News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η χειρονομία του Piqué προορίζονταν για τον Mestre;

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Αν και το στέλεχος το αρνείται, πηγές δείχνουν σ’αυτήν την έκδοση

"Ο Piqué δεν απευθυνόταν σε μένα στην Βιγιαρεάλ, αυτό είναι σίγουρο. Ήμουν μαζί του μετά το παιχνίδι, στην επιστροφή της ομάδας, και δεν μου είπε τίποτα"


Η αμφιλεγόμενη κίνηση του Piqué μέσα στο cerámica γήπεδο την περασμένη Κυριακή συνεχίζει να αιωρείται. Σύμφωνα με τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες του El Transistor του José Ramón de la Morena στις οποίες είχε επίσης πρόσβαση η MARCA, οι καταγγελίες του Piqué απευθύνονταν στον Jordi Mestre, στέλεχος της του Barça.

Την παραμονή του αγώνα εναντίον της Βιγιαρεάλ, οι παίκτες της Barca είχαν συζητήσει με τον Mestre για το τι συνέβη στο San Mames σχετικά με την απόδοση του διαιτητή Fernández Borbalán. Περιέργως ο Jordi Mestre ήταν παρών στο γκαλά της FIFA.

Στον αγώνα Κυπέλλου εναντίον της Αθλέτικ έλαβαν χώρα τρεις φάσεις στις οποίες οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ένιωσαν αδικημένοι, αλλά αυτό που ενόχλησε πραγματικά τα azulgrana αποδυτήρια ήταν η φτωχή, για να μην μπούμε μηδενική, παρουσία της διοίκησης στο πλάι της ομάδας τη νύχτα της 5ης Ιανουαρίου, το βράδυ των Βασιλέων. Αισθάνθηκαν απροστάτευτοι.

Δύο ημέρες αργότερα, οι παίκτες μεταβίβασαν στο club την ενόχλησή τους για ό, τι συνέβαινε και πίστευαν ότι οι διαιτητές τους αδικούσαν κι ότι κανείς δεν έλεγε ή δεν έκανε τίποτα. Για το λόγο αυτό, ο azulgrana στόπερ κοίταξε κι έψαξε το στέλεχος με το οποίο είχε μιλήσει πριν.

Σύμφωνα μ’αυτές τις πηγές, ο Piqué δεν αναφέρθηκε στον Tebas, για τον οποίο γνωρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την διαιτησία, αν και είναι επίσης αλήθεια ότι στ’αποδυτήρια δεν αρέσει καθόλου η ξεκάθαρη ταύτιση του πρόεδρου της Laliga με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ίδιος ο Tebas έχει ήδη δηλώσει, στο Αμφιθέατρο του Επαρχιακού Συμβουλίου του Αλικάντε, στην Οικουμενική Σύνοδο Κορυφής του Αθλητικού Τουρισμού του Costa Blanca 2017, όπου βρέθηκε, ότι δεν αισθάνθηκε να αναφέρεται σ’αυτόν: «Έχω σκεφτεί και νομίζω ότι ο Piqué δεν απευθύνονταν σε μένα. Νομίζω ότι ούτε καν ήξερε ότι ήμουν στο γήπεδο, θα απευθύνονταν σε κάποιον άλλο. Πιστεύω ότι δεν είμαι τόσο σημαντικός έτσι ώστε ο Piqué να πίστευε ότι ήμουν στα επίσημα. Κι ο Gerard είναι έξυπνος και γνωρίζει επίσης ότι οι αρμοδιότητες της διαιτησίας δεν είναι θέμα της Laliga. Συμφωνώ μαζί του ότι πρέπει να προβληματιστούμε σχετικά με τους διαιτητές, το οποίο είναι αυτό που ζητάει. Αν είναι λόγω αυτού που συνέβη την τελευταία εβδομάδα, φυσικά και θα πρέπει να βελτιωθεί το επίπεδο της διαιτησίας. Αυτό του Piqué στην Βιγιαρεάλ δεν πιστεύω ότι ήταν γι'αυτό το ίδιο ματς, αλλά για του San Mames, αλλά δεν θα ασχοληθώ. Είναι, επίσης πράγματα που λέγονται εν θερμώ, όταν τελειώνει ο αγώνας και δεν πρέπει να ενοχλείσαι».

Μάλιστα, η μη παρουσία των azulgrana στη Ζυρίχη έχει πολύ σχέση με την αποστασιοποίηση μεταξύ του συλλόγου και των παικτών. Οι τελευταίοι πίστεψαν ότι το να μην πάνε στο γκαλά «The Best» ήταν ένας τρόπος για να δείξουν αυτή την απογοήτευση που ζουν αυτή τη στιγμή. Ακόμη, ο Iniesta ζήτησε συγγνώμη απ’τους συναδέλφους του στη Μαδρίτη.

Μάλιστα, ο Leo Messi είχε δεσμευτεί στον Boban να πάει στην τελετή απονομής των βραβείων και πολλοί άλλοι είχαν κλείσει ταξίδια σε φίλους και πράκτορες για να’ναι παρόντες στην τελετή απονομής των βραβείων. Ο Αργεντινός έχει ζητήσει συγγνώμη απ’τον σύμβουλο του Ινφαντίνο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η απουσία έχει κάνει πολύ ζημιά στο τι εκπροσωπεί η FIFA, που δεν είναι τίποτε άλλο απ’το ποδόσφαιρο.

Φυσικά, ο ίδιος ο Mestre έχει αρνηθεί την πλειοψηφία σε δηλώσεις στη Mundo Deportivo. "Ο Piqué δεν απευθύνθηκε σε μένα στην Βιγιαρεάλ, αυτό είναι σίγουρο. Ήμουν με τον Piqué μετά το παιχνίδι, στην επιστροφή της ομάδας και δεν μου είπε τίποτα. Μιας και γνωριζόμαστε πολύ καιρό, αν είχε να μου πει κάτι θα μου το’λεγε. Κατά τη στιγμή που απευθύνθηκε στα επίσημα δεν ήμουν εκεί γιατί έμπαινα σε μια τηλεόραση για να σχολιάσω το παιχνίδι".

Ο Mestre δείχνει επίσης άλλες λεπτομέρειες εναντίον αυτής της εκδοχής: «Δεν ήμουν στην περιοχή που ήταν οι Tebas, Roig και Ximo Puig. Στην Βιγιαρεάλ οι επισκέπτες διοικούντες βρίσκονται στη μια πλευρά, όχι στο κέντρο. Κι επιπλέον, ο Gerard κι εγώ μιλάμε συνήθως στα καταλανικά και το μήνυμά του είναι στα καστιγιάνικα, ως εκ τούτου, δεν επρόκειτο για μένα».


Η αλήθεια είναι ότι τα νερά είναι ταραγμένα στο Can Barca κι ότι αυτό το επεισόδιο δεν βοηθά στην ηρεμία τους. Μόνο όταν δώσει ο Πικέ την εκδοχή του θα γνωρίζουμε χωρίς αμφιβολία ποιος ήταν ο αποδέκτης του μηνύματός του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.