News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benzema είναι θρύλος

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Του David G. Medina

Αποφασιστικός εναντίον των Σπόρτινγκ, Μπορούσια και Σεβίλλη, το γκολ του στο Pizjuán έσωσε το σερί της Μαδρίτης


Ο Karim Benzema βιώνει μια απ’τις καλύτερες στιγμές του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από ένα ξεκίνημα στη σεζόν στο οποίο η ώθηση του Álvaro Morata άνοιξε τη συζήτηση για την αντικατάστασή του, ο Γάλλος έχει ξαναπετάξει. Και το έχει κάνει με γκολ, κύριο επιχείρημα των πολλών που τον επικρίνουν, από τότε που βρέθηκε στο Santiago Bernabeu το 2009.

Το νυν ειδύλλιό του με το γκολ μετρά έξι γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια του. Το σερί, λέξη της μόδας στη σημερινή Μαδρίτη, ξεκίνησε με μια ντομπλέτα στην επίσκεψη της Μπορούσια στο Bernabeu. Στη συνέχεια, ήρθε το θεαματικό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όπου τόσο η América στα ημιτελικά, όσο και η Kashima, στον μεγάλο τελικό, νικήθηκαν από έναν γάτο -Mourinho dixit- ο οποίος σταμάτησε πριν καιρό το κυνήγι με γάντια. Γρανάδα και Σεβίλλη, υπό αυτή την έννοια, είναι τα τελευταία του θύματα και η επίδειξη στο 2017 ξεκίνησε τόσο καλά όσο τέλειωσε στο 2016.

Αυτή τη σεζόν, επιπλέον, ειδικεύεται στα καθοριστικά γκολ. Σε γκολ που, όταν τελειώνει ο χρόνος, είναι ζωτικής σημασίας για τη Μαδρίτη. Αυτό συνέβη σε δύο αναμετρήσεις κλειδιά στο Champions League, καθώς τόσο το νικητήριο γκολ στη Λισσαβώνα εναντίον της Σπόρτινγκ όσο και η ντομπλέτα ενάντια στη Borussia στο Μπερναμπέου έφεραν την υπογραφή του Γάλλου.

Εναντίον της Σεβίλλης την περασμένη Πέμπτη, το γκολ του χρησίμευσε για την ισοπαλία... και για να σώσει το αήττητο σερί. Η Μαδρίτη έχανε 3-1 επτά λεπτά πριν το τέλος και οι ευστοχίες των Ramos, με πέναλτι, και Karim, σε μια θεαματική ατομική ενέργεια, χρησίμευσαν για να συνεχιστεί το σερί των 40 αήττητων παιχνιδιών. Μάλιστα, το μεγαλύτερο του ισπανικού ποδοσφαίρου αφήνοντας πίσω τη Barcelona του Luis Enrique.

Στο κυνήγι του Gento

Όλο αυτό έρχεται μόλις ακριβώς έχει ξεπεράσει στον πίνακα των σκόρερ έναν λευκό μύθο, τον Emilio Butragueño. Ο Γύπας, σύμβολο της δεκαετίας του 80' και ηγέτης της Πεντάδας, άφησε το σημάδι του με 171 γκολ. Ο Μπενζεμά έχει φτάσει πλέον τα 173 και κοιτά λοξά τον επόμενο στη λίστα, τον Francisco Gento. Έναν άλλο μύθος απ’τον οποίο τον χωρίζουν μόλις εννέα γκολ. Δηλαδή, μια ανάσα.

Ο Γάλλος έχει καλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος από μια πλειάδα ιστορικών madridistas. Το 0,51 γκολ του ανά παιχνίδι αφήνει πίσω τον Butragueño (0,37), τον Santillana (0.45) και τον ίδιο τον Ραούλ, ο οποίος έβαλε τα 323 γκολ του μ’ένα μέσο όρο 0,44 ανά αγώνα.


Όλα αυτά, ανακατεμένα σ’ένα σέικερ, δίνουν κάθε δικαίωμα στον Karim να θεωρείται ένας θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, ομάδα που συνηθίζει να σώζει με τα καθοριστικά του γκολ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.