News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Deportivo 3-2

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή η ομάδα είναι του 90 κι έχει τον αρχηγό του 90. Ο Ράμος έβαλε και τη Ντέπορ στη λίστα του, του 90ου λεπτού. Ο αρχηγός το θέλει αυτό το πρωτάθλημα. Σ’αυτό το μπλογκ, έχω μαζέψει πολύ νεολαία, αλλά οι λιγότεροι και μεγαλύτεροι, θυμόμαστε τι ανατροπή έπεσε το 06-07 και πως πήραμε εκείνο το πρωτάθλημα με τον Καπέλο. Κι ο Ράμος το θυμάται. Το’ζησε για τα καλά, το’νιωσε στο πετσί του. Κι ο Μαρσέλο έχει πάρει μια τζούρα. Είπαμε, αυτή η ομάδα έχει μέταλλο και χαρακτήρα νικητή. Της τον δίνει ο ΖΖ. Κι έχει και σωματικές δυνάμεις να τα γυρνάει στον αγύριστο. Τις της δίνει ο Πίντους.

Πολλοί θα πουν ότι ο ΖΖ το’παράκανε με το rotation. Ότι χωρίς τον Μόντριτς αυτή η ομάδα δεν μπορεί. Και σαφώς κι αυτός είναι ο μεγάλος λόγος που φτάσαμε σήμερα να πάρουμε το ματς στο 92’ με την ψυχή στο στόμα, ενάντια σε μια ομάδα μόλις 1 βαθμό πάνω απ’τη ζώνη. Εγώ θα πω ότι καλά έκανε ο ΖΖ. Ήθελε να κερδίσει τους παίκτες, να κερδίσει όλο το ρόστερ ενόψει απαγόρευσης μεταγραφών. Και το ίδιο θα’λεγα κι αν δεν κέρδιζε. Αλλά κέρδισε, γιατί ο τολμών νικά. Ο Μόντριτς είναι 31 κι αν δεν ξεκουράσεις και κερδίσεις το ματς γι'αυτόν τον λόγο, είναι και πάλι σχεδόν σίγουρο, ότι στο τέλος θα χάσεις το πρωτάθλημα. Γιατί θα'χει αποδειχθεί ότι χωρίς Μόντριτς δεν μπορείς να κερδίσεις πουθενά, θα τον έχεις ανάγκη σε όλα, και στο τέλος θα καταρρεύσει, και θα'ναι ωσεί παρόν, και θα'ναι σαν να μην τον έχεις πουθενά. Αν δεν μπορείς να στερηθείς από πουθενά τον Μόντριτς, έχεις πρόβλημα σ'αυτό που λέγεται κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι εμείς έχουμε. Το'χω πει απ'την αρχή της σεζόν, ότι δεν είμαστε φαβορί (άλλο τώρα που είμαστε στο +6 και η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική). Οπότε πρέπει να ζήσουμε με τα προβλήματά μας.


Ορεξάτη και με την πρωτοβουλία μπήκε η Ρεάλ στο πρώτο μέρος. Ωστόσο δυσκολεύονταν ν’απειλήσει και να βρει το δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Η πρώτη στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 12’, όταν ο Ασένσιο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο αμυντικός δεν έκοψε καλά, ο Νάτσο κέρδισε την κόντρα, έκανε το άμεσο σουτ, με τον αντίπαλο στόπερ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 15’ ο Χάμες έδωσε ωραία στο ελεύθερο Ασένσιο έξω απ’τα δεξιά της περιοχής, ο Mallorquín γέμισε μέσα στο κουτί, ο Χάμες δεν μπόρεσε να την βρει κι ο Tyton έδιωξε μπροστά απ’τον Μοράτα που ετοιμάζονταν να σκοράρει. Στο 24’ μεγάλη ενέργεια απ’τον Καζεμίρο, έκανε την κούρσα απ’την σέντρα, φτάνοντας ακριβώς έξω απ’την περιοχή, όπου κέρδισε το φάουλ που εκτέλεσε ο Ράμος λίγο πάνω απ’τα δοκάρια.

