News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Διασκελισμοί χρυσού» του Asensio: οι άλλες ασταμάτητες κούρσες του με γκολ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Του Joel Del Rio

Ο μέσος εντυπωσίασε με την ενέργειά του εναντίον της Σεβίλλης


Το 100άρι είναι η κυρίαρχη διοργάνωση στον αθλητισμό της ταχύτητας. Ένα εκρηκτικό σπριντ περίπου 10 δευτερολέπτων -για τους πιο γρήγορους άνδρες του πλανήτη- στο οποίο ο αθλητής εκτελεί περίπου 45 διασκελισμούς μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Λοιπόν αυτή είναι η δοκιμή ταχύτητας που θα πρέπει να περνάει απ’το κεφάλι του Marco Asensio κάθε φορά που παίρνει τη μπάλα στο δικό του γήπεδο για να βρει, μαγικά ή με ένστικτο, μια διαδρομή προς το αντίπαλο τέρμα.

Η ακολουθία του γκολ ενάντια στη Σεβίλλη στο Copa είναι ένα μίγμα δύναμης, δυναμικής κι αποφασιστικότητας. Ένα θαύμα που θα μπορούσε να’χε υπογράψει ο ίδιος ο Γιουσέιν Μπολτ: κούρσα 70 μέτρων με 8 επαφές στη μπάλα και σε μόλις 11 δευτερόλεπτα για να καταλήξει νικώντας τον Soria μ’ένα συρτό σουτ.

Ο μέσος μπορεί να τα κάνει τα πάντα σ’ένα τετραγωνικό ή σε μια κούρσα στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι ήδη πολλά τα παραδείγματα της μαγείας που έχει με τη μπάλα στα πόδια και με μια περιοχή ακόμα προς κατάκτηση.

Στη νεανική εποχή του -τόσο στη Μαγιόρκα, όσο και στην εθνική Ισπανίας Κ 19- έβαλε γκολάρες ευρισκόμενος σε καθεστώς «ασταμάτητης» λειτουργίας. Φάσεις στις οποίες συνδυάζει τέλεια τη δυναμική και το συντονισμό για να προκαλέσει φόβο στις αντίπαλες άμυνες.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.