News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Luis Enrique αμφιβάλει για μια κλήρωση στην οποία ο Zidane έχει πάντα τύχη

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Του Gonzalo Cabeza

Οι τέσσερις ισπανικές στην κλήρωση της Δευτέρας

Ο προπονητής της Barca διέρρευσε μετά το τελευταίο παιχνίδι του ότι τις κληρώσεις του Champions League τις κάνει ο διάβολος. Αντίθετα, την περασμένη χρονιά ο ομόλογός του της Ρεάλ Μαδρίτης είχε μια εύκολη διαδρομή προς τον τελικό


"Πλέουν αναμένουμε ότι θα πάρουμε ένα μικρό κόσμημα στην κλήρωση". Ο Λουίς Ενρίκε δεν φαίνεται να πιστεύει στην τύχη. Μετά τον αγώνα με τη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, εκμεταλλεύτηκε τις εμφανίσεις του για να αφήσει ένα μήνυμα, να μιλήσει για τα μπαλάκια του Champions League και, χωρίς να φτάσει να εκτιμήσει αν υπάρχουν ζεστά ή κρύα, θυμήθηκε ότι η ομάδα του έχει λίγη τύχη. Ή ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρα πολλή, που σ’αυτήν την περίπτωση, σ’αυτόν τον κόσμο των ακόρεστων γιγάντων, είναι το ίδιο.

«Έχουμε συνηθίσει στις εκρηκτικές κληρώσεις, θα τύχουμε με τον πιο δύσκολο δεύτερο ή αυτόν με τους περισσότερους βαθμούς», εξήγησε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Και, κάνοντας υπολογισμούς, αυτό σημαίνει ότι πιστεύει ότι θα πάρει την Παρί Σεν Ζερμέν ή τη Μπάγερν Μονάχου, δύο δύσκολες δεύτερες. Γιατί αυτή η κλήρωση, στη διαμόρφωσή της, είναι κάτι ξεχωριστό. Τρεις απ’τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη -προστίθεται η Μαδρίτη, αν και η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να την πάρει-, υποψήφιες καθ’όλα, χαλάρωσαν στην πρώτη φάση και θα πρέπει να παίξουν εκτός έδρας τον επαναληπτικό. Η Μαδρίτη, δεύτερη μετά την ισοπαλία εναντίον της Ντόρτμουντ, διαπιστώνει ότι οι θεωρητικοί της αντίπαλοι, μπορεί να θεωρηθούν ακόμη και λιγότερο ισχυροί από ό, τι εκείνοι που αντιμετωπίζουν η Μπαρτσελόνα ή η Ατλέτικο. Ένα παράδοξο.

Επειδή πέρυσι ήξερε ότι, ως πρώτη, στους 16 επρόκειτο να’χει μια διαδρομή λίγο πολύ εύκολη, αλλά τώρα είναι με την επιλογή να’χει έναν αντίπαλο του υψηλότερου επιπέδου ήδη απ’τους 16 της διοργάνωσης. Αυτός είναι ο φόβος του Luis Enrique, γνωρίζοντας ότι το Φεβρουάριο η Barça του μπορεί να διασταυρωθεί με μια ομάδα που θα ήθελε ν’αντιμετωπίσει μόνο στα μέσα Μαΐου.


Η τύχη του Ζιντάν

Επίσης υποψιάζεται ότι η τύχη του Ζιντάν είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Είναι πολλά τα ματς που ανέτρεψε στα τελευταία λεπτά και, στη μοναδική εμπειρία του στο Champions League, είχε ένα δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα, εντός του εύρους του, μέχρι τον τελικό του Μιλάνου, τον οποίο κατέληξε να κερδίσει. Roma, Βόλφσμπουργκ και Μάντσεστερ Σίτι δεν ακούγονται το πιο περίπλοκο μενού που μπορεί να βρεθεί στο Champions League. Ήταν αυτό που του έτυχε κι ένας απ’τους λόγους για τους οποίους η Μαδρίτη κατέληξε να κερδίσει τη διοργάνωση. Η Barca, αντιθέτως, διασταυρώθηκε με την Άρσεναλ και στη συνέχεια εναντίον της Ατλέτικο, κι αυτό ήταν το τέλος της στη διοργάνωση. Κατά το πρώτο έτος του Luis Enrique, όταν έγινε πρωταθλητής, ο δρόμος του ήταν επίσης τρομερός: Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου. Δύο απ’αυτές, είναι δυνητικές αντίπαλοι στους 16 αυτής της σεζόν.

Κανείς δεν έχει προσκομίσει ποτέ μια απόδειξη ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε ένα στήσιμο σε μια κλήρωση της κορυφαίας ηπειρωτικής διοργάνωσης, αλλά η έλλειψη των αποδεικτικών στοιχείων δεν είναι επαρκής έτσι ώστε να μην επιπλέουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Υπάρχουν βίντεο των κληρώσεων σε αργή κίνηση κι αυτοί που θέλουν να δουν παράξενα πράγματα διαβεβαιώνουν ότι το αθώο χέρι, το οποίο είναι συνήθως ενός ιστορικού παίκτη, διαλέγει το σωστό μπαλάκι κι όχι ένα στην τύχη.

Στήνεται ή όχι η κλήρωση, το γεγονός είναι ότι τη Δευτέρα στις 12 του μήνα και ώρα 13:00 στην Νιόν, θα εξηγήσουν και πάλι ότι οι πρώτοι παίζουν εναντίον των δεύτερων με τον επαναληπτικό στο σπίτι, ότι δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες απ’τον ίδιο όμιλο και ούτε κι απ’την ίδια χώρα. Οι συκοφάντες μπορεί ακόμη και να σκεφτούν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε τους πιο εύκολους αντιπάλους, ότι μπορεί να’χει βγει κερδισμένη έχοντας επιτρέψει μια ισοπαλία που θα τη φέρει να παίξει τον επαναληπτικό των 16 εκτός έδρας, αλλά επίσης και με λιγότερους καρχαρίες μεταξύ των πιθανών αντιπάλων.

Ακόμα μια φορά, οι Ισπανοί, με τη Σεβίλλη ως τελευταία που πήρε την πρόκριση και που είχε κατακτήσει το Europa League τρία συναπτά έτη, υπήρξαν οι πιο αποτελεσματικοί. Προκρίθηκαν και οι τέσσερις ομάδες. Τους ακολουθούν οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, με τρεις, και δύο για τους Γάλλους, τους Πορτογάλους και τους Ιταλούς. Καμία άλλη χώρα δεν έχει εκπροσωπηθεί σ’αυτή την φάση. Απομένει πολύ μέχρι τον Μάιο.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της FC Barcelona: PSG, Μπενφίκα, Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν και Πόρτο.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ατλέτικο Μαδρίτης: PSG, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Λεβερκούζεν και Πόρτο.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ρεάλ Μαδρίτης: Άρσεναλ, Νάπολι, Μονακό, Γιουβέντους και Λέστερ.


Οι πιθανοί αντίπαλοι της Σεβίλλης: Άρσεναλ, Νάπολι, Μονακό, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Λέστερ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.