Στο 28’ ήρθε η ώρα για τη Ντεπορτίβο να κάνει αισθητή την παρουσία της για πρώτη φορά στο ματς. Οι παίκτες της συνδυάστηκαν ωραία από δεξιά και το γρήγορο σουτ του Borges, το έδιωξε ο Νάβας, που έπεσε ωραία, σε κόρνερ, με τον διαιτητή να μην το υποδεικνύει λανθασμένα. Η Ρεάλ απάντησε αμέσως στο επόμενο λεπτό, όταν ο Μοράτα κέρδισε από δεξιά την κόντρα, την πέρασε αμέσως στον Χάμες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή τετ α τετ με τον Tyton, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό, υπό την πίεση και του αμυντικού που πλησίαζε από πίσω, με τον Tyton να διώχνει, χάνοντας τεράστια ευκαιρία. Στο 34’ ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος, και ήταν για τη Ντέπορ. Ο Çolak εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, η συστημένη σέντρα έφτασε απευθείας στο κεφάλι του Borges, ο οποίος νίκησε στον αέρα τη madridista άμυνα, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στη ρίζα του δοκαριού.

Η τελευταία στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για την λευκή ομάδα στο 41, όταν ο Ντανίλο από δεξιά γύρισε μέσα στην περιοχή στον Χάμες, αλλά ο Κολομβιανός, ανενόχλητος έκανε το κακό σουτ που πέρασε έξω, ενώ στο 43’ ο Ντανίλο είχε μια απαράδεκτη και ντροπιαστική βουτιά, εκβιάζοντας πέναλτι, όπου έπρεπε να δει την κίτρινη.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ μπήκε και πάλι ορεξάτα και προηγήθηκε στο 50’, όταν ο Χάμες πίεσε αριστερά, έκλεψε, έδωσε στον Ίσκο, αυτός με τη μία στον Μοράτα ο οποίος έκανε το τρομερό φαλτσαριστό σχεδόν απ’τα 30 μέτρα με παίκτη πάνω του βάζοντας μια εκπληκτική γκολάρα. Εκεί η Ρεάλ πήρε ψυχολογία και προσπάθησε να βρει το δεύτερο που θα κλείδωνε το ματς.

Αντ’αυτού, βρήκε τον Καζεμίρο, ο οποίος στο 62’, υπέπεσε σε ολέθριο κι αβίαστο λάθος, ανοίγοντας τη κερκόπορτα για το τι θα επακολουθούσε. Ο Βραζιλιάνος έχασε τη μπάλα έξω απ’την περιοχή του, οι gallegos την γύρισαν ωραία, έφτασε στον ελεύθερο Joselu, κι ο πρώην canterano της Ρεάλ, εκτέλεσε τη ομάδα προέλευσής του με άπιαστο σουτ, εκτός περιοχής, στο παραθυράκι. Πριν καταλάβουν οι Madridistas τι συνέβη, ο Joselu ξαναχτύπησε και πάλι, όταν δύο λεπτά αργότερα η Ρεάλ έχασε τη μπάλα στην επίθεση, η Ντέπορ βγήκε στην αντεπίθεση με βαθιά μπαλιά, ο Πέπε είχε κακή αντίδραση σε ρόλο αριστερού μπακ πάνω στον Andone, ο οποίος βρήκε την περιοχή τον canterano, τον οποίο δεν πρόλαβε ν’αποτρέψει ο Ράμος, με το σκορ να γυρίζει τούμπα μέσα σε 2 λεπτά.

Από’κει και πέρα επικράτησε το άγχος, η νευρικότητα και το θολό μυαλό. Και πρώτα απ’τον ΖΖ που αποφάσισε να βγάλει τον Ίσκο, -οποίος αν και δεν έκανε κάποιο σπουδαίο ματς, είχε όλη την πρωτοβουλία- και ν’αφήσει την πρωτοβουλία στον Χάμες, την οποία δεν πήρε ποτέ, ενώ άργησε τουλάχιστον 10 λεπτά να περάσει στο ματς τον Μαρσέλο. Ωστόσο βρήκε αυτά που ήθελε με τις άλλες δύο αλλαγές, τους Λούκας και Μαριάνο.

