News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Η Μαδρίτη με τον Zidane είναι σίγουρη γι’αυτό που κάνει και είναι πολύ ισχυρή πνευματικά"

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Του Jesus Garrido

Ο Luis Milla αναλύσει το παιχνίδι πριν το κλάσικο

Ο προπονητής και πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης αναλύει τις δύο ομάδες πριν αναμετρηθούν στο Καμπ Νόου και κατηγορεί την έλλειψη προσαρμογής των νέων για το κακό culé παιχνίδι


«Παίζουμε εντός έδρας ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχει σημασία αν είναι στους 100, στον 1 ή στους 25 βαθμούς», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε. Πάντα λέγεται ότι είναι παράλογο να κάνεις προβλέψεις του τι μπορεί να συμβεί σε ένα Clásico. Προφανώς, κάποιες θα επαληθευθούν, καθώς οι αναλύσεις πριν τα γεγονότα είναι τόσο ποικίλες που η επαλήθευση προσφέρει μεγάλες αποδόσεις. Αυτή η ανάλυση δεν μπορεί να αγνοήσει μια προφανής προϋπόθεση σήμερα: η Barça είναι άσχημα. Το να το αρνηθείς θα’ταν να αρνηθείς την πραγματικότητα, και μέχρι κι ότι έχουν αναγνωρίσει επανειλημμένα τα μέλη του azulgrana club. Θα επηρεάσει αυτό την έκβαση του Clásico; Ίσως ναι, τόσο στην μία όσο και στην άλλη κατεύθυνση. Δεν θα’ταν η πρώτη φορά που η Μπάρτσα κερδίζει ένα Clásico φτάνοντας σε μια θεωρητικά κατώτερη φόρμα, ή το αντίστροφο. Σε μια συνομιλία με την El Confidencial ο προπονητής Luis Milla, πρώην παίκτης των Barcelona και Μαδρίτη, προσπαθεί να προσφέρει λίγο φως σ’αυτό το θέμα.

Γιατί παίζει άσχημα η Μπάρτσα; Είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη απάντηση, αλλά με απλές λεπτομέρειες που μπορούν να δημιουργήσουν υψηλότερες συνέπειες. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Κ 21 ρίχνει το σφάλμα, κυρίως, στους τραυματισμούς. «Έχει προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ως εκ τούτου, ο Busquets δεν είναι ο καλύτερος Busquets. Πιστεύω ότι υπάρχει ένας σημαντικός παίκτης που είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των τριών φορ με την υπόλοιπη ομάδα, ο οποίος είναι ο Iniesta. Ο τραυματισμός του Piqué επηρέασε επίσης την ομάδα. Είναι συγκεκριμένες καταστάσεις που στο υψηλότερο επίπεδο παρατηρούνται», λέει ο aragonés.

Η απουσία του Ινιέστα, μεταξύ άλλων αποχρώσεων, έχει προκαλέσει μια εμπλοκή στο κέντρο του γηπέδου που, μεταξύ άλλων, οδήγησε τη Barca να υποστεί στο Anoeta μία απ’τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ήττες των τελευταίων ετών, όσο κι αν το αποτέλεσμα δεν υποδεικνύει το ίδιο. «Χωρίς να παίζει καλά, οι τρεις παίκτες που έχουν μπροστά, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί, μπορούν να εμφανιστούν σε μια καθοριστική στιγμή. Τις προάλλες, η Real Sociedad ήταν όντας πολύ ανώτερη, αλλά πήραν μια ισοπαλία με μια μεγάλη ενέργεια των Neymar και Μέσι», θυμάται ο Milla


Σ’ένα διαφορετικό πλαίσιο, η Barça θα μπορούσε να ξεπεράσει με απλότητα την απουσία του Ινιέστα (που επιστρέφει σε αυτό το ματς) ή ενός αναπόσπαστου κομματιού της μεσαίας γραμμής, καθώς θα έμπαιναν άλλοι παίκτες που καταλάβαιναν το χαρακτηριστικό παιχνίδι θέσης της azulgrana ομάδας και, ως εκ τούτου, η μηχανή θα συνέχιζε να λειτουργεί χωρίς μεγάλη δυσκολία. Φυσικά, οι παίκτες περνούν, κι όσοι έρχονται πρέπει να καταλάβουν αυτό που ζητείται απ’αυτούς, και, επιπλέον, να το κάνουν στην εντέλεια, μια πρόκληση στο ύψος πολύ λίγων παικτών. Ο Luis Enrique, επιπλέον, ψάχνει να διαχειριστεί "διάφορα αρχεία". "Ο Guardiola προτιμούσε ένα στυλ παιχνιδιού που βασίζεται στο συνδυασμό, αλλά κανείς δεν είναι ανόητος, ώστε να’χει χώρο για να τρέξει, και να σταματήσει για να την δώσει πίσω. Αν ενάντια σε μια ομάδα που κλείνει πολύ καλά, δεν είσαι σε θέση να αλλάξεις το ρυθμό παίζοντας πιο άμεσα, δεν μπορείς να την τρυπήσεις. Είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να επιτεθείς στον αντίπαλο", προσθέτει.

