News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια κρίση στις δύο πλευρές

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Ο Zizou έχει στις πλευρές το μεγάλο του πρόβλημα, αναγκασμένος να εφεύρει σε κάθε παιχνίδι


Τη μέρα που γίνεται η επίσημη φωτογράφιση, σχεδόν πάντα τον Σεπτέμβριο, η Μαδρίτη επέδειξε μύες όσο λίγοι στο θεαματικό της ρόστερ. Φέτος, μετά την κατάκτηση του Champions League, του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και ξεκινώντας τη Liga ως ένας πυροβολισμός, ακόμα περισσότερο. 23 παίκτες, σχεδόν όλοι διεθνείς, ντουμπλαρισμένες θέσεις... Μια ομάδα, διαβεβαίωναν απ’το Bernabeu, "καλά φτιαγμένη, ισορροπημένη, στα μέτρα του Ζιντάν" ο οποίος είχε δώσει το ΟΚ στο ρόστερ, τον Αύγουστο.

Το περασμένο καλοκαίρι δεν υπήρξαν μεταγραφές. Παρέμεινε ο James, στην διαπόμπευση για όλη την διάρκεια της αγοράς. Morata, Asensio, Mariano και η επιστροφή του Coentrao, ήταν οι ενισχύσεις για το ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης. Αυτός ο τελευταίος, ο Πορτογάλος, επέστρεφε με την πρόθεση, έλεγαν, να εκμεταλλευτεί την τελευταία ευκαιρία του στην Ρεάλ Μαδρίτης. "Αυτή τη φορά ναι", διαβεβαίωναν απ’τη Μαδρίτη κι απ’το περιβάλλον του Πορτογάλου παίκτη.

Ο Fabio ήρθε στο λευκό club τον Ιούλιο του 2011 για 30 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν κατέληξε να ταιριάξει ποτέ. Μετά από τέσσερις σεζόν αποτυχιών πήγε στη Μονακό, απ’όπου, το περασμένο καλοκαίρι, επέστρεψε τραυματίας. Ο Coentrao επέστρεψε με μια μυϊκή ρήξη και με πολλή επιθυμία να πετύχει στη Μαδρίτη, διακηρύσσοντας «Θα γίνω αυτός που ήμουν, χωρίς αμφιβολία!», όπως έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα σε πλήρη διαδικασία ανάκαμψης, το Σεπτέμβριο. Αυτή η υποτιθέμενη επιθυμία να πετύχει έκανε τη Μαδρίτη να μην υπογράψει αντικαταστάτη για τον Μαρσέλο, για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι. "Φέτος έχει αντικαταστάτη, τον Coentrao", έλεγαν απ’το τεχνικό επιτελείο. Ο Nacho, το μπάλωμα στις προηγούμενες σεζόν, πέρασε επίσημα στην κατηγορία των στόπερ.


Τέσσερις μήνες αργότερα, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Ένας επιτελικός μέσος, ο Asensio, έπρεπε να παίξει αριστερός μπακ χαφ τη μέρα που η Μαδρίτη έπαιζε τη ζωή της στο Copa del Rey. Επιπλέον, ο Ζιντάν αναγκάστηκε ν’αλλάξει την διάταξη, παίζοντας με τρεις στόπερ. Εν τω μεταξύ, ο Coentrao ζέσταινε τον πάγκο.

Χωρίς μπακ

Οι μπακ εξακολουθούν ν’αποτελούν το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ζιντάν αυτή τη σεζόν. Τώρα είναι ένα κεφαλαιώδες ζήτημα. Επειδή μπορεί να ειπωθεί ότι, στην πράξη, δεν έχει. Οι βασικοί, Carvajal και Marcelo, έχουν τραυματιστεί. Και οι αναπληρωματικοί δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων. Ο Danilo, όχι όπως ο Coentrao, τουλάχιστον είναι, αλλά η απόδοση του είναι μακριά απ’το αναμενόμενο. Αυτό, χωρίς να υπολογίζουμε ότι είναι ένας παίκτης ψυχολογικά ξεπερασμένος απ’την πίεση του Santiago Bernabeu και του βάρους της φανέλας.

Κατατρεγμένος απ’τους οπαδούς από τότε που ο Neymar τον εξέθεσε στο πρώτο του Clásico, δεν έχει επιστρέψει για να σηκώσει κεφάλι. Δύο αυτογκόλ τις τελευταίες 15 ημέρες κι εμφανίσεις περισσότερο από διακριτικές -έχασε 15 μπάλες στο Vigo!- κάνουν τον Ζιντάν ν’αμφιβάλει για το αν θα τον βάλει την Κυριακή απέναντι στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Βραζιλιάνος εξαφανίστηκε ήδη μυστηριωδώς απ’την ομάδα στον τελευταίο αγώνα στο σπίτι κατά της Μάλαγα, αλλά ούτε αυτό δεν τον γλίτωσε απ’τις αποδοκιμασίες των οπαδών. Η ατμόσφαιρα δεν φαίνεται πολύ πιο ήρεμη τώρα, ακριβώς το αντίθετο, έτσι ώστε ο Zizou είναι διχασμένος μεταξύ του να τον εκθέσει στο Bernabeu, ή του να παίξει με τους μπακ εφημερίας. Nacho -πάντα εφόσον είναι διαθέσιμος ο Varane-; Lucas Vázquez;

Στ’αριστερά συμβαίνουν τρία τέταρτα του ίδιου. Δεν είναι ο Marcelo, αλλά ο Coentrao δεν αναμένεται. Έτσι ο Ζιντάν πρέπει ν’εφεύρει εκ νέου μια εντεκάδα. Άλλη μια φορά μπακ ο Asensio; Ο Nacho με ανάποδο πόδι; Άμυνα τριών; Μια σπαζοκεφαλιά παρά το γεγονός ότι στα χαρτιά έχει τέσσερις μπακ.

Θα τολμήσει με την cantera;

Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσει τους canteranos στους οποίους αναφέρονταν ο Ramis την Δευτέρα. Ο Achraf -δεξιός μπακ- κι ο Tejero -αριστερός- προπονήθηκαν και πάλι χθες με την πρώτη ομάδα και θα μπορούσαν να’χουν τα πρώτα λεπτά τους στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Θα’ταν η πιο επικίνδυνη κι επίσης η πιο λογική απόφαση για την επίλυση της κρίσης που ζει η Μαδρίτη και στις δύο πλευρές. Η cantera ή να συνεχίσει να πειραματίζεται μέχρι να επιστρέψουν οι Carvajal και Μαρσέλο, βασικοί μπακ χωρίς αντικαταστάτες.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.