News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’την Ζώνη Cesarini στο Λεπτό Ramos

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Του Javier Gomez Matallanas

Ο Σεβιγιάνος στόπερ, πρωταγωνιστής στο τελευταίο Clásico, ξεπερνά την ιστορία του ποδοσφαίρου και της Ρεάλ Μαδρίτης σκοράροντας γκολ σ’αυτά τα λεπτά των καθυστερήσεων, απ’το 90 στο 95


Για την Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχουν τα τελευταία χαμένα λεπτά. Έτσι ήταν σ’όλη την ιστορία της, αλλά έχει αυξηθεί κατά την τελευταία δεκαετία. Από τότε που ήρθε ο Sergio Ramos, πιθανότατα η πιο κερδοφόρα μεταγραφή του Florentino Pérez. Ο Σεβιγιάνος αμυντικός έχει μετατραπεί σ’έναν ειδικό στο σκοράρισμα κρίσιμων γκολ, όταν το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του. Είναι τα λεπτά του Ramos, ο οποίος έχει κατακτήσει με τα γκολ του, την αποκαλούμενη Ζώνη του Cesarini, χρονική περίοδος που κλήθηκε έτσι από ένα και μόνο γκολ του Renato Cesarini. Ο Ιταλο-αργεντινός επιθετικός έδωσε τη νίκη στην Ιταλία στο 89ο λεπτό κατά της Ουγγαρίας με 3-2 στο παιχνίδι που έγινε στις 13 Δεκέμβρη του 1931.

Το Λεπτό Ramos μπορεί να έρθει απ’το 90ο λεπτό, στα λεγόμενα λεπτά των καθυστερήσεων. Αυτό συνέβη στον τελικό του Champions League του 2014 στη Λισαβόνα, όταν ο Sergio σκόραρε με κεφαλιά, από ένα κόρνερ του Modric στο 93ο λεπτό, το γκολ που σήμαινε την ισοφάριση σε 1-1, και στέρησε την δυνατότητα της Ατλέτικο να κερδίσει το πρώτο της Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Τα γκολ των Μπέιλ, Marcelo και Cristiano στην παράταση δεν έχουν μείνει στη μνήμη ως τόσο σημαντικά όσο κι αν είναι αυτά που έδωσαν τη νίκη στους λευκούς. Η Μαδρίτη κέρδισε το Δέκατο χάρη στο γκολ απ’τον Ράμος, ο οποίος ήταν ήδη καθοριστικός με άλλα δύο, επίσης με το κεφάλι, στη Μπάγερν Μονάχου στο Allianz στα ημιτελικά.

Το έκανε και πάλι το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της Σεβίλλης του. Ανάγκασε και πάλι να υπάρξει παράταση με μια άλλη αυτοκρατορική κεφάλια και η Μαδρίτη ανακηρύχθηκε Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στην παράταση με μια γκολάρα του Carvajal, αν και το γκολ που μπήκε στο Λεπτό Ramos ήταν το κλειδί για να προσθέσει άλλον έναν τίτλο η Ρεάλ Μαδρίτης.

Κι όσον αφορά το Σάββατο στο Καμπ Νόου, στο 90ο λεπτό του Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ράμος σκόραρε και πάλι με κεφαλιά με δύναμη και ευστοχία, από μια σέντρα του Modric, ισοφαρίζοντας το γκολ του Luis Suarez. Ο θρύλος του ποδοσφαιριστή απ’το Camas αυξήθηκε και πάλι στο άπειρο. Ακόμα ένα γκολ πάνω στην ώρα, ακόμα ένα καθοριστικό γκολ για την Ρεάλ Μαδρίτης.


Ο Sergio Ramos είναι προικισμένος σωματικά και με κάποιες τεχνικές προϋποθέσεις άνω του μέσου όρου. Η ψυχή του, του φορ, τον κάνει να προστίθεται στην επίθεση με μεγάλη ευκολία και να μην αισθάνεται τον κίνδυνο ούτε να’χει τον φόβο να χτυπήσει ένα πέναλτι αλά Panenka σε μια καθοριστική διαδικασία πέναλτι στα ημιτελικά ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως έκανε το 2012 εναντίον της Πορτογαλίας προς τέρψη όλης της Ισπανίας. Αυτό είναι ίσως ό, τι λείπει για να επεκτείνει το μύθο σε όλους τους οπαδούς της La Roja, να σκοράρει στο Λεπτό Ramos, ένα γκολ που θα κάνει να κερδίσει η εθνική με επικεφαλής τώρα τον Julen Lopetegui.

Ήταν επίσης καθοριστικός στον τελικό του Champions League του Μιλάνου, σκοράροντας το γκολ εναντίον της Ατλέτικο. Και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2014 σκόραρε επίσης, με τυφλή κεφαλιά, το γκολ στην Cruz Azul στον ημιτελικό. Κι επανέλαβε το άνοιγμα του σκορ με γκολ στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, κατά της San Lorenzo de Almagro. Η Μαδρίτη έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια συλλόγων κι ο Ράμος επιλέχθηκε ως Ballon d'Or εκείνης διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο.


Ο Sergio είναι ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει επικριθεί για έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένα παιχνίδια τους τελευταίους μήνες, λόγω του ότι είχε ανάρμοστη αμυντική απροσεξία για έναν αμυντικό της κλάσης του. Κι επίσης επικρίθηκε για την εκτέλεση του πέναλτι εναντίον της Κροατίας στο Euro, ενώ υπήρχαν υποθετικά συμπαίκτες περισσότερο ειδικοί. Αλλά πέρα ​​απ’τις κριτικές, που δέχεται ταπεινά, ο Ramos υπερβαίνει την ιστορία του ποδοσφαίρου και της Ρεάλ Μαδρίτης σκοράροντας γκολ σ’αυτά τα λεπτά των καθυστερήσεων, απ’το 90 στο 95, σ’αυτήν την περίοδο που υπερβαίνει ακόμη και τη μυθική Ζώνη του Cesarini, η οποία μπορεί ήδη να ονομάζεται το Λεπτό Ramos.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.