Η Ρεάλ δεν έπαιζε τίποτα και η γκέλα πλησίαζε γοργά. Μόλις μια φάση με τον Κρος αμέσως μετά το 1-2, όταν κινήθηκε στο ύψος της περιοχής, έκανε το συρτό σουτ αμαρκάριστος με τη μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να κόβεται. Και μετά μπλακ άουτ. Μέχρι που στο 83’ ο Καζεμίρο πέρασε τη μπάλα δεξιά στον Λούκας στην γραμμή του πλάγιου. Ο gallego έκοψε προς τα μέσα έκανε τη σέντρα κι ο Μαριάνο σηκώθηκε και με την ωμοπλάτη έδωσε μια άπαιστη τροχιά στη μπάλα στέλνοντάς την στο παραθυράκι. Εκεί πλέον άρχισαν να αισθάνονται όλοι, ότι ήμαστε και πάλι σε μεσημεριανή ζώνη τηλεόρασης, με τα γνωστά 10 επεισόδια που παίζουν σε επανάληψη. Έτσι στο 90 ο Μοράτα πήρε την δύσκολη κεφαλιά, ο Tyton έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Κρος στο κεφάλι του Ράμος, του mister 90ο λεπτό. Για να χάσει μια ευκαιρία ακόμα ο Μοράτα με ανενόχλητη κεφαλιά στο 95’ από σέντρα του Μαριάνο.

Ο Μοράτα στο πρώτο μέρος είχε μέτριο παιχνίδι. Προσπαθούσε, συμμετείχε, αλλά δεν έφτανε. Η εικόνα του άλλαξε στο δεύτερο μέρος με τη γκολάρα και τη γενικότερη συμμετοχή. Άσχημο μας απ’τον Ασένσιο. Μπήκε δυνατά, αλλά μετά τα πρώτα 20-30 λεπτά χάθηκε κι εξαφανίστηκε. Επηρεασμένος απ’την απραξία. Μέτριο παιχνίδι κι απ’τον Χάμες, τεράστια η ευκαιρία που έχασε στο 29’.

Ούτε κι ο Ίσκο πήγε πολύ καλύτερα. Είχε πάντως πολλή προσπάθεια, πολλή ενέργεια και πολλά τρεξίματα. Μια απ’τα ίδια και για τον Κρος, επηρεασμένος κι αυτός απ’τις 4 βδομάδες αποχής. Προσπάθησε πολύ, είχε κάποιες λάθος πάσες, ωστόσο είχε και την ασίστ στο νικητήριο. Κακό ματς κι απ’τον Καζεμίρο, ολέθριο το λάθος του στο γκολ της ισοφάρισης, κι από’κει ξεκίνησαν όλα. Του λείπει κι αυτού ρυθμός μετά τον τραυματισμό του.

Πέπε και Ράμος είχαν ένα σχετικά καλό παιχνίδι. Ευθύνονται στο δεύτερο γκολ, ειδικά ο Πορτογάλος, αλλά δεν είναι και πολύ εύκολη φάση, καθώς έχουν βρεθεί στο ένας μ’έναν στην αντεπίθεση. Εν τέλει ο Σεβιγιάνος μίλησε για πολλοστή φορά στο 90, μετατρεπόμενος στον mvp. Καλό ματς απ’τον Νάτσο, απ’τους λίγους διασωθέντες. Μέτριος ο Ντανίλο, δεν δέχτηκε πολλά ρήγματα, αλλά δεν φάνηκε και πολύ στην επίθεση όπως απαιτούνταν σε τέτοιο ματς. Ο Νάβας σταθερός, είχε μια καλή απόκρουση, δεν φέρει ευθύνη τα δύο γκολ.

Μεγάλο ματς απ’τους Λούκας και Μαριάνο ως αλλαγές. Πολλή ενέργεια απ’τον πρώτο, η οποία ανέβασε την ομάδα, κι ασίστ στο γκολ του δεύτερου. Οι αλλαγές που έφεραν την ισοφάριση κι οδήγησαν στη νίκη. Ο Μαρσέλο δεν πρόλαβε να φανεί.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.