News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benzema ομορφαίνει

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Του Pablo Polo

Ο Γάλλος γιόρτασε χθες τα 29α γενέθλιά του με τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή ως καλύτερο δώρο

Ο Karim υποστηρίζει ότι μπαίνει πλήρως στην χρυσή ηλικία της καριέρας του


Ο Μπενζεμά λέει ότι περίπου στα 30 ο ποδοσφαιριστής φτάνει στο καλύτερο στάδιό του, ακόμα και στο μεγαλείο του. Ο Karim Benzema έκλεισε χθες τα 29. Ήταν μια ξεχωριστή επέτειος. Έφερε περήφανα το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να’χει για να κλείσει το 2016, το μετάλλιό του ως παγκόσμιος πρωταθλητής συλλόγων, και ικανοποιημένος με την ολοκληρωμένη υποχρέωση, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, μ’έναν ακόμα τίτλο, όσο και σε ατομικό για το ματς που έκανε. Ήταν, κι ο ίδιος το παραδέχεται μεταξύ των συγγενών του, το καλύτερο παιχνίδι του αυτή τη σεζόν. Μια αναμέτρηση που επιβεβαιώνει τη σωματική κι επίσης την ψυχολογική του αποκατάσταση.

Ο Μπενζεμά χρειάζονταν ένα ολοκληρωτικό ματς για να επιβεβαιώσει ότι είχε επιστρέψει. Ήδη, ενάντια στη Μπορούσια έδωσε σημάδια, περισσότερο από εμφανή. Έβαλε τα δύο γκολ της ομάδας του κι έκανε ένα καλό παιχνίδι. Στα ημιτελικά ενάντια στην América σκόραρε επίσης το πρώτο γκολ, αλλά του απέμενε να στεφθεί μ’ένα τέλειο ματς κι αυτό ήταν ο τελικός. Στα γκολ του, προστέθηκε το συνδυαστικό παιχνίδι που τον ξεχωρίζει κι επιβεβαίωσε την επιστροφή του σε σωματικό επίπεδο.

Τα χτυπήματα του 2016

Ο Karim αντιμετωπίζει ως εκ τούτου το 2017 αισιόδοξα. Στο 2016 δεν έλειψαν τα χτυπήματα, που υπονόμευσαν το ηθικό του. Ένα απ’τα τελευταία, να μην μπει ούτε καν στον κατάλογο των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μετά την κατάκτηση του Champions League κι έχοντας σκοράρει ήδη 50 γκολ στη διοργάνωση, μόνο ένα πίσω απ’τον καλύτερο Γάλλο επιθετικό, Henry.

Η απουσία του απ’τη Γαλλία το εξηγεί αρκετά. Μην έχοντας παίξει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αποκλεισμένος απ’τον Deschamps, κι εξακολουθώντας βυθισμένος στη δικαστική διαδικασία λόγω της υπόθεσης Valbuena και η οποία διαρκεί ήδη περισσότερο από ένα χρόνο, ήταν πάντα μια τροχοπέδη, αλλά δεν άρχισε να πληρώνει το τίμημα μέχρι την επιστροφή απ’τις καλοκαιρινές διακοπές, αν κι όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015.

Ο άλλος μεγάλος εχθρός ήταν ο τραυματισμός στις αρχές της σεζόν. Οι ενοχλήσεις του στο ισχίο τον μείωσαν στο πρώτο μέρος της σεζόν κι έχασε αυτοπεποίθηση. Ήρθαν παιχνίδια κάτω απ’το επίπεδο του και μια καλή δόση κριτικής παρά το ότι προέρχονταν από μια μεγάλη σεζόν με γκολ κι αποτελεσματικότητα. Η επιστροφή και τα γκολ του Morata ήταν ένα ακόμη επιχείρημα για απαίτηση αλλαγής στην επίθεση της Μαδρίτης.

Ο παίκτης αισθάνεται αισιόδοξος ενόψει του 2017 έχοντας επίγνωση ότι δεν θα ικανοποιήσει ποτέ τους πάντες, ότι κι αν κάνει, κι ότι θα αντιμετωπίζεται πάντα ως ένας απ’τους προστατευόμενους του Florentino και του Ζιντάν. Αλλά ο Karim ξέρει ότι κανείς δεν του χάρισε τίποτα κι αυτό του αρκεί, καθώς και η εμπιστοσύνη του συλλόγου και των συμπαικτών του.


Αλλά ο αγώνας του ενάντια στην Kashima υπήρξε μια ώθηση. Ο Karim αισθάνεται ότι του απομένουν τα καλύτερα χρόνια του στη Μαδρίτη επειδή στο ποδόσφαιρό του και σε μια εκ νέου καλή φυσική κατάσταση προστίθεται στην πορεία ωριμότητα κι εμπειρία στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ζει πλέον την όγδοη σεζόν του. Ξέρει ότι θα πρέπει να παλεύει πάντα ενάντια σ’έναν τομέα του madridismo και του ποδοσφαίρου που δεν είναι μαζί του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.