News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης, πεπεισμένη ότι θα δώσει τη χαριστική βολή στη Barcelona

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz

Τα λευκά αποδυτήρια πιστεύουν ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία


Ρόλοι αντεστραμμένοι. Τα πάντα δείχνουν ότι προσγειώνεται μια κυκλική αλλαγή στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η Ρεάλ Μαδρίτης φτάνει ως πρώτη στο Clásico και μεταδίδοντας κάποιες αισθήσεις που πριν φαίνονταν να’ναι στην ισχύ της Barcelona, τον αντίπαλό της το Σάββατο. Άνετο προβάδισμα, αρμονία, θριαμβευτική εμφάνιση της cantera σε σημαντικά παιχνίδια και σε λιγότερο, όπως του Κυπέλλου, και μια κοινωνική ειρήνη που γεννήθηκε στο club και μεταδόθηκε στ’αποδυτήρια.

Είναι ακριβώς εκεί, στην αίθουσα που προορίζεται για τους παίκτες και τον Ζιντάν, όπου αυτά τα ματς διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων. Δεν είναι ένα ακόμα παιχνίδι και οι παίκτες το γνωρίζουν. Αναλύουν, μιλούν και παρατηρούν τον αντίπαλο με τόλμη. Στα λευκά αποδυτήρια έχουν κάτσει ήδη να σχολιάσουν και να τεμαχίσουν το τι μπορεί να’ναι το παιχνίδι ενάντια στη Μπαρτσελόνα.

Σ’αυτήν την ανάλυση του αντίπαλου και της κατάστασης, έχουν βρει μια azulgrana ομάδα πληγωμένη αθλητικά, ψυχολογικά και σωματικά. Ξέρουν ότι ένας παίκτης τόσο σημαντικός όπως ο Piqué δεν φτάνει σε άριστη κατάσταση λόγω του αστράγαλου του, ότι ο Neymar είναι περισσότερο σε αναμονή άλλων πραγμάτων... σέβονται τους πάντες και κάθε έναν απ’τους παίκτες, αλλά ξέρουν «ότι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα».

Ξέρουν ότι η Barcelona είναι η μεγάλη αντίπαλος. Κοιτάνε λοξά την Ατλέτικο, αλλά η επίδειξη πριν από δύο εβδομάδες στο Καλντερόν έχει χρησιμεύσει για να σηματοδοτήσει αποστάσεις με τους rojiblancos. Είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να το επαναλάβουν, ότι είναι σε θέση να αλώσουν το Camp Nou λόγω της εμπιστοσύνης που έχουν τώρα στις δυνατότητές τους και της καλά κατανοητής αδυναμίας που δείχνει η ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Φυσικά, δεν θέλουν να’χουν μια υπέρμετρη αισιοδοξία λόγω του παράγοντα Messi, παίκτη ικανού να κερδίσει τα παιχνίδια και να τελειώσει άσχημα σερί κι άσχημες ψυχολογικές καταστάσεις.

Κι αυτό γιατί οι madridistas θέλουν το πρωτάθλημα. Το ψάχνουν απ’το πρώτο λεπτό του πρωταθλήματος, αλλά με το πρώτο τρίτο ήδη τελειωμένο, βλέπουν ότι είναι ενώπιον μιας μοναδικής ευκαιρίας να πλησιάσουν τον τίτλο στο Μπερναμπέου, δίνοντας μια χαριστική βολή που μπορεί να’ναι σχεδόν οριστική. «Αν κερδίσουμε θα’χουν ακόμα περισσότερη αμφιβολία», σχολιάζουν πεπεισμένοι ότι σήμερα είναι ανώτεροι μιλώντας ποδοσφαιρικά.

Οι παίκτες του Ζιντάν έχουν πάρει την εβδομάδα καθαρά για προετοιμασία του αυριανού Clásico. Μερικοί, όπως οι Casemiro, Πέπε ή Varane χρειάζονταν λεπτά ενάντια στην Cultural και τα είχαν. Άλλοι, όπως ο Ρονάλντο ή ο Ramos χρειάζονταν ιδιαίτερα να περάσουν απ’τα εργαστήρια και να φτάσουν στο Camp Nou σε άριστη κατάσταση και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με εννέα βαθμούς προβάδισμα. Οι ηγέτες των αποδυτηρίων, με τον Ζιντάν επικεφαλής, το βλέπουν εφικτό και δεν θέλουν ν’αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία να κάνουν κάτι μεγάλο.


Την περασμένη σεζόν έφτασαν στη Βαρκελώνη με τα πάντα χαμένα και ήταν σε θέση να τρομάξουν έναν πρωτοπόρο ο οποίος υπέφερε μέχρι το τέλος. Τώρα η ιστορία είναι διαφορετική και θέλουν να επωφεληθούν απ’αυτό. Επιπλέον, είναι πεπεισμένοι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.