«Αυτό που ψάχνει η Barcelona, μέσα απ’αυτό το καθορισμένο στυλ, είναι παίκτες που μπορούν να προσαρμοστούν καλά και σ’αυτή τη μορφή του παιχνιδιού. Ο Denis έχει υπάρξει ήδη ένα χρόνο -στη Barça B-, αλλά στον André Gomes παρατηρείται ότι του κοστίζει η προσαρμογή. Ο μέσος της Barca, ο οποίος πρέπει να διαχειριστεί το παιχνίδι της θέσης, πρέπει να κοντρολάρει καταστάσεις κατανόησης του παιχνιδιού πολύ ξεκάθαρες και συνοπτικές που τον κάνουν να σκέφτεται πολύ γρήγορα προϋποθέτοντας ένα χρόνο λιγότερο ή περισσότερο μεγάλο. Είναι φυσιολογικό ότι στους νέους κοστίζει περισσότερο», σχολιάζει ο Milla, ο οποίος αναγνωρίζει ότι τόσο ο Gomes, όσο και οι Denis και Rakitic «δεν καταλήγουν να’χουν την πνευματική ευελιξία για να βγουν από δύσκολες καταστάσεις στη μεσαία γραμμή κι εκεί είναι όπου κλειδώνει το παιχνίδι».

Φυσικά, η αλλαγή ταυτότητας της Barcelona προς ένα όλο και πιο άμεσο παιχνίδι, αναγκάζοντας σ’αυτό η ύπαρξη των τριών επιθετικών της, δημιουργεί επίσης μια πρόσθετη δυσκολία που ο Milla εξηγεί ως εξής: "Ο Busquets έχει κάποιες υπέροχες τακτικής ιδιότητες: είναι ο πρώτος που οργανώνει την πίεση, είναι ο πρώτος που διορθώνει τους συμπαίκτες... Είναι ταυτόχρονα ένας παίκτης εξαιρετικός για να διαχειρίζεται τους χρόνους κατοχής. Αλλά όταν κάνει γρήγορες μεταβιβάσεις, πρέπει να κάνει μια πιο άμεση πάσα, με υψηλότερη δόση ρίσκου. Ο Sergio, με τον Luis Enrique, αν κλέβει και μπορεί να ψάξει τους Messi, Neymar και Suarez, το ψάχνει. Αντ 'αυτού, με τον Pep, έπρεπε να κάνει μια πιο ασφαλή πάσα στον Xavi ή στον Iniesta". Το να πηδήξει ένα βήμα ενέχει τον κίνδυνο πτώσης, αλλά η Barça του Lucho τον αναλαμβάνει και, συχνά, βαδίζει σταθερά.


«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι θα συναντήσει μια Μαδρίτη πολύ αλληλέγγυα, καλά οργανωμένη και η οποία θα περιμένει. Εκεί είναι όπου πρέπει να σκάψει πολύ η Barcelona», λέει ο πρώην προπονητής των Lugo και Real Zaragoza, ο οποίος αναγνωρίζει ότι αναμένει μια ομάδα του Ζιντάν πολύ παρόμοια μ’εκείνη που παρατηρήθηκε στο Vicente Calderón. «Τη μέρα του ντέρμπι μου άρεσε πολύ. Η Μαδρίτη ήταν συγκλονιστική με τους Modric-Kovacic-Isco. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει πολύ», λέει ο Milla. Μάλιστα, γι'αυτόν, δεν θα παίξει ο Casemiro. "Έχει περάσει δυο μήνες χωρίς να παίζει κι αυτό σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι είναι ένα «μειονέκτημα»".

Ο τεχνικός ξεχειλίζει επαίνους προς τον συνάδελφό του Ζιντάν. "Διαχειρίζεται καλά το ρόστερ και παρατηρείται το πέρασμά του απ’την Ιταλία ως παίκτης, επειδή έχει την ομάδα πολύ οργανωμένη χωρίς τη μπάλα. Μπορεί να παίξει, μπορεί να τρέξει, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Είναι σίγουρη γι’αυτό που κάνει και πνευματικά είναι πολύ ισχυρή. Στη Μαδρίτη, Kovacic, Lucas ή Morata δεν είναι βασικοί, αλλά όταν παίζουν δίνουν ένα υψηλό επίπεδο στην ομάδα. Το να παίζουν δεκαπέντε λεπτά και να βγάζουν το μέγιστο έχει να κάνει με την πίστη που έχει ο παίκτης στο κουμάντο του προπονητή του. Αυτό καθορίζει την απόδοση της ομάδας: ότι εκτός απ’τους μεγάλους παίκτες, οι τέσσερις ή πέντε επόμενοι δίνουν ένα συν".


Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο Milla είναι οι πολλές επικρίσεις που έχει δεχτεί σ’αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, νυν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 10 γκολ. «Προέρχεται απ’το Euro και πρέπει να αποκατασταθεί», λέει. «Του έχει κοστίσει και είναι φυσιολογικό, αλλά είναι σημαντικός παίκτης για την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή η τακτική με τέσσερις μέσους, του αφαιρεί αμυντικά καθήκοντα στην πλευρά, και μπορεί να επικεντρωθεί μόνο στην επίθεση κι εκεί θα’ναι άνετα», σχολιάζει ο Milla ο οποίος, ωστόσο, επιλέγει να’ναι συνετός σχετικά με το αποτέλεσμα. «Δίνω πάντα ως φαβορί τον γηπεδούχο και πιστεύω ότι θα υπάρξει μια οριακή νίκη της Μπάρτσα», τελειώνει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.