθε περίπτωση, που δεν δείχνει την καλύτερη έκδοσή του. Ο Μπενζεμά διασχίζει μια λακκούβα παιχνιδιού και πυγμής που αντανακλάται στο να περάσει απ’τα 21 γκολ που είχε τον Ιανουάριο του 2016, στα 12 που έχει αυτή τη στιγμή. Η περίπτωση του Γάλλου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι κριτικοί τον έχουν κατηγορήσει πάντα ότι δεν έχει την απαραίτητη πυγμή για να φορά το 9 της Ρεάλ Μαδρίτης. Παιχνίδια όπως της Τετάρτης στο Balaídos, όπου ο Karim δεν πρόσφερε τις καλύτερες επιδόσεις του, κάνουν μόνο να δοθούν επιχειρήματα στους επικριτές του.

Ίσως η μόνη δικαιολογημένη περίπτωση να’ναι του Bale που από τότε που τραυματίστηκε ενάντια στην Sporting de Portugal έχει χάσει τα τελευταία 14 παιχνίδια. Λόγος περισσότερο από επαρκής για να κατανοηθούν τα επτά γκολ του, ο χειρότερος αριθμός από τότε που ήρθε στο Chamartin: 10, 14 και 13 ήταν τα γκολ του σ’αυτό το σημείο στις πρώτες τρεις σεζόν του.


Όταν απομένουν ακόμα εβδομάδες έτσι ώστε ο Gareth να’ναι ένας ακόμη για τον Ζιντάν, η ευθύνη του γκολ για να βγει απ’την τωρινή λευκή λακκούβα περνά απ’την επανάκτηση της έκδοσης σκοραρίσματος των Κριστιάνο και Μπενζεμά. Η Real Sociedad, η έκπληξη της κατάταξης ως πέμπτη, αναμένεται αύριο κι ο Zizou ξέρει ότι χρειάζεται τα μεγάλα του αστέρια για να ξεχάσει την επίπληξη των τελευταίων εβδομάδων.


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.