News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η παράξενη στιγμή του πρωταθλητή χειμώνα

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Του Hugo Cerezo

Η Μαδρίτη κέρδισε, αλλά τα συναισθήματα και οι τραυματισμοί θόλωσαν το προβάδισμα


Η νίκη επί της Μάλαγα, η πρώτη μετά από μια ισοπαλία και δύο ήττες εναντίον των Σεβίλλη και Θέλτα, επέστρεψε τη Μαδρίτη στο σωστό δρόμο, αυτόν των θριάμβων, αλλά όχι στον δρόμο της FeliZidane, χαμένος μετά το σερί των 40 αήττητων. Η ομάδα έκλεισε το 35ο χειμερινό πρωτάθλημά της, αλλά λίγοι Madridistas έφυγαν ικανοποιημένοι απ’το γήπεδο.

Η στιγμή είναι παράξενη. Η ομάδα προέρχεται απ’το καλύτερο σερί της ιστορίας της και του ισπανικού ποδοσφαίρου, που πήρε όλους τους τίτλους που ήταν δυνατόν, όταν ο Ζιντάν ανέλαβε την ομάδα πριν από ένα χρόνο και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα μ’ένα παιχνίδι λιγότερο. Λόγοι περισσότερο από αρκετοί έτσι ώστε η ατμόσφαιρα να’ταν λιγότερο φορτισμένη απ’όσο έγινε αντιληπτό το απόγευμα του Σαββάτου.

Η συγκυρία είναι γλυκόπικρη. Το Bernabeu έχει ανακτήσει το σούσουρο κι ακόμη και τις αποδοκιμασίες, ο Ζιντάν ζητά την αγάπη του κοινού, οι τραυματισμοί σπέρνουν τον όλεθρο πάλι, ο Κριστιάνο εκπέμπει σήματα ανησυχίας κι ο αγώνας κυπέλλου ενάντια στην Θέλτα φαίνεται κλειδί για να μην πυροδοτηθούν οι συγκρίσεις με την πτώση της Μαδρίτης του Αντσελότι μετά το Mundial Συλλόγων.

Είναι σημαντικό ότι ο Ζιντάν, πάντα φλεγματικός, βγήκε απ’την ομιλία του, του αναμφισβήτητου στυλ, φυσικά, για να ζητήσει απ’το κοινό να’χει λίγη περισσότερη υπομονή με τους παίκτες του. Μπήκε ακόμα και στον σάκο, γνωρίζοντας ότι αν κάποιος απολαμβάνει την προτίμηση του κοινού, είναι αυτός. Επειδή η μουσική του ανέμου επέστρεψε με δύναμη στις κερκίδες. Αποδοκιμασίες στον Danilo στην ανάκρουση των αποστολών, στην ομάδα με το γκολ της Μάλαγα, στον Μπενζεμά, μερικές ακόμη και στον Cristiano... Πάρα πολύ τιμωρία για μια ομάδα που πριν από ένα μήνα ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η στιγμή του Κριστιάνο ανησυχεί επίσης την ευγενή περιοχή. Εξακολουθεί να βάζει γκολ, αν και πλέον δεν μετρά ένα ανά ματς, κακομαθημένο όπως έχει τον madridista οπαδό. Αλλά οι επιδόσεις του είναι μακριά απ’το να’ναι πληθωρικές. Θέμα φόρμας, ευστοχίας ή τύχης, ενάντια στη Μάλαγα έχασε αυτό που πριν έβαζε πάντα. Ούτε και στη Σεβίλλη ξεχώρισε, ενώ είχε ξεκουραστεί απ’την αναμέτρηση κυπέλλου.

Οι τραυματισμοί είναι μια άλλη πηγή μεγάλης ανησυχίας για τον Ζιντάν και το επιτελείο του. Σε μια εβδομάδα έχουν τραυματιστεί οι Carvajal, για ένα μήνα, και οι Marcelo, Modric αναμένουν μια διάγνωση, αν κι όλα δείχνουν ότι θα’ναι έξω για αρκετές εβδομάδες. Ο Κριστιάνο τελείωσε πληγωμένος. Ο James τρέχει στο διάδρομο αντιβαρύτητας, ο Pepe δεν βγάνει στο Valdebebas από πέρυσι κι ο Bale δεν έχει ημερομηνία επιστροφής.

Και τώρα Balaídos, με την υποχρέωση να ξεπεράσει το 1-2 του πρώτου σκέλους ή να πει αντίο στην πρώτη διοργάνωση του έτους, το οποίο στη Μαδρίτη παράγει πάντα σεισμούς. Η ομάδα φτάνει χωρίς τον Modric, χωρίς τους βασικούς μπακ, και ποιος ξέρει αν έχει αναπληρωματικούς, με τον Coentrao στον κόσμο του και τον Danilo πληγωμένο, με την ευρύτερη έννοια του όρου, και με τις αμφιβολίες του πληγωμένου Cristiano.

Θα’ναι η ώρα των παικτών που δείχνουν καλύτερα, με επικεφαλής τον Ramos, με τους Kroos, Casemiro και Nacho ν’ακολουθούν τον αρχηγό και οι Asensio, Kovacic, Mariano ή Morata να περιμένουν τη σειρά τους. Στα άσχημα, η Μαδρίτη του Ζιντάν έχει απαντήσει πάντα. Μια άλλη πρόκληση για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.