News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μισή Liga στο Pizjuán

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Του Santiago Siguero

Σεβίλλη και Μαδρίτη έχουν μια σημαντική αναμέτρηση στη μάχη για τον τίτλο


Απ’το ματς δεν λείπει τίποτα. Κατ 'αρχάς, και κατά πάσα πιθανότητα επίσης και για τέλος, Σεβίλλη και Μαδρίτη παίζουν απόψε μισή Liga στο Pizjuán. Οι λευκοί (σήμερα μοβ) σηματοδοτούν το βήμα του πρωταθλήματος, και η Σεβίλλη τους ακολουθεί με περισσότερους πνεύμονες απ’τον καθένα. Ακόμη κι απ’την ίδια τη Barça.

Για τη Μαδρίτη, η κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος είναι μια εμμονή, και σ’αυτή την επιθυμία επιδίδεται με τόλμη απ’την έναρξη της διοργάνωσης, ήδη απ’τον μακρινό Αύγουστο. Για τη Σεβίλλη, εν τω μεταξύ, πρόκειται για ένα όνειρο που μπορεί να μεταφραστεί σε πραγματικότητα απόψε, αν καταφέρει να’ναι η πρώτη που θα νικήσει την ομάδα του Ζιντάν. Υπό το χέρι του Sampaoli, ο hispalense σύλλογος έχει ως στόχο να κάνει το άλμα που θα του επιτρέψει μια δημιουργήσει μια σχεδόν αλχημιστική μεταμόρφωση: πέντε φορές νικήτρια στην δεύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, ονειρεύεται τώρα να εγκατασταθεί στο θρόνο της Ισπανίας. Ένα έργο που η συγκυρία των Μαδρίτη, Μπάρτσα κι Atleti, -φέτος βουβή- φτάνει σε τιτάνιες διαστάσεις.

Αναπόφευκτα, η μονομαχία φτάνει σημαδεμένη απ’τα γεγονότα της Πέμπτης. Το πέναλτι του Ramos, ο πανηγυρισμός του και η απάντηση της hispalense κερκίδας. Η Μαδρίτη αναμένει ένα φλεγόμενο περιβάλλον, αλλά δεν προβληματίζεται. Ούτε και σε Καλντερόν ή Camp Nou ήταν απλές, από συναισθηματικής σκοπιάς, οι επισκέψεις, απ’τις οποίες το λευκό θωρηκτό βγήκε αλώβητο, όπως στα τελευταία 40 παιχνίδια. Ο πρωτοπόρος αποδέχεται ως μέρος της παράστασης την πρόκληση των κερκίδων, ενώ στο γήπεδο ξεδιπλώνει όλο το οπλοστάσιό του. Ο Ζιντάν θα παρατάξει την καλή του ενδεκάδα, με τον Ramos στην άμυνα, φυσικά, το κέντρο φετίχ του και τον Λουκάς να κάνει για άλλη μια φορά τον Bale. Επιστρέφουν Modric και Κριστιάνο, δύο πυρηνικοί παίκτες στην ομάδα, τους οποίους ο τεχνικός τους προφύλαξε απ’την φθορά του κυπέλλου. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει σχεδιάσει αυτόν τον αγώνα από πριν απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Κάθε προσπάθεια έχει ζυγιστεί και μετρηθεί στις δοκιμές του Valdebebas για να προετοιμάσει μια έξοδο που η Μαδρίτη θεωρεί ραχοκοκαλιά στην σταυροφορία της στο πρωτάθλημα.

Απέναντι, μια Σεβίλλη που έχει κερδίσει το δικαίωμα να ονειρεύεται. Στο στράτευμα του Sampaoli δεν είχε περάσει απ’το κεφάλι να φτάσει σ’αυτό το στάδιο του πρωταθλήματος με πιθανότητες να αμφισβητήσει τους μεγάλους. Αυτή η στροφή της οντότητας σ’αυτή τη σεζόν, με τον Αργεντινό προπονητή επικεφαλής, έχει ως αποτέλεσμα μια ομάδα επιδεικτική και ταυτόχρονα φονική. Στη Laliga έχει πιάσει ταχύτητα πλεύσης και δεν φοβάται ν’αναμετρηθεί με κανέναν. Θέλει να βρεθεί μόνο έναν βαθμό πίσω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Θέλει να πάψει το τουρνουά να’ναι των τριών, ανοίγοντας σ’ένα εύρος τεσσάρων.

Τα πόδια στο έδαφος

Παρά αυτό το ξέσπασμα ενθουσιασμού μιας ολόκληρης πόλης βλέποντας μία απ’τις ομάδες τους ν’αγωνίζεται τους κολοσσούς, απ’το nervionense σύνολο προσπαθούν να διατηρήσουν τα πόδια στο έδαφος. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολλή ζωή. Το σημερινό αποτέλεσμα θα’ναι καθοριστικό σε περίπτωση ήττας, αν και η Σεβίλλη θα παράμενε εντός του στόχου της, που δεν είναι άλλος απ’την πρόκριση στο Champions League, καθώς ο άλλος τρόπος να την πετύχει θα’ναι η κατάκτηση του τροπαίου στο Κάρντιφ. Το δρόμο του Europa League τον έχει ήδη κλειστό.

Ο Sampaoli θα προτείνει ένα έντονο παιχνίδι, σκληρού ποδιού κι επιθετικού παιχνιδιού. Ο τεχνικός απ’την Casilda ξέρει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα παρατάξει σήμερα μια πραγματική ομαδάρα. Αυτό του Κυπέλλου εξαρτιόνταν απ’το πρώτο σκέλος. Η ομάδα του Ζιντάν θα βγει μ’αυτή την ένταση που την χαρακτηρίζει. Σύγκρουση τρένων όσο αφορά τον ρυθμό και το επιθετικό ποδόσφαιρο. Η ποιότητα θα’ναι αυτή που θ’αποφασίσει τελικά, αλλά οι sevillistas γνωρίζουν ότι παίζουν μ’έναν παραπάνω όταν ο αγώνας παίζεται ανάμεσα στους τοίχους του γηπέδου τους.


Και με την καλή ομάδα, φυσικά, με την είσοδο σ’αυτήν παικτών που έμειναν έξω απ’την αρχική την Πέμπτη, όπως οι Nasri και Vitolo, ή όπως αυτών που ούτε καν έπαιξαν όπως οι Ρίκο, N'Zonzi ή Mariano. Η αμφιβολία θα’ναι μεταξύ Franco Vázquez και Γιόβετιτς. Ο Sampaoli θέλει να βάλει ένα χαμόγελο στη Laliga. Ματσάρα ενόψει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.