News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane συγκεντρώνει το ρόστερ για να ψάξει το τέλος στις αποδοκιμασίες του Bernabéu

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Δέκα λεπτά στ’αποδυτήρια αμέσως μετά τον αγώνα με τη Μάλαγα


Ο Ζινεντίν Ζιντάν συγκέντρωσε τους παίκτες του αμέσως μετά τον αγώνα κατά της Μάλαγα. Έψαχνε μια λύση σε κάτι που είχε συμβεί λεπτά πριν, ενώ οι παίκτες του έψαχναν να επιστρέψουν στις νίκες μετά τις ήττες από Σεβίλλη και Θέλτα. Ήθελε να μάθει τι σκέφτονταν οι παίκτες και, ιδίως, να κάνει τους πάντες να συμφωνήσουν στο μήνυμα που θα έστελνε στους φιλάθλους σχετικά με την κατάσταση της ομάδας και την σχέση με την κερκίδα του Μπερναμπέου.

Ο Γάλλος ήταν ξεκάθαρος και ηχηρός στους παίκτες. «Πρέπει να μεταφέρω ότι χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κόσμου, των οπαδών μας». Κι αυτό γιατί ο τεχνικός δεν κατάλαβε πολύ καλά την προέλευση και τα κίνητρα των αποδοκιμασιών απ’τις κερκίδες, όταν πριν από δύο βδομάδες όλα ήταν ρόδινα και η κατανόηση ήταν ολική.

Για όλα αυτά βγήκε απ’το στόμα του το: «Είμαι σκασμένος» ή το «Χρειαζόμαστε την αγάπη των οπαδών». Η κίνηση μελετήθηκε στο έπακρο. Ο Zizou πιστεύει ότι είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή κι ότι όλοι οι τομείς που συνθέτουν την Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να’ναι πιο ενωμένοι από ποτέ και να βαδίζουν προς την ίδια κατεύθυνση, ξεκινώντας απ’τους οπαδούς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε στο Μπερναμπέου, δεν έδωσε μόνο ο Ζιντάν την άποψή του. Για άλλη μια φορά ήταν ο Sergio Ramos αυτός που επέμεινε στους συμπαίκτες τους σχετικά με την ανάγκη για το μήνυμα που πρέπει να μεταδοθεί. Η ομάδα θέλει να αισθάνεται περιβαλλόμενη και σήμερα είναι κάτι που, προς έκπληξη των προπονητών, παικτών και ηγετών, δεν βρίσκουν στο ίδιο τους το γήπεδο. Σε άσχημες στιγμές, αρνητική απάντηση κι ως εκ τούτου έχουν αναζητήσει την αντίδραση των οπαδών.

Η ιστορία δεν είναι καινούργια. Στην εποχή του Ζοζέ Μουρίνιο, προπονητής και παίκτες μίλησαν ήδη για τον χαρακτήρα και την απαίτηση του κοινού του Μπερναμπέου. Χθες, αυτός ο παράξενος τρόπος για την κατανόηση της σχέσης μεταξύ της ομάδας και της κερκίδας, επεξεργάστηκε και πάλι στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στη Μάλαγα, ειδικά προς τη μορφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σ’εκείνη την περίπτωση ο Πορτογάλος το ζήτησε και ήθελε να γίνει το επίκεντρο της προσοχής όλων όσων συμβαίνουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, δημιουργώντας περισσότερη ένταση. Τώρα ο Ζιντάν ήθελε να θέσει τέρμα σε μια κατάσταση που εξακολουθεί να’χει λύση, προσπαθώντας να κάνει τον οπαδό να δει ότι χρειάζονται την ενθάρρυνση και την υποστήριξή του.


Εκτός απ’την ψυχολογική στιγμή, υπάρχει η σωματική πτυχή, αναλυμένη επίσης απ’το προπονητικό τιμ και στην οποία δεν βρίσκεται περισσότερη απάντηση απ’αυτήν του στρες και της επανάληψης των προσπαθειών. Θεωρούν ότι η δουλειά γίνεται καλά, ότι η συνενοχή του παίκτη είναι ολική την ώρα της δουλειάς, αλλά πιστεύουν ότι ο συναισθηματικός παράγοντας μπορεί τα πάντα και φτάνει τον παίκτη να τραυματιστεί, όπως αποδεικνύεται απ’τους έξι μυϊκούς τραυματισμούς απ’το Mundial Συλλόγων και μετά (Lucas Vázquez, η υποτροπή του Pepe, James, Isco, Carvajal, Marcelo και Modric).

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.