News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Sevilla Real 2-1

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Πέρεθ είναι καταδικασμένη να κερδίζει μόνο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Κι όταν δεν μπορεί αυτός, που όσο περνούν οι μήνες και τα χρόνια, δεν θα μπορεί όλο και πιο συχνά, τόσο πιο πιθανό θα’ναι να βλέπουμε σε ματς σημασίας και δυσκολίας σαν το σημερινό, εικόνες κι αποτελέσματα σαν το σημερινό. Ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι του Ρονάλντο μέσα σε 4 βδομάδες, ήταν φρεσκότατος, και το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να περιφέρεται, όπως περιφέρεται όταν βρίσκεται σε σερί συνεχόμενων παιχνιδιών. Και καθώς όταν τον άλλαξε ο Ζιντάν στην Γκραν Κανάρια με το ματς ανοιχτό, κι αυτόν όντας σε ανύπαρκτη εμφάνιση, σηκώθηκε παλιρροϊκό κύμα ανάλογο του Πουκέ, δεν μπορεί πλέον να τον βγάλει, αν δεν είναι καβάλα στ’άλογο. Και δεν έβαλε έστω τον Μοράτα στον Μπενζεμά, ο οποίος ούτε αυτός έκανε το ματς της ζωής του για ν’αξίζει να βγάλει 90λεπτο. Κι ο συμπατριώτης τον αντάμειψε στην τελευταία φάση…

Αυτήν την φορά, η Σεβίλλη πλήρωσε την Ρεάλ, με το νόμισμα που έχει πληρώσει αυτή τόσο την ίδια, όσο και πολλούς άλλους. Ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και πήρε μια οριακή και πάρα πολύ σημαντική νίκη, μπαίνοντας στο κυνήγι του τίτλου.


Μπροστά στην έλλειψη ρυθμού του Λούκας, ο ΖΖ, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στην βαθμολογία, επέλεξε να εκπλήξει, και παρέταξε ένα 3-5-2, με Καρβαχάλ και Μαρσέλο στα φτερά, λέγοντας στον Σαμπαόλι: θες να μειώσεις στον ένα βαθμό; Μολών λαβέ. Έτσι είχαμε έναν αγώνα στον οποίο παίχτηκε σκάκι, με την Ρεάλ να παραχωρεί την πρωτοβουλία στην Σεβίλλη, και τις φάσεις μπροστά απ’τις δύο εστίες, ελάχιστες. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 26ο λεπτό, όταν ο Κρος έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε τη συρτή διαγώνια πάνω αριστερά για τον Ρονάλντο, αυτός πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή κι έκανε από αριστερά ένα κακό σουτ με τον Ρίκο να μπλοκάρει. Η Σεβίλλη δεν άργησε ν’απαντήσει, όταν στο 34’, Βιτόλο και Νασρί έφυγαν στην αντεπίθεση από αριστερά, σε μια απ’τις ελάχιστες φορές που έβρισκε χώρο η Σεβίλλη στο πρώτο μέρος, συνδυάστηκαν, ο Γάλλος έκανε το σουτ αφύλαχτος απ’το ύψος της περιοχής με τον Νάβας να μπλοκάρει.

Η Ρεάλ έψαχνε την κόντρα, αλλά είχε γενικά κακές επιλογές, όπως στο 38’, όταν ο Μόντριτς κέρδισε μπροστά απ΄την περιοχή του, έκανε την κούρσα στο ανοιχτό γήπεδο, είδε τον Μπενζεμά και προσπάθησε να τον βγάλει μόνο στην περιοχή, αλλά βιάστηκε και δεν είδε τη μετακίνηση του Γάλλου για να ξεμαρκαριστεί, μ’αποτέλεσμα να κάνει λάθος πάσα, και να στερήσει απ’την λευκή ομάδα την δυνατότητα να προηγηθεί. Στο επόμενο λεπτό, ο Μπενζεμά μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε στο πέναλτι για τον Ρονάλντο, κι ο Πορτογάλος επιχείρησε να πλασάρει από καλή θέση με τη μία με το δεξί, με το πλασέ του να’ναι άθλιο και να καταλήγει πολλά μέτρα άουτ. Δεν θα υπήρχε άλλη φάση σ’ένα πολύ φτωχό, από κάθε άποψη, πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη το hispalense σύνολο μπήκε πιο δυνατά, κι απείλησε με καλές ευκαιρίες, αρχικά στο 46’, όταν ο Vázquez βρέθηκε με τη μπάλα στα δεξιά της περιοχής, έκανε άμεσα το ψηλό σουτ, με τον Νάβας να διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα, και στη συνέχεια στο 54’, όταν ο Ben Yedder έφυγε στην κόντρα, έκανε το συρτό λίγο μέσα απ’την περιοχή απ’τα δεξιά, με τον Νάβας ν’αποκρούει. Στο 60’, μια απ’τις χαρακτηριστικές στιγμές που έδειχναν ότι ο Ρονάλντο ήταν σ’άλλο γήπεδο, όταν πίεσε έξω απ’την περιοχή της Σεβίλλης, έκλεψε, μπήκε μέσα και πούλησε ανενόχλητος τη μπάλα, στην προσπάθεια του να τροφοδοτήσει τον Μπενζεμά στα δεξιά. Και στο 64’, ο Καρβαχάλ, σε μια μεγάλη ενέργεια, έκλεψε, βγήκε στην αντεπίθεση, άδειασε με ποδιά τον αντίπαλο που βρέθηκε μπροστά του, τσίμπησε τη μπάλα μπροστά στον Ρίκο, ο οποίος τον ανέτρεψε κι ο Ρονάλντο έκανε το 1-0 απ’το σημείο του πέναλτι.


