News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano παρουσιάζει αμφιβολίες στα αποδυτήρια

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Του Antonio Sanz

Το Bernabeu αποδοκιμάζει εκ νέου τον Πορτογάλο κι αυτό μεταφέρεται στα καμαρίνια της Ρεάλ Μαδρίτης00: "Τι συμβαίνει στον Cristiano;", αναρωτιούνται κάποιοι που μοιράζονται box office μαζί του

Δεν είναι η καλύτερη σεζόν του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μετά από επανειλημμένα μπάνια δόξας, τρόπαιο μετά το τρόπαιο, ο Πορτογάλος αντιμετωπίζει μια παράξενη στιγμή: γκολ με χυδαίο άρωμα, συνδεόμενα με λάθη, με ασήμαντη παρουσία. Αυτή είναι η γενική άποψη που έχει προκαλέσει τις πρώτες αποδοκιμασίες των ίδιων του των οπαδών. Κι αυτό έξι μήνες μετά απ’τη σεζόν που κέρδισε τρεις τίτλους, επιπλέον με την παγκόσμια αναγνώριση ως ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη στις λαμπερές εκδηλώσεις που κλείνουν κάθε χρόνο. Η ζωή δεν μπορεί να τον περιβάλλει καλύτερα: ανανέωση ζωής στα γραφεία της οντότητας, άνευ όρων υποστήριξη του ηγέτη και της διοίκησής του, αιώνια υποστήριξη του μεγάλου μέρους της μιντιακής χορωδίας κοντά στην εξουσία, περισσότερα γκολ απ’οποιονδήποτε στο ρόστερ, εκπλήρωση μετά την εκπλήρωση απ’τον προπονητή, μόνιμη δημόσια ηχώ για να ταράζει τη ματαιοδοξία που τον συνοδεύει... Ωστόσο, το Chamartin αποδοκιμάζει εκ νέου τον Πορτογάλο, που σημαίνει ότι αμφισβητεί το αστέρι. Κι αυτό μεταφέρεται στα καμαρίνια: "Τι συμβαίνει στον Cristiano;", αναρωτιούνται κάποιοι που μοιράζονται box office μαζί του.

Ο τραυματισμός που υπέστη στον τελικό του Euro, που οδήγησε την Πορτογαλία να κερδίσει το τρόπαιο χωρίς αυτόν, ανάγκασε τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης να προγραμματίσει μια προετοιμασία κατά γράμμα. Για το λευκό προπονητικό επιτελείο βάραινε περισσότερο το μέλλον παρά το παρόν, όσο κι αν σήμαινε την απουσία του απ’την διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της σεζόν. Η γραπτή γνώμη των υπευθύνων ανάγκαζε να παραδεχτεί ότι κατά τη διάρκεια του έτους θα’πρεπε να κατανείμει τις προσπάθειές του. Ήταν αδιανόητο να παίξει τα πάντα και να φτάσει στο τέλος ολόκληρος. Απέμενε η συζήτηση μεταξύ προπονητή και παίκτη για να τον κάνει να καταλάβει. Ο Ζιντάν το εξήγησε κι ο Κριστιάνο το αποδέχτηκε. Έτοιμος να κλείσει τα 32 του και με τόση τιμωρία στις αρθρώσεις, πρέπει να ανταποκριθεί με σύνεση. Επιπλέον, η μόνιμη προσπάθεια στην δουλειά, έχει φτάσει να χάσει βάρος για να βελτιώσει την φυσική κατάσταση, είναι αδιαμφισβήτητη στον Πορτογάλο.

Τα γκολ εξακολουθούν να συνοδεύουν τον Κριστιάνο. Ο Florentino του αποδεικνύει την αιώνια πίστη του κάθε μέρα. Δεν ξεχνά ότι δεν έχει βρει άλλον καλύτερο στην αγορά. Οι αριθμοί του Πορτογάλου, μετά από επτά πλήρεις σεζόν στην οντότητα, ισοδυναμούν σ’έναν μέσο όρο 52 γκολ ανά σεζόν -33 σκόραρε στην πρώτη, τα λιγότερα, και 61 στην 14/15, τα περισσότερα-. Τώρα «κατανοούνται» οι κριτικές επειδή ο CR7 έχει σκοράρει «μόνο» 19 γκολ με περισσότερη απ’τη μισή σεζόν να’χει περάσει. Λογικά βρίσκεται μακριά από εκείνο το στρατοσφαιρικό νούμερο, που δυστυχώς γι’αυτόν και για τον madridismo δεν θα επιστρέψει. Αλλά οι αισθήσεις που βγάζει στο γήπεδο είναι αυτές που προωθούν περισσότερο τις εσωτερικές κι εξωτερικές αμφιβολίες. Ο παίκτης φαίνεται εξαντλημένος, χωρίς σπίθα, χωρίς ενέργεια. Θα συνεχίσει να σκοράρει επειδή το χτύπημα δεν χάνεται, όπως συνέβη προχθές στο Balaídos, αλλά κερκίδα κι αποδυτήρια συμφωνούν ότι δεν περνάει την καλύτερη αθλητική στιγμή του.