Ο ΖΖ είχε καταφέρει πλέον, μέσα απ’το στρατηγικό του σχέδιο και την πολύ υπομονή στο παιχνίδι της ομάδας, να πάρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Το οποίο αντί να διαχειριστεί, πέταξε στα σκουπίδια. Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης του Πέρεθ είναι καταδικασμένη να κερδίζει μόνο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κι ως εκ τούτου, ο ΖΖ δεν τόλμησε να τον αλλάξει, και δεν τόλμησε ν’αλλάξει ούτε καν τον Μπενζεμά, κι ολοκλήρωσε τον αγώνα μόνο με μία αλλαγή, αυτή του Κόβασιτς πάνω στον Κρος, ο οποίος ήταν σε μέτρια βραδιά. Έτσι η Σεβίλλη χρειάστηκε δύο φάσεις για πάρει το ματς, και το πήρε. Αρχικά, ο μοιραίος ήταν ο Ράμος στο 84’, ο οποίος ήταν μέχρι τότε ο βράχος της άμυνας, όταν σε φάουλ που εκτέλεσε απ’τα δεξιά ο Σαράμπια, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στο τέρμα του, και στη συνέχεια, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μαρσέλο εκτέλεσε το πλάγιο άουτ για τον Μπενζεμά, ο Γάλλος έχασε τη μπάλα ελαφρά τη καρδία, η Σεβίλλη έφυγε στην κόντρα, κι ο Γιόβετιτς εκτέλεσε τον Νάβας με φαλτσαριστό εκτός περιοχής, με τον Κοσταρικανό να πετάει, να την βρίσκει με τα ακροδάχτυλα, αλλά να μην τα καταφέρνει.


Ο Ρονάλντο, όχι απλά πέρασε κάτω απ’τον πήχη, αλλά έπιασε πάτο. Σ’ένα ματς που ήταν προαποφασισμένο να παραχωρηθεί η κατοχή στον αντίπαλο, ελάχιστες ήταν οι βοήθειές του στο πρέσινγκ, κι ελάχιστες φορές γύρισε στο κέντρο για να βοηθήσει στην κυκλοφορία. Και στην επίθεση, γκρέμιζε τα πάντα. Από κοντά κι ο Μπενζεμά, που ήταν κι ο μεγάλος μοιραίος.

Μέτριο το παιχνίδι απ’τον Κρος, δεν του ταίριαζε η εικόνα και οι απαιτήσεις του αγώνα, που απαιτούσαν γρήγορο transition. Δεν κατάφερνε ν’αποφύγει τους αντιπάλους που έπεφταν πάνω του και τον δυσκόλευαν στην έξοδο της μπάλας. Αρκετά καλό ματς απ’τον Μόντριτς, ενώ ο Καζεμίρο ήταν εξαιρετικός, ο καλύτερος της ομάδας.

Καρβαχάλ και Μαρσέλο, είχαν κάποια λαθάκια στην άμυνα, αλλά η γραμμή των 5 πίσω, πρόσφερε πολλές αλληλοκαλύψεις και τα διόρθωνε άμεσα. Δημιουργικά, ο Μαρσέλο δεν φάνηκε όσο αναμένονταν, ειδικά σ’ένα 3-5-2. Ο Καρβαχάλ πήγε κάπως καλύτερα, και είχε τη μεγάλη ενέργεια που έφερε το πέναλτι. Νάτσο και Βαράν, πήγαν πολύ καλά, είχαν κάποια λαθάκια, αλλά σώθηκαν κι αυτοί απ’τις αλληλοκαλύψεις. Ο Ράμος ήταν ο βράχος στην άμυνα, έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, μέχρι που ήρθε η φάση του 84’, για να τον ξεπεράσει σε τραγικότητα ο Μπενζεμά στην εκπνοή. Ο Νάβας ήταν εκεί όπου χρειάστηκε, αν και στο δεύτερο γκολ δεν έχει την καλύτερη τοποθέτηση. Ο Κόβασιτς, στα σχεδόν 20 λεπτά που έπαιξε, πήγε καλά και είχε τρεξίματα, αλλά δεν υπήρχε η κατάλληλη επίθεση για να τα εκμεταλλευτεί.

Ο ΖΖ πλήρωσε το ότι σκύβει κεφάλι. Αυτά έτσι είναι. Το γνωρίζει αυτό, το γνωρίζει ότι σκύβοντας κεφάλι παίζει με τη φωτιά, γι’αυτό κι έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι απολαμβάνει κάθε μέρα, γιατί γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να τελειώσει ανά πάσα στιγμή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.