Ο Ζιντάν έχει δοκιμάσει τα πάντα για να ξαναβρεί τον καλύτερο Cristiano. Τον έχει βάλει φορ για ν’αποτρέψει να τρέχει περίσσεια χιλιόμετρα σε αγώνες. Τον έχει επιστρέψει στην πλευρά για ν’ανακτήσει την καλύτερη θέση της άνεσης. Η υπεράσπιση της μορφής του είναι ακραία, όπως δεν θα μπορούσε να’ταν διαφορετικά. Οι χειρονομίες της αποδοκιμασίας που μεταδίδει ο παίκτης κάθε φορά που αποτυγχάνει κατανοούνται ως θετικές απ’τον ηγέτη των αποδυτηρίων. Ο Ζιντάν λέει ότι «μεταφέρει πολλή ενέργεια σ’όλους. Ακόμα κι όταν δεν παίζει λέει μια λέξη σε κάθε συμπαίκτη. Είναι ένας μεγάλος ηγέτης». Και λίγοι αμφιβάλουν γι’αυτή τη δήλωση, εκτός όταν η απόδοση δεν φτάνει, κι ακούγεται η μουσική του ανέμου στο ίδιο του το σπίτι. Ο προπονητής προτείνει ένα τραγούδι ενότητας: «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους ανθρώπους που έρχονται στο γήπεδο. Όλοι θέλουμε το ίδιο, γι 'αυτό χρειαζόμαστε τους οπαδούς μας».

Τα τελευταία δύο παιχνίδια στο Bernabeu έχουν αυξήσει το επίπεδο της ανησυχίας όσον αφορά τις επιδόσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο. Εναντίον της Θέλτα στο Κύπελλο κι εναντίον της Μάλαγα, ξεκίνησε το σούσουρο στον πάγκο: «Τι συμβαίνει στον Cris;». Η αίσθηση είναι ότι δεν έχει επανέλθει στο εκατό τοις εκατό, ότι δεν διανύει μια καλή φυσική κατάσταση. Εν ολίγοις, ότι τα χρόνια κάνουν τη δουλειά τους. Μερικά απ’τα μέλη των αποδυτηρίων το κάνουν χαμηλόφωνα, ανήσυχοι για τα συλλογικά συμφέροντα, έχοντας επίγνωση ότι χρειάζονται τον καλύτερο Cristiano για να κερδίσουν τίτλους. Άλλοι, χωρίς καμία σεμνότητα, το μεταφέρουν με ελαφρότητα στους φίλους κι αυξάνουν την κριτική όπως ο οποιασδήποτε οπαδός. Οι περισσότεροι, λόγω θαυμασμού και σεβασμού, ούτε ασχολούνται με το θέμα, γιατί αρκετά έχουν να σκεφτούν για τον εαυτό τους έτσι ώστε ν’ασχολούνται με τον γείτονα.

Τα στατιστικά εξηγούν ότι ξεκίνησε αυτή τη σεζόν με το χειρότερο μέσο όρο σκοραρίσματος από τότε που ήρθε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, σύντομα τον αύξησε με 19 γκολ σε 24 παιχνίδια. Απ’αυτόν τον αριθμό, τα μισά ήρθαν σε τρεις συγκεκριμένες αναμετρήσεις εναντίον των Αλαβές, Ατλέτικο και Kashima Antlers. Οι κριτικές προκαλούν να’ναι και πάλι δυσαρεστημένος με τις αμφιβολίες που έχει δημιουργήσει μεταξύ των οπαδών. Αλλά το κοινό βλέπει ότι κι όλοι: έναν επιθετικό με χαμένο βλέμμα, αμφίβολο, με μορφασμούς, παραπονιάρη στο λάθος, απελπισμένο. Παρ 'όλα αυτά, η πίστη στον goleador είναι ακλόνητη τόσο εντός όσο κι εκτός. Το σχέδιο που σχεδιάστηκε απ’τον Ζιντάν, που περιλαμβάνει την κατανομή της προσπάθειας για την καλύτερη απόδοση στην τελική ευθεία της σεζόν, επιτρέπει να λιμνάσει η αισιοδοξία της ανάκτησης της ουσίας αυτού που, αναμφίβολα, είναι ο καλύτερος σκόρερ στην πρόσφατη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.